RADOJIČIĆ PONOVO PRIJETI INSTITUCIJAMA



Igor Radojičić komunicira sa RUGIP-om putem krivičnih prijava i time prijeti institucijama RS  koje svoj posao rade na osnovu zakona. Podnošenjem krivičnih prijava protiv novog rukovodstva RUGIP-a  Radojičić prijeti službenicima, a njihov rad je nemoguć kada se nalaze između poštovanja zakona i krivičnih prijava. 
Republička uprava za imovinsko pravne poslove RS je pod neviđenim pritiskom gradonačelnika Igora Radojičića da provodi nezakonite radnje u vezi  rješavanja imovinsko pravnih odnosa privatnih parcela u neposrednoj blizini "Zelenog mosta". Radojičić nastavlja da prijeti institucijama RS! Gostujući na ATV –u,  direktorica RUGIP-a Bosiljka Predragović  ogorčeno izjavljuje da institucija na čijem je čelu neće raditi na osnovu pretnji krivičnim prijavama od strane gradonačelnika Igora Radojičića, već po zakonu. Grad nije upisan kao vlasnik spornih parcela oko "Zelenog mosta", već su upisana fizička lica i RUGIP mora utvrditi čije je pravo i na koji način se može ograničiti nečije pravo na imovinu u svrhu regulacionog plana. Odluka Ustavnog suda je jasna da Regulacioni plan ne predstavlja opšti interes što znači da samo donošenje regulacionog plana ne znači da se nekome može ograničiti njegovo pravo na imovinu, izjavljuje direktorica RUGIP-a Bosiljka Predragović. 
Predmet "Zelenog mosta" je problematičan zbog toga što Grad Banja Luka nije na vrijeme provodio promjene u katastru pa su nastali sporni imovinsko-pravni odnosi, na postojećoj lokaciji se nalazi više privatnih lica koji polažu pravo na predmetne parcele i RUGIP pojedinačno ocjenjuje pravo na svojinu parcela. 


Bosiljka Predragović izjavljuje da se vrši stalni medijski pritisak na RUGIP ili pritisak koji se odnosi na krivične prijave a vezano za  rješenja RUGIP-a koje  je potvrdio Sud. 
Radojičić se miješa u sudbine i živote građana, radnika i penzionera zarad vlastite promocije i političke koristi. Nakon što je osramoćen i ponižen presudom Okružnog suda u Banja Luci slučaju Vera Sladojević, Igor Radojičić pritisnut neizlječivom bolesti zvanom ,,sujeta,,  javno priznaje  da vrši pritisak na pravosuđe i sudije prilikom donošenja presuda koje su vezane za njegov rad. Iz više pravosudnih izvora nam je potvrđeno da se Igor Radojičić otvoreno miješa u rad pravosuđa i sudija. Zanesen vlašću,  Igor Radojičić za ATV  izjavljuje: 
Vjerovatno ćemo se žaliti na ovu odluku, jer je njen rok za izvršenje 30 dana. Vjerovatno ćemo se žaliti ili VSTS-u, ili Vrhovnom sudu RS. Ova presuda suda se ne odnosi na povratak na radno mjesto. Akt je poništen, mi ćemo na idućoj sjednici skupštine do kraja februara ponovo donijeti akt, koliko god čudnovat bio“.   
Ovo nepobitno dokazuje da Igor Radojičić vrši pritisak na pravosuđe, sudiju i Okružni sud u Banja Luci samo zato  što su radili svoj posao profesionalno i u skladu sa zakonom. 
Pravni stručnjaci tvrde da ovakvu izjavu na presudu Okružnog suda u Banja Luci ne bi dao ni laik bez akademskog zvanja, a ne gradonačelnik grada Banja Luke. 
Ovako ponašanje svojstveno najvećim diktatorima može nanijeti dalekosežne posljedice po društvo i ljudska prava. Radojičić je spreman da gradi bez riješenih imovinsko-pravnih odnosa, da otima imovinu građana, da prijeti krivičnim prijavama službenicima RUGIP-a jer rade po zakonu, da prijeti sudijama i svakom ko mu stane na stakleni put. 

Izvor iz SNSD-a tvrdi da  je  Igor Radojičić svoj pritisak na RUGIP usmjerio i preko Željke Cvijanović, predsjednice Vlade RS. Prije pet dana Gradska uprava izdaje smiješno saopštenje: "Tender za izbor firme koja će biti zadužena za gradnju novog Zelenog mosta biće raspisan za najkasnije 15 dana" što predstavlja pravno nasilje i drsko kršenje zakona o stvarnim pravima i zakona o građenju RS jer se pokreće postupak izgradnje bez regulacionog plana na stvarnoj lokaciji građenja "Zelenog mosta"riješenih imovinsko-pravnih odnosa sa vlasnicima parcela i drugih uslova bez kojih nije moguće pokrenuti postupak izgradnje mosta. 
PRIJETNJE, SMJENE, POLITIČKA KORUPCIJA, OTIMANJE IMOVINE GRAĐANIMA, EKO TORBICA  I RUPA U CENTRU ODZVANJA BANJA LUKOM! 

Glas Naroda.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?