KO VODI BANJALUČKI SDS?


Opozicija u Banjoj Luci na čelu sa SDS-om već deset godina je u stanju kliničke smrti, iako takvo stanje, medicinski gledano, ne predstavlja kortikalnu smrt, jer je moguće preživljavanje. Period trajanja ovakvog stanja do terminalne smrti, sa izuzetkom rijetkih slučajeva, u prosjeku traje ne više od 3-4 minuta i nesigurnim znacima smrti. Ali banjalučka opozicija na čelu sa SDS-om u ovakvom stanju je već deset godina.
Razni Stevandići, Tadići, Vulini i sada Slavko Grbić sistematski razaraju opoziciju u Banjoj Luci. Razloga je mnogo, ali politički analitičari tvrde da obavještajne službe u SDS-u filtriraju ljude koji imaju kriminogeni dosije ili imaju krivične prijave koje vlast u svakom trenutku može aktivirati.
Rasturanje SDS-a u Banjaluci nastavlja se i pored deklarativnog izbora novog predsjednika Gradskog odbora ove stranke, Slavka Grbića Gladnog. Oporavak ove stranke u gradu na Vrbasu nije moguće iz više razloga, a osnovni je djelovanje i aktiviranje SNSD-ovih spavača u SDS-u. Slavko Grbić je prekaljeni SNSD-ov spavač u  SDS-u i njegov dolazak na čelo banjalučkog SDS-a povezan je sa mnogim krivičnim prijavama koje stoje u ladicma Okružnog tužilaštva Banja Luka.




Protiv Slavka Grbića Gladnog, predsjednika Gradskog odbora SDS-a, 23.02.2016. godine Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci podnesena je krivična prijava kao osnivača i vlasnika zdravstvenih ustanova "Ledenec" i "Mediccar" Banja Luka. Udružena skupina koju predvodi Slavko Grbić Gladni, predsjednik Gradskog odbora SDS-a, sastavljena je i od Gordane Gerdijan notara, Gorana Šikanića, direktora "Elmonta" a.d. Banja Luka, Borisa Valjevca, nekadašnjeg direktora "Energomonta" Banja Luka, Romea Valjevca, direktora "Uslužne djeltnosti" a.d. Banja Luka, i Gospove Štrbac, direktora "Hidromontaže" a.d. Banja Luka, svi bliski vlastima.

Slavko Grbić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a, i udružena skupina se tereti za navodno sljedeća krivična djela:

1. Umišljaj Član 15. (1) Krivično djelo je učinjeno sa direktnim umišljajem kada je učinilac bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje, notar je svjesno napravio štetu drugom licu.
2.Saizvršilaštvo Član 23.KZ RS
3.Podstrekivanje Član 24.KZ RS
4.Pomganje Član 25.KZ RS
5.Zabrana vršenja poziva, djelatnosti,KZ RS
6.Oduzimanje predmeta Član 62.,KZ RS
7. Prikrivanje Član 246.(1).,KZ RS
8. Zloupotreba ovlašćenja u privredi Član 263, (1),KZ RS
9. Poslovna prevara Član 265.(1),KZ RS
10. Zaključenje štetnog ugovora Član 266.(1),KZ RS
11. Pranje novca 280.(1),KZ RS
12. Nedozvoljena trgovina Član 281.(1),KZ RS
13. Utaja poreza i doprinosa Član 287.(2),KZ RS
14. Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja Član 347.(1),KZ RS
15. posebni slučajevi falsifikovanja isprave Član 378.KZ RS

Slavko Grbić, predsjednik SDS-a u Banjoj Luci, se u krivičnoj prijavi tereti za još četiri djela KZ RS koja nisu gore navedena. 

Protiv Slavka Grbića Gladnog,  predsjednika Gradskog odbora SDS-a, 21.12.2017. godine Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci podnesena je krivična prijava, zbog krivičnih djela pravnog lica protiv imovine.

1. Ostećenje tuđe stvari po članu 240. stav (1) i (3), KZ RS u ulici Karađorđeva broj 2,
2. Oštećenje stambenih i poslovnih zgrada i posebnih dijelova zgrade po članu 241,KZ RS,
3. Prevara po članu 230. KZ RS,
4. Protivpravno zauzimanje zemljišta.




Ministarstvo za prostorno uređenje i građevinarstvo RS donijelo je rješenje broj : 15.03.-362-246/11 od 31.10.2012. godine kojim se odbija žalba Slavka Grbića iz Banjaluke, izjavljenja na rješenje urbanističko-građevinske inspekcije grada Banjaluka, broj 09-362-1227/2011, te se naređuje Slavku Grbiću, kao investitoru, da u roku od 20 dana od dana prijema istog poruši sve nelegalno izvedene radove na adaptaciji dijela poslovnog objekta ,,Energomont", što nije učinio do danas.





Slavko Grbić ima zaštitu inspekcijskih organa grada Banjaluka i posjedinih moćnika u SNSD-u, te se rješenja koja su pravosnažna nisu sprovela do danas.

Slavko Grbić Gladni, predsjednik SDS-a u Banjoj Luci, obavlja djelatnost u zdravstvenim ustanovama "Ledenec" i "Mediccar" Banja Luka, shodno privremenom rješenju broj: 11/04-501-98/15 od 31.12.2015. godine, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS jer iste nisu ispunile potrebne uslove u pogledu kadra, prostora i opreme za rad Zdravstvene ustanove Specijalistički centar ,,Mediccare". Ovo rješenje važilo je do 31.12.2017. godine, te se osnovano sumnja da je status zdravstvenih ustanova isti. Izvor iz UKC Banja Luka tvrdi da je Slavko Grbić kao ljekar imao više ljekarskih grešaka koje su direktno uzrokovale narušavanje zdravlja pacijenata te da postoje mnoge žalbe pacijenata koje se nalaze skrivene u ladicama.



Banjalučka opozicija predvođena SDS-om nije zaslužila osvajanje vlasti iduće godine kada je vode moralne vertikale kao što je Slavko Grbić.

Glas Naroda

Коментари

  1. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Istina,on je ruglo i grada bl i ukc bl,covjek koji ima javno tarifu za operacije koje izvodi,cijela bl zna da operaciju stitne naplacuje 500 KM,u skupstinu grada bl nije mogao uci,naravno koja budala da glasa za njega,a o privatnom zivotu tek da ne pricam,sramota.
    Komentar Maše Stanojević.

    ОдговориИзбриши
  3. Ako su komentari javni onda se ne trebaju sklanjati. A degutantne price o uzimanju novca i tarifama su prilicno jadne i besmislene.Atak na ljekare dugogodisnji.Privatni zivot je covjekova privatna stvar,dok ne ugrozava druge i ne treba biti predmet ovako jadnih komentara.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?