REŽIM SPAŠAVA VOJNIKA RAJANA


Regionalni centar energetske suverenosti, otvaranje Eko toplane koja truje građane pepelom, dodjela  "privremene" upotrebne dozvole bez filtera, predstavlja snažno izražavanje groteske Igora Radojičića i smiješnih šahovskih figura. Pokušaj stvaranja lažne slike o propalom projektu i marketinški spin sa političarima iz bratske Srbije pokazuje potpuni poraz politike gradonačelnika Igora Radojičića. Smiješno da ne može biti smješnije je bilo slušati i gledati klicanje Igora Radojičića na zakupljenoj manifestaciji priređenoj u sali Banskog dvora u Banjaluci. Istina i ljepota ima jedan oblik, laž i ružno se, nasuprot tome, javlja u hiljadu oblika: kao smješno, lažno, licemjerno, nisko i bolesno. "Sa jedne strane stvara užasno i bezoblično, a sa druge komično i lakrdijaško", pojašnjava grotesku Viktor Igo! 


Izraz suprotstavljanja opšteprihvaćenim shvatanjima i vjerovanjima i kao znak otuđenosti od svijeta, naročito je prisutna u epohama u kojima se razbija vjera u racionalne i prirodne osnove na kojima je izgrađen svijet i u kojima fantazija gradeći sliku raspadanja određene duhovne strukture prelazi sve granice prirodno mogućeg i racionalno prihvatljivog. Za grotesku je karakteristično da otvara svoje posebne uvide u prirodu realnosti tako što na alogičan i paradoksalan način dovodi u vezu nespojive, disparentne, elemente, naročito komično i jezivo ili komično i tragično, te tako depatetizira ono što predstavlja, i otkriva u tome neki sarkastični nesklad. U postizanju takvog umjetničkog dejsva groteska se često služi i fantastičnim, pretjeranim karikiranjem koje dovodi oblik do izobličenja, a smisao do besmisla. 

Igor Groteska i politika koju vodi, juče je doživjela potpuni poraz, a komično pravdanje propalog projekta i karikiranje istine pred zvanicama izgledala je tragično za sve, samo ne za Igora Radojičića i smiješne šahovske figure. Dok su poslušnici režima i neupućeni političari iz Republike Srbije ispijali kafu u bašti Hotela Bosna, stotinjak radnika stare Toplane a.d., ekološka udruženja i opozicioni odbornici okupili su se i izrazili svoje protivljenje nezakonitim radnjama koje se vežu za projekat "Eko toplane" Banja Luka. Oni su time poslali snažnu poruku zvanicama u Hotelu Bosna  "nešto je trulo u državi Danskoj". Izvori iz Restarta tvrde da je kolona vozila i političari iz bratske Republike Srbije izviždana i da je taj performans zadao smrtonosan udarac ugledu gradonačelnika i smiješnih šahovskih figura. Vinovnici su uložili 500 hiljada KM na merketinške usluge i promociju laži nad istinom, ali spontano okupljanje nezadovoljnih građana i zviždanje predsjednici Vlade Republike Srbije i zvaničnicima na sarkastičan način je potpuno porazio namjeru i politiku Igora Radojičića!


Pustiti Anu Brnabić, predsjednicu Vlade Republike Srbije, da izjavi kako je projekat "Eko toplane" važan za zapošljavanje novih radnika, a stotine radnika "stare Toplane" se izbacuju na ulicu je komično, ali i tragično. Pristupni put koji vodi do "Eko toplane" vodi kroz kapiju i privredni krug Elekrokrajine a.d., fiteri na postrojenjima su spaljeni, kapacitet kotlova propisan u tehičkoj dokumentaciji je upola manji, energetičari tvrde da je 80 tona pepela palo na građane, ali to nije prepreka da nadležno ministrastvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, Igoru Groteski izda privremenu upotrebnu dozvolu na godinu dana i to za period kada se grijna sezona završava, sarkastični nesklad- nema šta! Ovo pokazuje da Režim pokušava na silu spasiti propali projekat i zanesenog gradonačelnika, te se fiktivno izdaju dokumenti koji će poslužiti "Eko topalni" i gradonačelniku da se odbrane od snažnog nezadovoljstva građana, sindikata, stručne javnosti i opozicije pred nadolazeće opšte izbore. Vrh je pokrenuo akciju "Spašavanja vojnika Rajana" što će značajno uticati na dalja politička pregrupisavanja u samom SNSD-u i diskvalifikciju Igora Radojičića kao faktora u najjačoj političkoj partiji u RS. Politička korupcija, cenzurisanje pojedinih medija, bliskost sa tajkunima iz sfere stanogradnje, loša kadrovska politika, obračun sa kadrovima u samom SNSD-u, stavljanje omče oko vrata građanima koji se griju na gradsko grijanje i ulazak u sumnjivi projekat "Eko toplane" značajno je uticalo na promjenu stava Banjalučana prema Radojičiću. "Nije više svetac bez mrlje u životu", govori sve više građana na društvenim mrežama. Brzinom svjetlosti slobodni mediji u Srbiji prenijeli su vijest da je predsjednica Vlade Republike Srbije izviždana u Banjaluci i da je njen dolazak poslužio lokalnim  političarima da se sumnjivi projekat opravda. Možda je ovo bila mišolovka u koju je Igor Radojičić uletio, a veliko je pitanje ko je mišolovku postavio?!
Smiješna manifestacija "Regionalni centar energetske suverenosti Banja Luka" predstavlja Teatar Groteska a glavna uloga je pripala najsmješnijem glumcu!



Glas Naroda 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?