Zašto je samo BNTV uz Davida?

Piše:  Nebojša Vukanović


Tragična smrt Davida Dragičevića, vrlo vjerovatno ubistvo koje se dogodilo na banjalučkim ulicama u ranim jutarnjim časovima, potresla je Republiku Srpsku i BiH. Građani su uznemireni tragičnim događajem, narušenom bezbjednosnom situacijom i lošim radom institucija Republike Srpske. Uspavani građani napokon su se probudili, pokazali kolektivnu svijest, odgovornost i želju za pravdom. Skoro mjesec dana svaku veče u Banjaluci na Trgu Krajine se održavaju okupljanja građana koji traže istinu i pravdu, rasvjetljavanje slučaja i otkrivanje imena Davidovig ubica. Ipak da nije BN televizije, te društvenih mreža i portala koje ne kontroliše režim, građani Srpske ne bi znali za ova masovna i uporna višednevna okupljanja građana.   
Postavlja se pitanje zašto RTRS i ATV ne izvještavaju o ovom događaju, zbog čega ignorišu masovna spontana okupljanja građana? Zar nije interes javnosti da se utvrdi istina, otkriju imena eventualnih ubica i njihovih saučesnika, te rasvijetli zbog čega je vrh policije Republike Srpske pokušao obmanuti porodicu nastradalog mladića i javnost da je pokojni David lopov koji je izvršio samoubistvo? Zbog ovakvog skandala, pokušaja obmane, podmetanja i zataškavanja, ne samo inspektori koji vode slučaj, već cjelokupan vrh policije na čelu sa ministrom Draganom Lukačem i direktorom Ćulumom trebali bi da podnesu ostavke, i tako omoguće da se slučaj rasvijetli do kraja. 
Nažalost RTV BN je ostala jedina slobodna i neokupirana televizija u Republici Srpskoj, koja pokriva signalom čitavu teritoriju, na kojoj se još može čuti istina i vidjeti stvarno stanje u našoj državi. Prećutkivanje istine, manipulisanje gledaocima, oštra cenzura, skrivanje protesta i drugih važnih događaja, predstavlja izdaju građana i sramno ponašanje pojedinih televizijskih kuća koje su u službi režima. 


O RTRS je suvišno trošiti mastilo, ali od kako je tajkun Slobodan Stanković formalno kupio ATV u korist režima, osoba iz sjenke i vladajuće oligarihije, primjetan je veliki zaokret u izvještavanju i uredničkoj politici ove televizijske kuće. ATV se nažalost postepeno pretvara u drugi kanal RTRS-a, a bojkot i cenzurisanje informacija u slučaju pokojnog Davida Dragičevića, uz sve snažniju promociju režimu, ogoljavaju stvarno stanje. Ma koliko pritiskom, kupovinom, ucjenama i cenzurisanjem pokušali ubiti istinu i informaciju, ona je ipak neuhvatljiva i na kraju će procuriti i doći do čitalaca. Ipak

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?