ISTINA


Banka Srpske nastala je na temeljima Balkan investment banke 2013. godine, kada je Vlada RS u dokapitalizaciju uložila 17,5 miliona evra pokušavajući spriječiti propast banke.Tužilaštva u Bosni i Hercegovini još vode istragu o kriminalnim radnjama u Balkan investment banci zbog sumnje da je preko te banke za više od hiljadu klijenata oprano 1,7 milijardi maraka. Međutim, Banka Srpske je od početka poslovala sa gubicima, a propale su i najave entitetskog rukovodstva o privatizaciji te banke. Šesnaestog novembra 2015. godine uvedena je prinudna uprava zbog problema u poslovanju, a od tada su zarobljeni i svi depoziti.
Tri godine krili da je „Banka Srpske“ zrela za stečaj!
Agencija za bankarstvo Republike Srpske podnijela je Okružnom privrednom sudu u Banjaluci zahtjev za stečaj „Banke Srpske“ u likvidaciji 10. januara ove godine.Na ročištu za utvrđivanje uslova za stečaj “Banke Srpske“ rečeno je da će odluka o prihvatanju ili odbijanju prijedloga Agencije za bankarstvo RS biti naknadno donesena.
Predstavnik Agencije za bankarstvo RS Miodrag Berić i likvidacioni upravnik Petar Mićić danas su ostali pri ranijim prijedlozima za otvaranje stečaja, a podržao ih je i vještak finansijske struke Miroslav Lazendić koji je utvrdio da banka nije solventna i da neće uspjeti izmiriti sve povjerioce, te da je još prije tri godine bila zrela za stečaj.
Predstavnik Agencije Miodrag Berić podsjetio je da je Agencija zbog pogoršanog finansijskog stanja 16. novembra 2015. godine uvela privremenu upravu u banku, a zatim početkom maja prošle godine pokrenula i postupak njene likvidacije.
Afere i hapšenja ogovornih u Agenciji za bankarstvo Republike Srpske su javnosti poznate ali se malo znalo ko je Miodrag Berić?!



Miodrag Berić je povezan rodbinsko-kumovskim vezama sa Sanjom Radojičić, suprugom gradonačelnika Igora Radojičića. Milodrag Berić je otac Jelene BerićVukajlović, supruge odbornika  Stojana Vukajlovića, koji je izdao stranačku braću. Miodrag Berić kao predstavnik Agencije za bankarstvo RS u postupku rješavanja statusa „Banke Srpske“ koristi povlašteni položaj i zapošljava ćerku Jelenu Berić Vukajlović u posrnulu ,,Banku Srpske“ što predstavlja klasičan sukob interesa. Miodrag Berić, punac odbornika Stojana Vukajlovića, obilato je koristio rodbinsko-kumovske veze sa porodicom Radojičić. Gradska uprava Banjaluka 2012. godine provodi postupak izbora članova Upravnih odbora gradskih preduzeća i Javnih ustanova. Izvori iz SNSD-a tvrde da je izboru Miodraga Berića u Upravni odbor JU SC Borik kumovao direktno Igor Radojičić. Pored astronomsko visokih primanja u Agenciji za bankarstvo RS, Miodragu Beriću nije na odmet i primanje naknade za učešće u Upravnom odboru JU SC Borik.
Gradonačelnik Igor Radojičić, komentarisajući navode da bi odbornik Stojan Vukajlović mogao preći u SNSD, kazao da je to njegova stvar. Što je notorna laž! Ne postoje unutarstranačka previranja  na političkoj sceni u Banjaluci da u njima nema povezanosti Igora Radojičića.
Radojičić je vješto prikrivao svoju krticu prvo u DNS-u pa u klubu „Sloboda“  dok je trajao period vladanja bez kritike. U jednom momentu Stojan Vukajlović se pokušao odmetnuti od Igora Radojičića i počeo opoziciono djelovati ali brzo ga je dočekao žestok odgovor.
Igor Radojičić je šahovskim potezima povlačio lukave poteze koji su doveli do vraćanja krtice Stojana Vukajlovića u svoje gnijezdo. Već dogovoreni porodično-kumovski dogovor kojim se  Miodrag Berić punac Stojana Vukajlovića postavlja ponovo u Upravni odbor jedne od  JU ili gradskih preduzeća propada! Odlaskom Stojana Vukajlovića u opoziciju Igor Radojičić daje nalog komisiji za izbor članova Upravnih odbora da izostave iz ekipe Miodraga Berića, punca Stojana Vukajlovića, koji se prijavio ni manje ni više nego na šest pozicija u Upravnim odborima gradskih preduzeća. Miodrag Berić ima ogroman uticaj na Jelenu Berić Vukajlović preko koje utiče na odluke zeta Stojana Vukajlovića.
Miodrag Berić, visoki funkcioner Agencije za bankarstvo RS i izrazito bogat čovjek, nije čekao da postane kolateralna šteta naivnog zeta Stojana Vukajlovića. Prema  izvorima iz DNS-a , Miodrag Berić igra na kartu ćerke Jelene Berić Vukajlović kojoj daje ponudu koja se ne odbija. Mercedes GLS krosover u vrijednosti od 50 hiljada maraka i pozamašna finasijska podrška punca za napuštanje opozicije i vraćanje u gnjezdo porodice  Radojičić. 


Miodrag Berić i Igor Radojičić su dogovorili i zapošljavanje Jelene Berić Vukajlović u državnim institucijama i definitivno rješavanje statusa Stojana Vukajlovića u FZO RS.
Laž ima brzinu , ali istina ima izdržljivost Igore Radojičiću.

Glas Naroda
       


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?