RADOJIČIĆ UDARA NA DODIKA?!



Rat unutar SNSD-a odavno je počeo, ali odlučujuće bitke tek slijede. Igor Radojičić je bacio rukavicu u lice predsjedniku Miloradu Dodiku pojavljujući se u centralnoj informativnoj emisiji dnevnik BNTV-a. Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, totalnom cenzurom stvara utisak monolitnosti, čvrstine i potpunog jedinstva, ali istina je sasvim drugačija jer se unutrašnji problemi izvanredno prikrivaju. Prisustvo Igora Radojičića i Vukote Govedarice na jednom mjestu i to u studiju BNTV-a je poruka Miloradu Dodiku da Igor Radojičić može sarađivati i sa političkim protivnicima Milorada Dodika. Igor Radojičić mudro, ali uporno vrši unutarstranački ,,transfer moći" minimizirajući uticaj Nebojše Radmanovića, Željke Cvijanović i Zorana Tegeltije, stvarajući upravljački okvir na koji će ovaj trojac imati minoran uticaj. Igor Radojičić ide na preuzimanje SNSD-a i potpuno političko uništenje Milorada Dodika, u to više nema sumnje. Milorad Dodik ne sjedi skrštenih ruku, već duže vrijeme intenzivno reformiše stranku iznutra, postavljajući sebi lojalne ljude na sve važnije partijske funkcije. Kandidaturom i eventualnim izborom Željke Cvijanović za predsjednika Republike Srpske plan Igora Radojičića se značajno komplikuje. 



Igor Radojičić je danas iz Bijeljine pokrenuo otvorenu bitku protiv predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika, a tajmig se podudara sa prijetnjama zapadnih ambasada uvođenjem sankcija predsjedniku Republike Srpske. Mediji su izvještavali: "Dodik je ubijeđen da mu Radojičić „radi o glavi“, a ide tako daleko da na neformalnim sastancima tvrdi kako mu je on „najveće razočarenje“. Suštinski, Dodik smatra da je Radojičić već dogovorio „sa stranim faktorom“ njegov odlazak i preuzimanje SNSD-a". 
Dodik i njegov najuži krug jednostavno ne vjeruju Radojičiću i smatraju da će se zajedno sa sljedbenicima, prije ili kasnije, odvojiti iz SNSD-a i formirati vlastitu političku stranku. Izvor iz SNSD-a tvrdi da je Igor Radojičić i njegovo okruženje značajno kompromitovano aferama oko Eko-toplane,korupcijom i zloupotrebama budžetskim sredstvima tako da mu se manevarski prostor značajno smanjio. 
Dodik je svjestan da SNSD mora ponoviti izborni rezultat iz 2014. godine. Bude li on lošiji, značiće to njegov silazak sa političke scene, a to je upravo šansa Igoru Radojičiću. Radojičić neće da podrži kandidaturu Cvijanovićeve, a posebno nema namjeru da podrži Tegeltiju kao nosioca liste za Narodnu skupštinu RS, jer bi to značilo njegovu kapitulaciju. 

Dodik ne prašta neposlušnost, svjestan je da je Radojičić trenutno jak i čeka sljedeći potez Igora Radojičića u opasnoj partiji šaha. 

Glas Naroda


  

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?