RADOJIČIĆ KUM POLITIČKE KORUPCIJE


Saga o prelasku Stojana Vukajlovića u SNSD se nastavlja. Igor Radojičić i njegova politika kupovanja odbornika je u potpunosti razotkrivena. Radojičić je kreator procesa političke korupcije u Banjaluci i najodgovorniji je za prljave medijske spletke, ucjene i kupovanje odbornika  u banjalučkoj skupštini. Igor Radojičić nastavlja da bezočno laže građane i da pravda ono što se opravdati ne može, a to je politička korupcija. On danas izjavljuje:
"Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić izrazio je zahvalnost što je odbornik Kluba Sloboda Stojan Vukajlović odlučio da nastavi da radi zajedno sa SNSD-om." Bezočna laž, jer je kupio Stojana Vukajlovića još prije godinu dana kada je odbornika Stojana Vukajlovića zaposlio na poziciji savjetnika direktora FZO RS, Dejana Kusturića. Zašto je Radojičiću papak Stojan Vukajlović napustio posao u ministarstvu prosvjete i kulture RS? Izvori u ministrastvu prosvjete i kulture RS, R.K  potvrdio je da je Stojan Vukajlović zaposlen u ovom ministarstvu na intervenciju tadašnjeg predsjednika Skupštine Grada, Budimira Balabana.

Vukajlović u ekipi sa Budimirom Balabanom


Igor Radojičić je svjestan da je potpuno razotriven kao kreator političke korupcije u kojoj su mu pomagali Nenad Stevandić i Ognjen Tadić te nastavlja dezinformisati i ono malo građana koji ne znaju ko vuče konce u kupovanju banjalučkih odbornika. 
On je rekao da je nakon problema do kojih je došlo unutar DNS-a, jedan broj odbornika napustio ovu stranku ili je isključen iz nje, što je njihova unutrašnja stvar.
"Ali je bilo jasno da put kojim ide dio odbornika DNS-a /Klub Sloboda/ koji su ga napustili nakon tog raskola, put ne samo opozicije, već čak i uvreda, kleveta, pa i nekih vrlo ružnih riječi", naglasio je Radojičić.
On je rekao da su odabrali pogrešan put i da je Vukajlović vidio da to nije njegov put, i ne samo on već i dio drugih aktivista DNS-a koji su u unutrašnjem raskolu u stranci otišli nekim drugim putem. Opet notorna laž .
Ove izjave sve više liče na pravdanje egzekutora nego na ozbiljan osvrt na politička dešavanja u gradu na Vrbasu. Igor Radojičić je još u novembru mjesecu prošle godine prilikom izmjene Poslovnika o radu Skupštine Grada tražio od koalicionih partnera podršku koja se odnosi na javno glasanje prilikom smjene i izbora predsjednika Skupštine Grada. Izvori  u Skupštini Grada tvrde da je već tada stvarao preuslov za smjenu DNS-ovog predsjednika Skupštine Budimira Balabana. Igor Radojičić je još tada znao da mu smjena neće uspjeti ako bi glasanje o smjeni predsjednika Skupštine Budimira Balabana  bilo tajno kako predviđa tada Poslovnik o radu. Sve je planirao pola godine prije unutarstranačkih sukoba u DNS-u na kome je došlo do razmimoilaženja između Nedeljka Čubrilovića i Budimira Balabana. Pola godine prije raskola u DNS-u Radojičić je imao plan da Zorana Talića ustoliči na mjesto predsjednika Skupštine Grada. Nedeljko Čubrilović, predsjednik GO DNS-a i Budimir Balaban potpredsjednik GO DNS-a su navučeni u mišolovku koju je postavio Igor Radojičić.
Vukajlović, koji je od danas zvanično u SNSD-u, rekao je novinarima da će djelovati u interesu građana, ističući da je u odborničke klupe došao svojim i zalaganjem birača koji su ga podržali kao odbornika vladajuće koalicije.
Ako laže koza ne laže rog

Ovo je izjava za vjerovali ili ne i predstavlja političko samoubistvo mladog odbornika kojim upravlja Igor Radojičić. Izvori DNS-a tvrde da je Stojan Vukajlović u izbornom procesu bio u ekipi Budimira Balabana, Nenada Šibarevića i Nove Grujića koji su krticu Igora Radojičića vukli uz sebe i izbornim inženjeringom mu poklonili odbornički mandat. Izjava Stojana Vukajlovića da je u odborničke klupe došao svojim i zalaganjem birača koji su ga podržali kao odbornika vladajuće koalicije je notorna laž.
Vukajlović kaže da je djelovao kao nezavisni odbornik unutar Kluba Sloboda, ali da ne želi da bude "dio nečijih ličnih previranja unutar političkih partija". Zaboravljajući da je bio jedan od prvih u DNS-u koji se suprostavio Radmili Kocić i Nedeljku Čubriloviću.
 "Ostao sam na istom fonu. Nijednog momenta nisam djelovao u opoziciji, jer bi odlazak u opoziciju bio izdaja ljudi koji su me podržali kao odbornika vladajuće koalicije", rekao je Vukajlović.
Ova izjava pokazuje koliko je političkog morala ostalo u papku Stojanu Vukajloviću. Stojane Vukajloviću građani biraju kandidate na odborničkim listama po kvalitetu i sposobnosti kandidata a ne po tome da li kandidat za odbornika ima namjeru da bude dio vladajuće koalicije poslije izbora. Ništa gluplje se nije izjavilo u politici u posljednjih deset godina.
Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić izrazio je zahvalnost što je odbornik Kluba Sloboda Stojan Vukajlović odlučio da nastavi da radi zajedno sa SNSD-om. A kada to nije radio Radojičiću?
Vukajlović kaže da je djelovao kao nezavisni odbornik unutar Kluba Sloboda, ali da ne želi da bude "dio nečijih ličnih previranja unutar političkih partija". Krtica Igora Radojičića i papak kupljen prije godinu dana samo je tihovao i čekao naredbu gazde da se vrati u zagrljaj kuma Igora Radojičića i pokaže svoju sramotu. Budimir Balaban, Nenad Šibarević i Novo Grujić su te napravili odbornikom a tvoja noćna mora je istina.
Ako želite da ispitate nečiji karakter, tom čovjeku se mora dati moć. Karakter se, dakle, provjerava po načinu kako i na koji način pojedinac koristi vlast i moć, bilo da upravlja gradom, državnom silom, novcem ili državom, odnosno vladom.
Lagati još možeš samo sam sebi Igore Radojičiću.


Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?