KRTICE U SDS-u


Propadanje SDS-a u Banjaluci nije zaustavljeno i pored izbora novog banjalučkog GO SDS-a i predsjednika Mladena Kajkuta. U banjalučkoj organizaciji SDS-a ne zna se ko pije a ko plaća ceh! Dešavanja koja su zapljusnula SDS u posljedne vrijeme: nemogućnost formiranja Kluba odbornika u Skupštini Grada Banjaluka, izostanak iskrene podrške Davoru Šešiću pri izboru za potpredsjednika SDS-a iz  izborne jedinice 3, narušeni međuljudski odnosi i napuštanje stranke od strane Ognjena Tadića i odbornika Ljube Ninkovića i Predraga Vulina, pokazuju da je stanje u stranci katastrofalno. Mladen Kajkut ne može da konsoliduje redove u banjalučkoj organizaciji SDS-a i nema politički rejting da može pomiriti nešto što se ne može pomiriti. Ognjen Tadić i Nenad Stevandić preko svojih spavača još povlače poteze koji dovode do uništenja SDS-a u Banjaluci. Samo Mladen Kajkut neće da vidi da je Ognjen Tadić ostavio svog spavača koji se isfiltrirao u Izvršni odbora SDS-a Banjaluka. Branko Blanuša, predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a Banjaluka, bio je prvi pik Ognjena Tadića pri izboru predsjednika Gradskog odbora SDS-a i njegov je odan čovjek koji kao  ,,opozicionar ima značajnu funkciju dekana ETF-a u Banjaluci. Branko Blanuša danas je na PRESS-u izjavio notornu glupost.


Naime, rekao je da su Ljubo Ninković i Predrag Vulin, odbornici SDS-a u Skupštini grada Banjaluka, koji su najavili formiranje novog kluba u gradskom parlamentu, ali i ostanak u SDS-u, pozvani da budu članovi Izvršnog odbora GO SDS-a Banjaluka, što znači, kako je rekao, da aktivno učestvuju u radu i djelovanju tog odbora. Ovu izjavu može da ispali samo politički diletant koji vrijeđa poštene članove SDS-a.


Ognjen Tadić dojučerašnji SDS-ovac, neki dan je predstavio  u Banjaluci svoju novu političku partiju – Narodnu stranku.


Na pres konferenciji Narodne stranke predstavljene su ideološke osnove partije, njen program, rukovodstvo i vizuelni identitet stranke. Predstavljeni su i rukovodioci stranke, a čine ga bivši članovi SDS-a. Potpredsjednici su Gordana Lazić i Ljubo Ninković, a organizacioni direktor je Vladislav Babić. Aleksandar Savanović je programski direktor stranke, a Siniša Vidović poslovni direktor. Sekretar za međunarodnu saradnju Narodne stranke je Јovo Ateljević, a predsjednik GO Narodne stranke će biti Predrag Vulin.


Predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS Banjaluka Branko Blanuša, pokazuje da je krtica Ognjena Tadića koja ne miruje i provodi zadatak dodatnog zbunjivanja članstva SDS-a u Banjaluci.

Spavača u Gradskom odboru SDS-a Banjaluka je mnogo, a potpredsjednik GO SDS-a Banjaluka, Željko Aleksić  je blizak saradnik Nenada Stevandića koji je posredovao u profesionalnom napredovanju Željka Aleksića u UKC Banja Luka. Prema izvorima u SNSD-u   izbor Mladena Kajkuta na poziciju predsjednika GO SDS-a Banja Luka, izlobiran je diretno od vrha  M:tel-a, firme koju kontroliše vlast u RS.

Izvori  u SDS-u tvrde da se vodi tihi rat između Aleksandra Petkovića, potpredsjednika GO SDS-a Banja Luka i Mladena Kajkuta (i njegove struje). Aleksandar Petković je odan član SDS-a i jedan od aktivnijih odbornika u Skupštini Grada koji zna kako organizovati stranačku infrastrukturu na terenu i kako zastupati interese SDS-a u skupštinskim klupama, ali on mnogima smeta. Aleksandar Petković smeta krticama jer njegova bliskost sa poslanikom SDS-a Davorom Šešićem  je stamena i plod dugogodišnjeg zajedničkog rada i saradnje.

