OPOZICIJA ŠTITI VLAST U BANJALUCI


Zapad preko finansijskih i drugih organizacija priprema Igora Radojičića za preuzimanje SNSD-a od Milorada Dodika. On ima podršku Velike Britanije već dugi niz godina koja je spremna da izvrši diplomatsku intervenciju da bi maksimalno zaštitila njihovog igrača. Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, vodi politiku saradnje i bliskosti sa Rusijom i Vladimirom Putinom, što Zapadu smeta i sprema Igora Radojičića za dan D. Igor Radojičić je više puta pokazivao neposlušnost predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku. Tako se 2013. godine na zajedničkom sastanku sa Miloradom Dodikom i vrhom stranke oštro suprostavio namjeri predsjednika SNSD-a da smijeni tadašnjeg predsjednika Vlade RS, Aleksandra Džombića. Nije se čekalo dugo da Igor Radojičić ponovo pokaže šta misli o predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, pa je već 2015. godine, uz pomoć opozicionih portala  finansiranih iz stranih centara moći, odigrao epizodu tihovanja! Radojičić je ziceraški i manirom upalkane mlade tvrdio da već mjesecima i godinama traži da se dešavaju određene promjene u SNSD-u, ali da vrh stranke nema razumijevanje za pozitivne promjene. Iz ove perspektive se vidi da je Igor Radojičić pokušao inicirati raspad stranke i svrgavanje Milorada Dodika, ali i testirati koliko će se istomišljenika pridružiti njegovoj ideji! Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, imao je sve operativne podatke o tome s kim se sastaje i šta sprema, te je u jednom trenutku ozbiljno razmišljao da Radojičića isključi iz stranke, ali se moralo sačekati glasanje o izboru Vlade Republike Srpske i Željke Cvijanović kao predsjednice!
Igor Radojičić krajem 2014. godine u vrijeme najveće konfrontacije sa Željkom Cvijanović, Zoranom Tegeltijom i Miloradom Dodikom na intervenciju pojedinih stranih ambasada organizuje tajni sastanak sa mladim jastrebovima u političkim strankama opozicije. Izvor iz SNSD-a tvrdi da su tajnom sastanku prisustvovali Branislav Borenović (PDP), Ognjen Tadić (SDS), Nenad Stevandić (SDS), Igor Radojičić (SNSD) i jedan mladi političar iz opozicije. Stranci su tražili da se postigne dogovor o zajedničkom djelovanju na preuzimanju vladanja kako u vlastitim političkim strankama tako i na nivou Republike Srpske. Događanja poslije djelimično idu u prilog ovoj tvrdnji: Nenad Stevandić i Ognjen Tadić poslije neuspjelog preuzimanja SDS-a napuštaju stranku i ostaju u tajnoj koaliciji sa Igorom Radojičićem, a Branislav Borenović svoju ulogu nije do kraja odglumio! Naime, izvori iz PDP-a tvrdi da je tadašnji predsjednik PDP-a, Mladen Ivanić diplomatskim kanalima dobio informacije o namjeri mladih jastrebova predvođenih Igorom Radojičićem. Manirom mudrog političara Mladen Ivanić je svog učenika Branislava Borenovića odvratio od partijskog puča i cijepanja stranke dajući mu funkciju predsjednika PDP-a  znajući da stranku ipak kontroliše on. 
Igor Radojičić i mladi jastrebovi ojačani kupljenim papcima stvaraju sliku da gradska vlast i nema opozicije. Stranke SZP u Banjaluci su opstruisane iznutra, razjedinjene i bezidejne, ali razlog tome leži i u tajnom dogovoru o nenapadanju na Igora Radojičića, čovjeka koji će zamjeniti Milorada Dodika, što je glupost. Upravo taj i takav Igor Radojičić razara banjalučku opoziciju kupujući odbornike opozicije stavljajući ih u svoj fekalni ćumez!
Koketirajući sa političkom lisicom Igorom Radojičićem, mladi jastrebovi opozicije i oni koje nismo spomenuli, najviše su odgovorni za stanje u kojem se nalazi Banja Luka i Republika Srpska. Samo politički diletanti mogu prepustiti 186 hiljada birača nekom ko im je davno obećao rušenje Milorada Dodika, pa se privremeno povukao. Onom koji sada užurbano radi na finansijskom jačanju i stvaranju vlastite političke stranke razarajući opoziciju, ali i značajan dio SNSD-a. Krivica za stvaranje društva bez nade i alternative u najvećem gradu u Republici Srpskoj leži podjednako na gradonačelniku Igoru Radojičiću i na bezidejnoj opoziciji.



                                         SZP ne stanuje u Banjaluci


Glas Naroda













Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?