MILAKOVIĆI I SELAK VOLE BUGARSKI VOZ!


Bugarski voz je proces u kojem je potrebno prethodno otuđiti, ukrasti, smuvati jedan prazan glasački listić. Ili imati falsikat koji se neće uočiti, što je manje vjerovatno. Onda se taj listić popunjava u interesu određene stranke i kandidata i daje glasaču koji ga samo ubacuje u kutiju, a iznosi prazan. Prazan listić se od lopovske ekipe opet popunjava i daje sljedećem. I tako do zatvaranja birališta, odnosno do broja birača koje kontrolišeš. Bugarski voz je znak da neko ili stranka kontroliše određeni broj birača na biračkom mjestu.
To mogu biti razni načini kontrole, od finansijskih, rodbinskih, ideoloških, interesnih do kriminalnih i ucjenjivačkih. Bugarski voz je tek kontrola tog procesa koji je već unaprijed obavljen. Suština krađe samo je u krađi jednog praznog listića.
Prema tvrdnji izvora iz okruženja Milana Milakovića, potpredsjednika Skupštine grada Banjaluka, i Gorana Selaka, predsjednika GO Socijalističke partije RS, ovaj dvojac je rezervisao desetine bliskih osoba na radu u inostranstvu da učestvuju u izbornoj prevari. Naime, osobe na radu u inostranstvu su se prijavili u matičnim ambasadama ili CIK BiH za glasanje u odustvu i to ne bi bilo ništa čudno da oni stvarno glasaju i svoju kovertu sa označenim glasačkim listom pošalju CIK BiH. Metodologija dostave glasačkih listova za glasanje osoba koje imaju pravo glasa a nalaze se u inostranstvu je takva da se glasački list glasaču dostavlja nekoliko dana prije opštih izbora u BiH. Osobe na radu u inostranstvu, a  bliske ovom dvojcu, glasački list automatski šalju autobusom ili kurirom ekipi za izborne krađe koji na dan samih izbora imaju desetine praznih glasačkih listova za bugarski voz. 

Bugarska vlada smatra da je korišćenje ovog izraza uvredljivo za njihovu država i u tom kontekstu 2006. godine Ambasada Bugarske u Makedoniji zvanično je zatražila od političkih partija, nevladinih organizacija i medija da ubuduće za ovakve vrste izbornih prevara ne koriste ovaj izraz.

Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?