PREVIRANJA U SNSD-U


Unutarstranački sukobi u Gradskom odbor SNSD-a, tinjaju posljednjih dana i mjeseci, a struje suprotstavljene predsjedniku Igoru Radojičiću sve su brojnije i više se neće uzdržavati da javno kritikuju politiku koju vodi Radojičić. Izvor blizak  SNSD-u ispričao je da su narušeni odnosi u stranci kulminirali jer se gradonačelnik Igor Radojičić odlučio na najradikalnije kadrovske poteze u pokušaju da diskvalifikuje funkcionere bliske  predsjednici Vlade RS, Željki Cvijanović, ministru finansija Zoranu Tegeltiji i Nebojši Radmanoviću. Najveći problem za "nezadovoljne" u banjalučkom SNSD-u predstavlja činjenica da je Radojičić, političkom korpcijom, i kupovanjem odbornika poništio uticaj Vrha stranke na lokalni parlament. Igor Radojičić se okružio ljudima veoma sunjive biografije koji su vezani za razne zloupotrebe studentskog novca i ljudima koji su do juče oštro kritikovali stranku,  kaže izvor iz SNSD-a. Savez nezavisnih socijaldemokrata u Banjaluci sve više liči na privatno preduzeće Igora Radojičića koji kao predsjednik Kadrovske komisije više ispunjava kadrovske želje koalicionih partnera i kupljenih papaka, nego matične političke partije. Neviđeni skandal se dogodio kada je suprostavljena struja bliska predsjednici Vlade RS, Željki Cvijanović predložila upravo Cvijanovićku za "Ključ grada" sa poveljom počasnog građanina, povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluka. Igor Radojičić je stavljen na tantalove muke kako odbiti prijedlog da se predsjednici Vlade RS Željki Cvijanović dodijeli "Ključ grada" sa poveljom počasnog građanina i time jasno pokazati svoj animozitet prema Vrhu stranke. Izvor iz SNSD-a tvrdi da je gradonačelnik Igor Radojičić iznio mnogo kritika na račun Marinka Umićevića senatora i savjetnika predsjednika Milorada Dodika jer je podnio prijedlog da se Željki Cvijanović dodijeli "Ključ grada" sa poveljom počasnog građanina. Milorad Dodik već dosta dugo gnječi Radojičića uz pomoć Željke Cvijanović, čija je ambicija toliko velika da se može okarakterisati vrlo opasnom. Međutim, to njoj ni najmanje ne smeta da Radojičića udari gdje stigne, i tako ga dodatno ponizi unutar stranke.
Nebojša Radmanović i struja okupljena oko njega se jasno distancirala od politike koju vodi gradonačelnik Igor Radojičić, a međusobna komunikacija Igora Radojičića i Nebojše Radmanovića je nulta.   
Sva kampanja i neistine na kojima je i izabran za Gradonačelnika su očigledno bile u funkciji što bržeg ličnog bogaćenja i finansijskog jačanja, u cilju priprema za neki finalni obračun sa vrhom stranke kojoj pripada.
Poruka vrhu stranke, između redova, je da on idalje drži banjalučki odbor u svojim rukama i da svaki pokušaj njegovog ''smaknuća'' može dovesti do nesagledivih posljedica po stranku.



 
Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?