VUKOTA ILI ŽELJKA, MLADEN ILI MILORAD?!


Usljed katastrofalne ekonomske situacije i zaduženosti Republike Srpske, pada svih moralnih vrijednosti i narušavanja povjerenja u institucije, prostor za predizbornu kampanju Dodika i njegove loše kopije Željke Cvijanović je maksimalno sužen! Uglavnom se temelji na izmišljenom i vještačkom fabrikovanju „izdajnika“ Republike Srpske! Fingiranje navodne ugroženosti statusa Republike Srpske, ali u cilju isključivo zaštite ličnih interesa! U čemu se zasniva „izdaja“ od strane Mladena Ivanića nikada nije objašnjeno široj javnosti!

Bez značajnih rezultata, uz ekstremnu pljačku narodnog novca i primjenu sirove sile uspostavljen je diktatorski režim koji je sam po sebi već neodrživ! Svakodnevno okupljanje naroda na ulici je sve većeg obima! Lažni referendumi i otcjepljenja samo upotpunjuju sliku Potemkinovih sela u Dodikovoj fikciji!

Pobjeda opozicionih kandidata, Vukote Govedarice za Predsjednika Republike Srpske i Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, naspram Željke Cvijanović i Milorada Dodika, aktuelnih nosioca vodećih pozicija u Republici Srpskoj je sve izvjesnija!

Na razvalinama svog diktatorskog upravljanja Republikom Srpskom Milorad Dodik u izbornu trku ulazi sa ogromnom količinom otuđenog i otetog narodnog novca! Koncept je poznat, sa tim opljačkanim blagom od građana, od istih i kupiti podršku! Ovakvu matricu neminovno prati ucjena i demonstracija sile prema svima, a naročito zaposlenim budžetskim radnicima! Poslednji mehanizam u ovom „lancu ishrane“ parazitskog režima je krađa izbornih listića, namještanje rezultata, te raznorazni „bugarski vozovi“ i dopisivanje glasova umrlih, te onih koji nisu izašli na izbore! Već viđeno na prošlim opštim izborima kada je Dodik sa mikronskom većinom inaugurisan na tron!

Ozbiljnih afirmativnih, razvojnih i političkih programa kod ovog, uslovno rečeno, tandema Dodik/Cvijanović nema! Karakteriše ih uglavnom nemušta i zakašnjela reakcija na skandale i afere koje ih konstantno prate i stižu! U tom krpljenju svojih pukotina, akcenat stavljaju na zataškivanju svojih niskih poriva! Umjesto rješavanja krucijalnih problema Republike Srpske kojih je i previše, njihov target je na estradi, žutoj štampi, na paritetu bluda i degradiranju elementarnih porodičnih vrijednosti! Baš to isticanje ličnih, a prostačko vrijeđanje tuđih porodičnih vrijednosti i relacija, rezultiralo je poraznom istinom da se konkretno Dodikov razbojnički odnos prema budžetskim parama prelio i na kupovinu stanova, automobila i poslovnih prostora eksternim „domaćicama“! I sve to u trenucima kada ratni vojni invalidi u očaju bacaju svoje dotrajale proteze i pomagala pred Palatu Predsjednika Republike Srpske! Žalosna činjenica u krahu i poslednjeg bedema odbrane zasnovanom na famoznoj idili i nepostojećoj čestitosti! Zapetljavanje u vlastite laži sa prstima u najbrutalnijim dešavanjima je svakodnevni fokus ovog nekarakternog dvojca! Veoma bliska budućnost će tek pokazati sav horor u režiji dotičnih pretendenata na novi mandat! Nedostatak bontona, uz evidentnu neobrazovanost je i posljedica opšte panike i odsustva samokontrole! Potpuni disbalans i nekoordinacija para Dodik/Cvijanović je uveliko komična stvar u javnosti! Prema tome, ono što Dodik, uglavnom krizirajući, uveče izmisli, a ujutro plasira, to Cvijanović u poslijepodnevnim satima verbalno masakrira! Ne stoji joj čak ni uloga potrčka, emisara ili kurira, jer usljed nesinhronizacije mozga i jezika daje signal da je zlatna svaka ona rečenica koju ne izgovori! Ova nepopravljiva anomalija se kao zaraza i infekcija, samo u razlicitim oblicima , prelila i na saradnike koji bi tobože trebali imati veliku ulogu u navodnoj pobjedi Dodika i njegovog Sanča Panse! Na osnovu navedenog imamo primjere bankrota opštine Kozarska Dubica zbog raskalašenog ljubavnog zivota načelnika Radenka Reljića! Načelnik opštine Derventa Milorad Simić, poznati konzument prostitucije, u stalnom, njegovom prirodnom pijanom stanju premlaćuje svakodnevno suprugu! Zoran Adžić, vodeći čovjek opštine Gradiška, već sada, čak i u očima najokorjelih SNSD- ovaca kotira kao najveći pljačkaš u istoriji grada! Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, podli stranački separatista, te ofucani Nikola Špirić i deformisani Nenad Stevandić su se iživljavanjem nad Banja Lukom, i mrtvima i živima, svakako sami eliminisali! Dodikova okosnica u Semberiji, vječiti kompleksaš Zlatko Maksimović, pomamljen po stare dane , više se bavi panelima i pregrađivanjem podruma i tavana u cilju zbrinjavanja svojih starleta u Fondu zdravstvenog osiguranja RS, nego ozbiljnim medicinskim i političkim radom!