U Skupštini grada Banjaluka na pomolu je formiranje novog odborničkog kluba kojeg bi činili odbornici SDS, PDP i NDP, rečeno je neki dan  na konferenciji za novinare gradskih organizacija ovih partija. Mladen Kajkut, predsjednik GO SDS-a, pokazao je da ne poznaje     prilike u Gradskoj skupštini ali i da postoje problemi u realizaciji ove namjere. Prvo se izjavljuje da SDS, PDP i NDP prave novi klub u Skupštini grada a samo minut poslije izjavljuju: da se ozbiljno razmišlja da četiri odbornika, koliko ih ukupno imaju u gradskom parlamentu, u narednom periodu rade u okviru jednog kluba, što je komično. Ako se pogleda slika sa PRESS-a ovih stranaka može se vidjeti da dogovoru ne prisustvuje Aleksandar Petković jedini SDS-ov odbornik u Skupštini Grada što potvrđuje tvrdnje da nešto ne štima!

Kako sarađivati sa Draškom Stanivukovićem kada se njegove stvarne namjere svakim danom razotkrivaju da on nije timski igrač i sve radi zarad vlastite  promocije? Draško Stanivuković je prvo bio član NDP-a, pa PDP-a, a sada je suštinski dio Radojičićevog tima jer glasa za SNSD po dogovoru (glasao je za dodjeljivanje zemljišta Luburiću i za kredite koje Grad podiže). Njegov glas nije presudan za većinu, ali je bitan gradonačelniku koji vlada diktatorski i ne može izdržati bilo kakvu kritiku.

Jasno je da će PDP u izbornoj jedinici 3 imati jednog poslanika i da zato guraju medijski Draška Stanivukovića koji će uz tatin novac i podršku Igora Radojičića proći sigurno. Tako će SNSD sa jednim udarcem ubiti dvije muve- imaće poslanika koji će kao i do sada „raditi u interesu građana i praviti humanitarne akcije” , a još bitnije onemogućiće predsjednika stranke Branislava Borenovića ili potpredsjednika te partije Igora Crnadka da prođu, što će biti skandalozno.

Čavićev Narodni demokratski pokret brojao je čak četiri odbornika, ali rodbinskim (Radana Radulj sekretarica Radojičića, sestra Dragana Talića) i kadrovskim uticajima gradonačelnika Igora Radojičića i drugih,  uspio je da iz Čavićevog jata ukrade dva odbornika, Dragana Talića i Vladimira Mirošljevića. Saša Lazić u skupštini je sjena koja se pojavi samo na aktuelnom času kada treba nešto asfaltirati, zamjeniti sijalice na banderama ili urediti stepenice oko zgrada na Starčevici. Naravno, ispunjavanje njegovih želja često se nagradi glasanjem za odluke za koje gradonačelnik Igor Radojičić smatra da mu treba šira skupštinska većina. Nekada žestoka opozicionarka i kvalitetna odbornica, Mirna Savić Banjac, postala je neprimjetna u Skupštini Grada Banjaluka, oštrica je namjerno ili ne, definitivno otupila.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Mladen Kajkut rekao je da je dogovoren zajednički rad ovih partija na gradskom nivou u narednih godinu dana, te dodao da će zajedno nastupati i kada je riječ o narednim izborima na nivou Republike Srpske i BiH.


Prve aktivnosti ovih partija na gradskom nivou poslije smiješnog PRESS-a su se svele ponovo na pojedinačne blage i  uopštene ocijene prve godine rada administracije koju vodi gradonačelnik Igor Radojičić!

Mladen Kajkut pozvao je gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića da kaže da li zna ijedan grad u Evropi veličine Banjaluke, koji u 21. vijeku ima probleme sa grijanjem. Što je notorna glupost!
Kajkut tvrdi da je Radojičić Skupštinu grada „napravio po svojoj mjeri na način koji je njemu odgovarao“, iako je Skupština grada osnovni korektor rada gradonačelnika.

Politički analitičari tvrde da su ove izjave uopštene i beskorisne i više liče na govor da se nešto kaže nego da se opoziciono djeluje. Izostaju direktni udari na one koji kupuju poslanike i odbornke u Banjaluci i RS. Šta su papci dobili za svoj prelazak na stranu vlasti i ko stoji iza tih planova, Eko-toplana prevara vijeka, to  su strateška pitanja koja traže odgovore, Mladene  Kajkute. Floskule ostavi za Igora Radojičića,Nenada Stevandića i Ognjena Tadića koji su planski razbili i dalje  razbijaju SDS u Banja Luci.

 Glas Naroda







Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?