Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!


Gradske pare za SNSD-ove odbornike: “Ko smije da prigovori?”

Svaki političar koji drži do sebe, osim da se udomi u udobnoj funkcionerskoj fotelji, teži i da se ostvari u nekom biznisu, po mogućnosti u ugostiteljstvu, djelatnosti koja im, čini se, posljednjih godina posebno leži.

Sličan trend zavladao je i među tajkunima koji se ugledaju na svoje patrone u politici, pa se može reći da vlada opšta pomama za atraktivnim lokacijama gdje bi posadili tuje, bonsaije i lediće te otvorili još jedan ugostiteljski objekat našaran Edisonovim sijalicama, industrijal dizajnom, šarenim foteljama, nepročitanim knjigama, vještačkim cvijećem, konopcima i uokvirenim starim mapama.

Na pitanje šta je to što političare i tajkune tjera u ugostiteljstvo, umjesto da otvaraju fabrike, rafinerije, pokreću industriju i bave ozbiljnim stvarima, naši sagovornici smatraju da tu sigurno ima mnogo različitih faktora, krenuvši od lakog ubacivanja novca sumnjivog porijekla u legalne tokove, preko realnog nedostatka kapaciteta za vođenje ozbiljnog posla, do onog: “Ajmo kod mene u kafanu, tu se pije na teku”, te vlastite promocije kojoj političari toliko teže.

Grad Banja Luka je iz budžeta Grada izdvojio podsticajna sredstva za saniranje posljedica novog korona virusa! Iz budžeta Grada Banjaluka, tom prilikom je izdvojeno 637.600 KM podsticajnih sredstava, a na spisku “dobitnika” našla su se i dva odbornika najveće stranke u Banjaluci i Srpskoj, ali i firme drugih vlasnika povezanih sa SNSD-om, firme za koje se vežu neke od najvećih afera kao i firma čijem se vlasniku trenutno sudi za teška krivična djela.

Tako je, pored 20.000 KM koje je dobila Tvornica obuće “Bema”, čiji direktor i zaštitni znak Marinko Umičević sjedi u odborničkim klupama, 19.500 KM otišlo na račun firme “Speed”, u čijem opisu stoji “ugostiteljstvo-krčma, zanatstvo, trgovina i usluge”, a na čijem čelu je Umičevićev stranački ali i kolega iz skupštinske klupe, Nenad Grbić.



Podsticajna sredstva dobio je i Nenad Grbić, kojeg mnogi zovu “kraljem Manjače”, perjanice  SNSD-a u južnom dijelu Banjaluke, a najvećoj partiji u Srpskoj u posljednja dva izborna ciklusa donio je 5.767 odnosno 5.306 glasova, što je daleko više nego što pojedini poslanici u Narodnoj skupštini RS osvoje na opštim izborima.

Grbić je vlasnik svadbenog salona “Speed”, najpoznatiji je po unosnom poslu iznajmljivanja šatora, a grupa “Sinovi Manjače” svojevremeno ga je i opjevala. Pjesma “Nešo Speed” u međuvremenu je uklonjena sa YouTube-a ali se njeni stihovi i danas mogu pronaći na internetu.

Ništa u vezi sa preduzetnikom i odbornikom SNSD-a u Skupštini grada Banja Luka ne bi bilo sumnjivo da isti nije svoje bogatstvo stekao na kriminalan način!

Nenad Grbić, odbornik SNSD-a, već deceniju posluje sa iznaljmljivanjem šatora i pripremanjem svadbenih ručkova za koje već deceniju ne izdaje fiskalne račune i time vrši utaju poreza i doprinosa! Osnovano se sumnja da je kontraverzni Nenad Grbić vlasnik svadbenog salona "Speed" Banja Luka u posljednjih deset godina pružio usluge iznajmljivanja svadbenog salona, šatora i spremanja ručkova u visini od dva miliona konvertibilnih maraka a za pružene usluge isti nije izdavao fiskalne račune i time  oštetio budžet Republike Srpske i BiH za značajna novčana sredstva!


 Većina radnika radi na crno!

Osnovano se sumnja da je Nenad Grbić, vlasnik s.p. "Speed" Banja Luka, oštetio budžet Republike Srpske i poslovanjem u sferi proizvodnje i prodaje građevinskog materijala u vlastitoj trgovini građevinskog materijala u banjalučkim naseljima Donja Kola i Kola!

Grbić je svoju odanost SNSD-u dobro unovčio, te je sve subvencije Grada Banja Luka i Republičkih organa prioritetno ostvarivao iako je svoje poslovanje ostvarivao na utaji poreza i doprinosa!

Nenad Grbić, vlasnik svadbenog salona "Speed", iskoristio je položaj odbornika u Skupštini Grada Banja Luka te je ucjenama tadašnjeg gradonačelnika Slobodana Gavranovića nezakonito i na kriminalan način izdejstvovao asfaltiranje dvorišta i parkinga oko vlastitog svadbenog salona "Speed" na račun budžeta Grada Banja Luka.




Grad asfaltirao privatno dvorište i parking odbornika Nenada Grbića


Asfaltirali smo dvorište i parking oko svadbenog salona "Speed" vlasnika odbornika Nenada Grbića, a fakturu za izvršene radove ispostavili smo Gradu Banja Luka - tvrdi radnik preduzeća "Građenje Đurić d.o.o"!

Nenad Grbić, odbornik SNSD-a, iskoristio je položaj te od Grada Banja Luka po povlaštenim uslovima iznajmio poslovni prostor od 200 kvadratnih metara u naselju Kola po simboličnoj cijeni od sramnih nekoliko stotina konvertibilnih maraka, te nastavio da koristi položaj odbornika u svrhu ličnog bogaćenja!

Nastaviće se

Glas Naroda





Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?