DODIK JEDNO, A RADOJIČIĆ DRUGO


Politika SNSD-a u posljednje vrijeme postaje konfuzna, dezorijentisana i politika koju građani sve više osuđuju. Rat Igora Radojičića protiv predsjednika Milorada Dodika i vrha stranke ne prestaje. Radojičić i sektaško okruženje vode politiku koja ima za cilj napraviti što više štete vrhu stranke i predsjedniku. U okolnostima opšte nesigurnosti, izostala je i opšta kultura saučešća i ispraćaja. Zastupajući vrijednosti zatvorene sekte sa premisama okultizma i pratećim dogmama, ova Radojičićva bulumenta se podsmijeva pravu na život građanima Banja Luke. Gledajući retrospektivu  bahatog ponašanja odrođenog od naroda, Radojičića sa svojom „sektom“, nikome nije jasno otkud toliki faul i greška u izboru ovakve kamarile da vodi grad. Igor Radojičić o slučaju "Dragićević" izjavljuje: "Građanima treba siguran grad u kojem će normalno moći da žive i pozivam sve koji su u politici i predizbornoj kampanji da ne razmišljaju o tome da za svoje predizborne svrhe unose nesigurnost u gradu i dodao da bi nekome odgovaralo da se u gradu naruši sigurnost i da na tome dobije neke političke poene, ali da građanima to ne odgovara.
On je istakao da uplitanje politike sa opredjeljivanjem i stavovima o stvarima koje su istražnog, forenzičkog ili sličnog tipa nije ni od kakve pomoći u ovom momentu.  Na pitanje da li će se pojaviti na najavljenom okupljanju zbog smrti Davida Dragičevića u subotu, Radojičić je ponovio da politika nije ni od kakve pomoći u ovoj situaciji i da ona može samo da nanese štetu i uključi cijelu ovu priču u predizbornu kampanju bilo koje strane". 
Izgubljeni život pod misterioznim okolnostima mladića Davida Dragičevića, nije i ne može biti predizborna kampanja. Igoru Radojičiću su preči tulipani, pedale i šareni kišobrani nego sigurnost građana i otkrivanje istine o ubistvu Davida Dragičevića. Djeluje užasno, ali u ovom ratu za prevlast u SNSD-u, Igoru Radojičiću, u njegovom mozgu i poremećenoj fikciji,eskalacija nasilja u Banja Luci je poželjna i ljudski životi nebitni. Kolateral za gram vlasti parazita koji nikada nije radio ništa! Kritike na ponašanje Igora Radojičića najbolje je prenio Slobo Vasković: "Da li je za Gradonačelnika  politika ako se traži da se nađu ubice Davida Dragičevića, ako se traži da MUP razjasni sopstvene laži oko njegovog nestanka, ako se traži da MUP ne kriminalizuje žrtvu bez ikakve validne istrage, ako se objavljuju fotografije koje demantuju navodnu istragu MUP-a; Ako se traži da se obdukcioni nalaz uradi precizno i profesionalno, a ne po mjeri Ubica i njihovih saučesnika; Ako se na tome insistira kada reobdukcioni nalaz pobije prvu obdukciju u ključnom segmetu - Vremenu Smrti…
Ako je sve to politika, onda je Gradonačelnik osoba vrlo sumnjivog odnosa prema Građanima Grada koji vodi i vrlo podaničkog odnosa prema takozvanim istražnim organima, postavljenim politikom koju on prezentuje, a koji čine sve da zataškaju Umorstvo, a ne da otkriju počinioce.
Da li je za Radojičića politika podržati Porodicu Dragičević u njihovim nastojanjima da otkriju kako je stradao njihov dvadesetjednogodišnji sin? 
Ako je to politika, onda je Gradonačelnik bez ikakvih moralnih skrupula.
Gradonačelnik je trebao biti među prvima na Trgu kada su se javno razotkrile brojne crne rupetine u izvještaju MUP-a i Patologa Karana; Gradonačelnik je trebao biti na Trgu kada je reobdukcioni nalaz demantovao Vrijeme Smrti Davida Dragičevića, koje je naveo Karan; Gradonačelnik je tebao biti na Trgu kada je Davor Dragičević objavio prve, potom i druge fotografije obdukcije tijela umorenog Davida, koje svjedoče o teškim batinama… 
Gradonačelnik je trebao biti na Trgu, ako ni zbog čega drugog, a ono jer se na njemu okupljaju Građani Banjaluke kojima je on, Igor Radojičić, Gradonačelnik.
Gradonačelnik nije bio nijednom na Trgu; Njegov nedolazak je Politika. 
Njegov dolazak bi bio pokazivanje Ljudskosti, ali je Igor Radojičić prednost nad Ljudskošću dao Politici.
Stoga je on Zadnji na Planeti koji ima pravo govoriti o “uplitanju politike u istragu”, jer je njegovo “neuplitanje” mizerno politikanstvo, nedoraslost, bježanje od odgovornosti i sklanjanje pred Nasilnicima. I prepuštanje Građana koje vodi nasrtajima najotrovnijeg ljudskog taloga, šljama koji je spreman na najcrnja zlodjela."
Igor Radojičić sve više nanosi štetu predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku i samom SNSD-u, a to pokazuje i njegovo ponašanje u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Radojičić nije nijednom bio na Trgu i nije javno podržao porodicu Dragičević krijući se iza skuta sektaške politike kojoj su tulipani, pedale i šareni kišobrani preči od bezbjednosti građana. Bojkotujući svoje građane, sve, i mrtve i žive, kao najveći podlac posmatra sa konotacijom da Predsjednik Republike Srpske popravlja nepopravljivo. Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, danas je razgovarao sa  Davorom Dragičevićem, ocem nastradalog Davida, te su postigli dogovor da slučaj smrti njegovog sina preuzme Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije RS i pokazao da su izjave i radnje gradonačelnika Igora Radojičića o slučaju  Dragičević, suprotne politici Milorada Dodika i SNSD-a. Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, već godinu i po vodi politiku koja nije politika SNSD-a.
Činjenica da vodi neku svoju ličnu i separatnu politiku, u odnosu na matičnu SNSD u cjelini, je manje važna kada se uzme u obzir nepobitna istina da je, narodnim jezikom rečeno, slagao i prevario građane Banja Luke! Čega se pametan stidi, budala se ponosi! Narodna izreka koja na najslikovitiji način objašnjava naizgled komplikovani proces koji se odvija u dve različite glave i zbog kojeg dolazi do tansfera blama.
Žrtvujući bezbjednost građana Banja Luke, igrajući na kartu zaborava istih kada eliminiše Dodika i ostale, Radojičić pokazuje da je neuračunljivi politički incident. Sa druge strane, struja oko Milorada Dodika nije svjesna da je biračko tijelo u Banja Luci izgubljeno, te da je svaka tolerancija izliva Radojičićevog gnoja, zbog izbora u oktobru, samo put u gubitak glasača. 

Glas Naroda
















Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?