OHR SKIDA SA LISTE ZBOG IZBORNE KRAĐE!

U slučaju izborna krađe OHR smjenuje.

Prema izvorima bliskim OHR i međunarodnim organizacijama, u slučaju pokušaja izborne krađe i zloupotrebe izborne volje gađana, visoki predstavnik u BiH će iskoristiti svoja ovlaštenja i skinuti sa liste Nikolu Špirića i Vojina Mitrovića. Predsjednik GIK-a Banjaluka Nada Batinar i predsjednik bijeljinske gradske izborne komisije Žika Krunić će drastično biti sankcionisani!


Novinar Slobodan Vasković prenosi: 

Priprema izborne krađe: Prijetnje smrću posmatračima i članovima biračkih odbora subjekata suprotstavljenim Režimu da odustanu od tih pozicija!



"Prethodnih dana, a posebno u noći 5. na 6. oktobra, pojedini pripadnici Režima, od kojih su neki iz MUP RS, pozivali su posmatrače i članove boračkih odbora suprotstavljnih im subjekata u Banjaluci i zahtijevali od njih da napuste te pozicije.

Upućivane su čak i prijetnje smrću, prijetnje porodicama i prijetnje ostankom bez posla.

Do sada je, prema potvrđenim informacijama, 524 posmatrača i člana biračkih odbora subjekata suprotstavljenih Režimu na području Banjaluke pod tim pristiscima odustalo od tih poslova.

Na njihova mjesta ekspresno su postavljeni simpatizeri Režima, što je potpuno nezakonito.

Očito je na djelu priprema izborne krađe u kojoj se ne biraju sredstva, a ni najbrutalnije prijetnje.

O ovome će biti obaviještene nadležne institucije BiH, SIPA i Tužilaštvo BiH, kao i sve međunarodne organizacije u BiH." 



Prema istom izvoru, OHR i OEBS sankcionisaće i u drugim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ukoliko se ustanovi krađa glasova.Banjaluka i Bijeljina su označeni kao gradovi pod posebnim statusom monitoringa i reakcija će biti brza i odlučna.

Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?