TORBICA BJEŽI IZ EKO TOPLANE!



Sa broda koji tone da li prvi bježe miševi ili kapetan? Kapetan i njegov zamjenik još uživaju u moronizaciji podanika skupštinske većine i kupljenih papaka ne hajući za pukotinu koja svakodnevno dobija veće i veće dimenzije. Pukotina koja je svakim danom sve veća je EKO toplana Banja Luka, a kriminal seže od lokalnih političara sve do funkcionera EBRD-a za BiH.

Borko Torbica vlasnik preduzeća "ELNOS", "IEE" i EKO TOPLANE Banjaluka je miš, saradnik i partner zamjenka gradonačelnika Srđana Amidžića i gradonačelnika Igora Radojičića u kriminalnom projektu preuzimanja isporuke toplotne energije, koji prvi bježi iz Eko toplane Banja Luka.

Borko Torbica možda bježi, ali sustiće ga ruka pravde!

Skupština privrednog društva "Eko toplane Banja Luka" u dogovoru sa zamjenikom gradonačelnika Srđanom Amidžićem, gradonačelnikom Igorom Radojičićem i Borkom Torbicom pripremila je  nacrt odluke o razrješenju direktora privrednog društva Borka Torbice i nacrt odluke o imenovanju Aleksandra Marića iz Banjaluke ul. Majke Jugović 25. za novog direktora privrednog ruštva "Eko toplane Banja Luka". Imenovanje se vrši bez ograničenja ovlašćenja, za unutrašnji i vanjski promet?! 


Prije bježanije sa broda koji tone zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić i Borko Trbica pokušali su devlastaciju i uništavanje dijelova stare Toplane a.d. Banja Luka, ali kriminalni  plan im je poremetio Mićo Milovanović, direktor Toplane a.d. Banja Luka. U krug stare Toplane a.d. prije par nedelja su se pojavili radnici privatnog preduzeća iz Federacije BiH sa namjerom da demontiraju dva kotla na mazut i prateću opremu, te odvoženje na nepoznatu lokaciju, toj namjeri i neviđenom kriminalu žestoko se suprostavio Mićo Milovanović i time osujetio kriminalni plan uništavanja kotlova na mazut u Toplani a.d. Banja Luka.

Ugovor o strateškom partnerstvu Grada Banja Luka i "IEE" Borka Torbice jasno propisuje da Skupština Grada Banja Luka mora biti informisana svakih šest mjeseci o realizaciji i provođenju projekta daljinskog grijanja i dešavanjima u zajedničkom preduzeću Eko toplane Banja Luka, ali družina to ignoriše. 

Borko Torbica,Igor Radojičić i Srđan Amidžić  su svjesni da je projekat "Eko toplane Banja Luka" zapao u tehničke i finansijske probleme i da su pritisnuti uz zid. Borko Torbica i "ELNOS", "IEE" i povezane tajkunske firme porodice Torbica su sastavili Radojičiću i Amidžiću listu zahtjeva koji su kriminalni, nezakoniti i štetni za Grad, ali oni su se morali prihvatiti. Borko Torbica i firme porodice Torbica su isisale novac koji je Grad Banja Luka uplatio na ime svog dijela u novom privrednom društvu i njime izgradili kopiju Toplane na biomasu. Kopija toplane se sastavljala na pet lokacija u Banjaluci, a kotlovi su sastavljani od naselja Ramići, preko Krupe na Vrbasu do raznih  lokacija, ali  ostaje za njih bolna istina "Eko toplane Banja Luka" ne može da grije grad drvnom sječkom, a projekat je potpuni promašaj.


Igor Radojičić i Srđan Amidžić u saučesništvu sa kriminalno tajkunskom organizacijom "IEE" i Eko topane Banja Luka, direktni su krivci katastrofalnog i opasnog poremećaja cijena drveta i peleta na području Banja Luke i Krajine. Kontaktirajući nekoliko proizvođača peleta na području Laktaša, Srpca, Šipova, M.Grada i Baraća saznaje se da svi u glas okrivljuju Igora Radojičića i tajkunski projekat Eko toplane Banja Luka za nedostatak drvne sirovine za izradu peteta i briketa. Pored nedostatka drvne sirovine za izradu peleta i briketa, značajno je porasla i cijena drveta za grijanje. Proizvođač peleta i briketa N.N. izjavljuje da je poremećaj u nabavci drvne mase za izradu peleta i briketa nastao onog momenta kada je počela sa radom Eko toplana Banja Luka! Onaj ko je pokrenuo ovaj projekat grijanja na drvnu sječku direktan je krivac za drastično povećanje cijena peleta, briketa kao i drveta za grijanje domaćinstava koja se ne griju na gradsko grijanje! Cijena peleta prošle godine u junu mjesecu iznosila je 260KM po toni, bez prevoza, a danas ako ga uošte ima na stanju 350KM po toni! Cijena ogrevnog drveta u metricama, prošle godine se mogla nabaviti za 55KM, trenutno se može nabaviti za 80KM, kada se tome doda pilanje i cijepanje, cijena naraste od nepodnošljivih 100KM po metru. Ovo su trenutne cijene koje će se značajno povisiti dolaskom hladnijih dana.
Miševi prvi napuštaju brod a za njima će i kapetan Grada.
Igor Radojičić i Srđan Amidžić suludim projektom Eko topane Banja Luka direktno su ugrozili i banjalučka domaćinstva koja se griju kupujući drva za loženje ili pelet na tržištu. Stručnjaci tvrde da je poskupljenjem drveta za loženje, peleta ili briketa oko 50 hiljada građana pretrpilo direktnu finansijsku štetu. 

Na ulici, u institucijama, restoranima i prodavnicama građani sve više komentarišu i osuđuju odluke i vođenje grada Banja Luke od strane Igora Radojičića. Sujeta i narcisoidnost zanesenog gradonačelnika dostigla je kritičnu tačku jer se polako, ali sigurno, otkriva istina da nema znanje i kompetencije da vodi Grad. Banjalukom se sve više komentariše da su odluke koje donosi Igor Radojičić  u stvari teške i duboke rane, koje bole i koje Banjalučani sve teže preživljavaju!


Glas Naroda


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?