ISPLIVALI "MANGUPI"

Dodik smjenjuje sa direktorskih mjesta u javnim preduzećima sve one koji na izborima 7. oktobra nisu podržali njega i kandidata SNSD-a za predsjednika RS, Željku Cvijanović. Ali pravi mangupi se kriju!

Lista pripadnika SNSD, SP i DNS-a koji su svojim neradom ili težnji da obezbijede lični prolaz na opštim izborima zapostavili interese koalicije sve je duži.
Analitičari tvrde da je broj glasova nekih kandidata za narodne poslanike u pojedinim mjesnim zajednicama i broj glasova kandidata koalicije za predsjednika RS i člana predsjedništva potpuno nesrazmjeran. Kandidati SP Goran Selak i Milan Milaković su primjer kako su koalicioni partneri radili samo za svoj prolazak u NSRS pri tome potpuno zapostavlljajući obavezu rada za Željku Cvijanović i Milorada Dodika.
Rezultati sa biračkih mijesta:
Šargovac 1.
Šargovac 1. rezultati za predsjednika RS

Šargovac 1. rezultati za NSRS.

Šargovac 2.   
 Šargovac 2. rezultati za NSRS.


Bočac 1. rezultati za predsjednika RS

Bočac 1. rezultati za NSRS.
Mnogo je biračkih mjesta sa sličnim izbornim inženjeringom koji je rađen na štetu kandidata za predsjednika RS i člana predsjedništva iz Republike Srpske.
Milan Milaković je na funkciji potpredsjednika Skupštine grada Banja Luka, a Goran Selak direktor KPZ Tunjice.
Izvor iz SNSD navodi da je spisak "mangupa" u banjalučkom Gradskom odboru SNSD podugačak, a glavni krivac je predsjednik GO SNSD Igor Radojičić.
1. Igor Radojičić, predsjednik GO SNSD-a,
2. Zoran  Popović, sekretar GO SNSD-a i direktor "Vodovoda" a.d Banjaluka,
3. Slaviša Sandić, član GO i načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve GU Banjaluka,
4. Petar Bilčar, član GO i načelnik Odjeljenja za komunalne poslove,
5.Nenad Talić, član GO Banjaluka, predsjednik reonskog odbora Starčevica i      direktor Dječijeg doma “Rada Vranješević”,
6. Milenko Letić, predsjednik reonskog odbora Lauš i načelnik Komunalne policije,
7. Dragomir Batar, predsjednik reona i odbornik SNSD-a.
Spisak kadrova banjalučkog DNS-a je već poznat, ali se pominju i nova imena koja su svoj (ne)rad podredili samo kandidatima za poslanike u NSRS.
1. Novak Grujić, direktor DEPOT-a,
2. Milan Radović, potpredsjednik DNS-a,
3. Dragan Talić, potpredsjednik GO DNS-a i savjetnik u Vladi RS,
4. Boran Bosančić, potpredsjednik GO DNS-a i direktor za pravna pitanja "Vodovoda" a.d Banjaluka,
5. Dragomir Keserović, načelnik Odjeljenja za boračka pitanja.
Glas Naroda se prije opšth izbora 21.09. osvrnuo na (ne)rad u kampanji predsjednika GO banjalučkog SNSD Igora Radojičića.
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić  je jedini predstavnik lokalnih zajednica iz Republike Srpske koji učestvuje na dvije velike međunarodne konferencije koje se organizuju u Kini. Radojičić je otputovao u višednevnu posjetu Kini,  kako bi prisustvovao u Tjanđinu sukupu pod nazivom "Azijski Davos". Radojičić će u Tjanđinu učestvovati i u radu „Susreta novih lidera“, koji okuplja više od 2.000 zvaničniika iz cijelog svijeta. Opet je prisutna bolesno ambiciozna težnja da jedan mali nepočešljani lokalni političar bude neko ko će biti lider Srbima u Republici Srpskoj i Banjaluci. Srbi su, ipak, ponosan narod koji se divi više svom rodu i selu, nego nekome ko smatra da je  veći od Svetislava Tise Milosavljevića!
Predsjednik banjalučkog GO SNSD-a i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić boravio je početkom ovog mjeseca i u "službenoj" posjeti Moskvi, gdje je na poziv gradskih vlasti učestvovao na međunarodnom forumu gradova posvećenom obrazovanju pod nazivom "Moskovska međunarodna sedmica obrazovanja 2018".
Sukob između Igora Radojičića, aktuelnog gradonačelnika Banja Luke, predsjednika banjalučkog Gradskog odbora i Milorada Dodika, predsjednika RS i Stranke nezavisnih socijaldemokrata je kulminirao tokom zajedničke posjete potkozarskim područjima nedavno pogođenim vremenskim nepogodama! Konstantna opstrukcija Igora Radojičića u zajedničkim istupima i pojavljivanjima sa Miloradom Dodikom dobija na značaju kada se zna da se kampanja sve više ubrzava, a borba za svaki glas liči na borbu za život i smrt. Kampanja koju vodi banjalučki Gradski odbor SNSD-a više liči na kviz gdje kandidati sami skupljaju sve više bodova za sebe, nego jedna ozbiljna kampanja koja se viđala na terenima Banjaluke.

Kako da se objasni postupak predsjednika GO SNSD-a, Igora Radojičića koji u jeku kampanje višednevno boravi u Rusiji i Kini ostavljajući Gradski odbor obezglavljen, a kandidate za poslanike bez značajne logistike. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavov danas je u posjeti Banjaluci, ali taj čin izgleda za Igora Radojičića nije prioritet da bi danas bio na licu mjesta. Savez za pobjedu bez zloupotreba gradskog novca i bez asfaltiranja i postavljanja bandera na svojim tribinama okuplja sve više građana Banjaluke. Starčevica, Potkozarje i Piskavica samo su jedni u nizu dobro posjećenih skupova koje je organizovala opozicija. Ovi dobro posjećeni skupovi su zadali mnogo briga koaliciji SNSD, DNS i SP ali ne i uspavanom Igoru Radojičiću.

Upozorenja nisu uzeta ozbiljno i Banjaluka je rekla šta misli!  



Glas Naroda

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?