ČOVJEK KOJEG JE TUKLA POLICIJA RS


Čovjek kojeg je tukla policija RS-a: Željko Vulić dobio Dodikov režim na sudu! Pravna pobjeda Željka Vulića protiv Dodikovih tajkuna! Naslovi koji su ovih dana podsjećali na dane kada je većina medija bila slobodna u izvještavanju bez cenzura i pritisaka tajkuna, kupljenih papaka i  šizofreničnih političkih idiota. Društvo koje masovno napušta mladost i struka će uskoro postati distrikt i vlasništvo četiri porodice koje upražnjavaju svoje potrebe bez alternative. Stvaranje društva gdje svi misle isto, znači da niko neće misliti dovoljno, što je osnovni zadatak četiri porodice.  

Sistem je  2012. godine odabrao vozača Milu Radišića da preko noći postane lokalni tajkun koji će u Picinom parku graditi poslovni objekat. Svi su znali da je Radišić smo figura i da iza tog projekta stoji vrh. Željko Vulić, čija je parcela sa kućom i poslovnim prostorom bila obuhvaćena planom za izgradnju, pokušao je da se odupre očitom bezakonju ali bez uspjeha. 

Godinama je trajala njegova agonija. Prijećeno mu je, privođen je i premlaćivan od strane policije, zatvaran u psihijatrijsku ustanovu. Jedinu podršku imao je od pravdoljubivih prijatelja, rijetkih slobodnih medija i banjalučkih "šetača" koji su nekoliko mjeseci istrajavali u protestima protiv gradnje u Picinom parku.  Gradsku imovinu i imovinu građana uzimali su izgleda svi koji su znali kako i imali blagoslov rukovodstva SNSD-a, najviše bliski prijatelji i kumovi predsjednika RS, Milorada Dodika. To već i vrapci u Banja Luci znaju, a znao je i Radojičić svih ovih godina. Igor Radojičić je znao i šutio na sve što je imalo primjese kriminala. Zašto je šutio? Zato što je isti kao Mile Radišić! Znao je on i da je Mile Radišić otimao naveliko i naširoko. Od zemljišta u naselju Obilićevo do „Picinog parka“. Znao je i stao u njegovu odbranu. Čovjek koji danas traži podršku društvene zajednice za rješavanje problema otete imovine je istu tu zajednicu, koja se danima borila da spase svoj grad od najezde kriminalnih spletkaroša iz samog vrha građevinske mafije, nazivao politički motivisanom. U vrijeme dok su se građani Banja Luke svim dozvoljenim sredstvima borili protiv kriminalizacije grada i nelegalnog oduzimanja „Picinog parka“, Radojičić je sve to mirno gledao iz Narodne skupštine RS, kojom je tada predsjedavao. Gledao i stajao na strani onih drugih.Šest godina poslije, buduća događanja nije mogao da predvidi ni  Nostradamus! Zoran Talić koji se srdačno borio za prava porodice Vulić zarad fotelje predsjednika Skupštine Grada Banja Luka i plate od 5500 KM danas šuti na kriminal sistema. Podsjetimo se šta je sve izjavljivao: 

"Banja Luka je ostala bez niza atraktivnih građevinskih parcela i ta praksa se mora prekinuti, upozorava Zoran Talić, nosilac liste PDP-a u ovom gradu. Na osnovu analize koju su napravili odbornici PDP-a u Skupštini Banje Luke, ovaj grad u posljednjih 12 godina izgubio je pola milijarde KM na prometovanju gradskog građevinskog zemljišta.„Nakon izbora, ukoliko na njima pobijedimo, putem Saveza opština i gradova Republike Srpske pokrenut ćemo inicijativu za izmjenu Zakona o premjeru i katastru, kako bismo opštinama/gradovima vratili njihovu nadležnost“, rekao je Talić. 

Sjećate li ga se sa skupova protiv građevinske mafije u Picinom parku, ili sa skupova na kojima se kleo u Čavića? Prije toga se kleo u Ivanića. Sad se kune u Igora Radojičića napominju njegove dojučerašnje partijske kolege. Njegov (ne)rad i njegova šutnja je plaćena koliko i rad trojice hirurga. Znate li šta za ljudski život znači dobar hirurg? Ali, nema para kažu u PDP-u.  
Šuti Igor Radojičić, a šuti i Zoran Talić.    
                                 
Glas Naroda 
     

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?