SPREMA LI SE UDAR NA NENADA STEVANDIĆA?


Nenad Stevandić  je „vršilac dužnosti“ predsjednika Ujedinjene Srpske, političke stranke koju je prvo osmislio Slavko Mitrović a kasnije finansijski i kadrovski potpomogao SNSD . Vrh SNSD-a zadužuje Luku Petrovića, generalnog sekretara i Dragana Bogdanića, ministra zdravlja, da logistički potpomažu stvaranje i tehničko opremanje kancelarija Ujedinjene Srpske po Republici Srpskoj. Nenad Stevandić za ulogu koju je dobio traži fotelje i resurse  kojima bi mogao privući preletače iz partija opozicije i DNS-a. Stevandić više puta izjavljuje da nije dio vlasti i da ne participira u raspodjeli fotelja što je potpuna neistina. Marko Pavić i Nedeljko Čubrilović prave stratešku grešku i omogućavaju Nenadu Stevandiću da formira klub SDSK u NSRS. Bez narodnog poslanika Duška Ivića a kasnije i Darka Banjca, koji su članovi DNS-a, Nenad Stevandić ne bi mogao formirati klub poslanika u NSRS kojem iz budžeta pripadaju značajna finansijska sredstva koja su poslužila samo Stevandiću. Izvori iz SNSD-a tvrde da je Nenad Stevandić iz kadrovske kvote SNSD-a dobio preko 30 direktorskih, savjetničkih, načelničkih i drugih funkcija koje mu služe za kupovanje odbornika, poslanika i bivših ili sadašnjih funkcionera Saveza za promjene (SzP) i DNS-a.

Nenad Stevandić  ima za cilj da dovede do potpunog sloma opoziciju i DNS. Lideri Saveza za promjene (SzP) Vukota Govedarica, Branislav Borenović, Dragan Čavić i Milanko Mihaljica spavaju zimski san i od drveta ne vide šumu. Nenad Stevandić uništavajući vlastiti rejtig u glasačkom tijelu RS značajno narušava rejting i stranaka koje čine  Savez za promjene (SzP). Stevandić je megafon Milorada Dodika koji plasira laži o nacionalnoj izdaji SDS-a,PDP-a i NDP-a u Sarajevu, koji kupuje odbornike i poslanike i time razbija jedinstvo stranaka opozicije. Savez za promjene (SzP) svoje resurse i medijsko djelovanje treba da usmjeri na stranke ekspoziture  SNSD-a kao što su Ujedinjena Srpska, Narodna stranka i Prva SDS koje su još na staklenim nogama.  Savez za promjene (SzP)  što prije mora da dobije medijsku bitku prvo protiv ranjivih ekspozitura SNSD-a, Nenada Stevandića (US), Ognjena Tadića (NS),  a medijski rat sa SNSD-om pomjeriti za predizbornu kampanju iduće godine. Izvori iz SDS-a tvrde da posjeduju dokumente i materijale koji mogu značajno kompromitovati Nenada Stevandića i nanijeti mu žestok udarac. Ako je tako, sada je pravi trenutak da Savez za promjene (SzP) preuzme odlučujući udar na ekspozituru SNSD-a. Pakleni plan razbijanja Saveza za promjene (SzP) i DNS-a   kreiran je aprila 2015. godine na tajnoj lokaciji u okolini Banjaluke. Kreator paklenog  plana je Slavko Mitrović, savjetnik Milorada Dodika,  a za realizatora paklenog plana izbor je pao na tada žestokog opozicionara SDS-a, Nenada Stevandića. Nenad Stevandić je vrbovan od strane SNSD-a još 2012. godine kada se smatralo da je rejting Slobodana Gavranovića izrazito nizak i da bi izbornu trku za gradonačelnika Banjaluke,  sa protivkandidatom Draganom Čavićem zasigurno izgubio. Vrh SNSD-a tada povlači džoker „Stevandić“. Nenad Stevandić tada vrši neviđeni pritisak i ucjene na Glavni odbor SDS-a da podrži njegovu kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke ili će doći do raspada SDS-a u Banjaluci.
Početne smjernice predviđaju filtriranje Nenada Stevandića i ljudi koji su zajedno sa njim izašli iz SDS-a u DNS.  Marko Pavić i Nenad Stevandić se od jula do novembra 2015. godine sastaju više puta u Prijedoru, ali bez dogovora o uslovima dolaska Nenada Stevandića u DNS. Prema izvorima iz DNS-a, predsednik DNS-a Marko Pavić imao je saznanja o pokretanju paklenog plana i nije dozvolio dolazak insajdera koji ima zadatak inficiranje DNS-a iznutra.
Alternativa filtriranju Nenada Stevandića u DNS je formiranje nove stranke (US) koju bi vodio sam Stevandić, obezbjeđivanje finansijskih i materijalnih resursa i maksimalan pristup medijima pod kontrolom SNSD-a. Vrh SNSD-a Stevandiću šalje svoje kadrove u (US) koji imaju zadatak da o svemu izvještavaju predsjednika Milorada Dodika.
Nenad Stevandić i Ujedinjena Srpska služe predsjedniku Miloradu Dodiku i Igoru Radojičiću za disciplinovanje Nebojše Radmanovića i njegove struje u SNSD-u. Kadrovi  Nebojše Radamanovića i Slobodana Gavranovića su ekspresno smjenjeni sa svih važnih funkcija u Gradskoj upravi Banjaluke, ali su se dedamrazovski dijelile fotelje Nenadu Stevandiću i Ujedinjenoj Srpskoj koja u banjalučkom parlamentu ima jednog odbornika.    
Minoran političar sa minornom patuljstom strankom sve više smeta velikim igračima na političkoj sceni Republike Srpske. Nenad Stevandić sve više smeta i Miloradu Dodiku i SNSD-u. Izvori iz SNSD-a tvrde da će projekat Nenad Stevandić i Ujedinjena Srpska trajati do opštih izbora 2018. godine jer očekivani rezultati nisu postignuti. Uloženo je mnogo sredstava i kadrovskih fotelja na Stevandića, a rezultati nisu uspiješni.
Nenad Stevandić i njegovi poltroni su se zanijeli pa sve češće ugrožavaju istaknute članove SNSD-a i DNS-a i stvaraju probleme u funkcionisanju institucija i javnih ustanova gdje se nalaze.
Nenad Stevandić je postao veliki teret za predsjednika Milorada Dodika i hitno je juče pozvan u Palatu predsjednika na zavrtanje ruku, a ne na potpisivanje sporazuma sa SNSD-om.  
Marko Pavić i DNS su odlučno pokazali Nenadu Stevandiću gdje mu je mjesto, a sada je Savez za promjene (SzP) na redu.



Glas Naroda 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?