Visoka, akademska obrazovanost Mladena Ivanića zasnovana na istinskom učenju, praksi i iskustvu je došla do izražaja u odbijanju bilo kakvog dila od strane Milorada Dodika! Nejasan je rezon ovog višestrukog ponavljača, mesara-zanatlije, te kumrovačkog kursiste sa preporukom podobnosti ispisanoj na najlonskoj kesi, da ponudi saradnju „izdajniku“ tog kalibra?! Isto, prozivati u ratu maloljetnog Vukote Govedarice za dezertiranje, a vući referencu najvećeg ratnog profitera i švercera
cigareta je poseban nonses! Zločini i nedjela braće, djeda i ujaka Željke Cvijanović na strani hrvatskih paravojnih formacija u Posavini su perfidno sakrivane sve ove godine! Tek sada su jasni nelogični ustupci hrvatskim desničarskim strankama na štetu Republike Srpske! Pored svega, ne jenjava ambicija da može obavljati funkciju vođe naroda koji su njezini bližnji kamama satirali! Časni i pošteni Vukota Govedarica nasuprot Željke Cvijanović, plagijatora koji se pojavljuje obučena u svečane bijele boje na srpskim stratištima!

Vizija i budućnost Republike Srpske od strane Milorada Dodika ne postoji! Naročito sa aspekta spoljne politike i odnosa u regionu! Republika Srpska je u izolaciji, te neinteligentnim i naivnim dolaskom na američku „crnu listu“ Dodik je neprihvatljiv sagovornik za skoro čitav međunarodni diplomatski kor! U toj nemoći, spreman je na trgovinu, čak i sa statusom Republike Srpske! Predaja energetskog sektora, te ulazak u NATO su samo dio aranžmana da sačuva svoju kožu! Odbačen od svih, pa i svojih stranačkih drugova, spreman je na militantnu, ratnu varijantu! Naravno, uz podršku Bakira Izetbegovića, pobratima u razbojništvu na kojem se zasnivaju svi Dodikovi unutrašnji aranžmani! Prema tome, Mladen Ivanić i Vukota Govedarica su opcije iznad forme izbora, kadar koji već sada ima misiju i zadatak da neutrališe dalju Dodikovu štetu po srpski narod!

Tandem Ivanić/Govedarica nema recidive ružne i kompromitovane prošlosti, te mogu pristupiti ozbiljnom projektu ekonomskog oporavka, privlačenja investicija, zaposlenja i sprečavanja odlaska stanovništva! Sa izrađenim planovima uštede, mirnodopskom politikom, vraćanjem povjerenja u institucije kroz bezbjednost, borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, te znatnom ulogom mladih kroz njihov aktivizam, obrazovanjem i jakom socijalnom politikom, može se pristupiti daljim evropskim integracijama!

Republika Srpska više nema djece koja će ratovati i ginuti za odstupnicu i bijeg tipova kao sto je Milorad Dodik sa ekstremnim i nezakonito stečenim bogatstvom!

Pismo našeg čitaoca:    A.V.

Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?