LAŽA I PARALAŽA OKO CRNOG VRELA


U ovoj božijoj zemlji svi gledaju istini u oči – i bezmalo svi lažu i zamajavaju narod pritisnut svakojakim nevoljama u krizi. Godinama to traje i ništa se ne mijenja. Svi vide istinu o tome gde smo i kako smo, a lažu li lažu. Manipulacije građanima postaju najjači instrumenti malih i velikih vladara koji daju obećanja kao na traci, a čija je ralizacija često upitna. Obećanja,  laže i paralaže gradonačelnika Igora Radojičića počele su spektakularnom najavom rješavanja decenijskog problema izvorišta Crno Vrelo. 


Decembra 2016. godine gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavljuje: "Grad Banjaluka u budžetu za ovu godinu ima planiranih dva miliona maraka iz programa kapitalnih investicija koje treba da doznači Vlada Republike Srpske. Na nedavnom sastanku sa predsjednicom i delegacijom Vlade Republike Srpske u gradskoj upravi u Banjaluci obećano je da će ova sredstva biti doznačena još u toku ove godine, što će nam omogućiti da koliko sutra, kad ova sredstva budu operativna, bude deblokiran ovaj projekat i da se na bazi aneksa ugovora, koji je opet na bazi arbitraže, nastavi sa radovima koji su izuzetno važni za veći dio naselja grada Banjaluka i dio naselja grada Prijedora”.
Manipulacija građanima nastavljena je i u maju 2017. godine na lokaciji vodovodnog sistema "Crno vrelo", Igor Radojičić okuplja Vladu Republike Srpske te ponovo najavljuje spektakularni početak projekta. Željka Cvijanović tada izjavljuje: "Odlučili smo da idemo u nastavak ovog projekta te smo, od predviđene tranše od dva miliona KM, koliko je neophodno za nastavak realizacije ovog projekta, uplatili 500.000 KM. U narednom periodu će se, kako to bude potrebno za izvođenje radova, prebacivati i ostale tranše", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Donjem Pervanu kod Banjaluke. Nikakvih prebacivanja ostalih tranši nije bilo sve je bio medijski spin Igora Radojičića, a realizacija projekta ponovo pada u zaborav, a 500.000 KM je potrošeno na nekoliko nadstrešnica, elektro instalacije i uređenje pristupnih puteva oko objekata.


Septembra 2017. godine opet se manipuliše građanima te se izjavljuju laži: "IDUĆE GODINE VODA IZ CRNOG VRELA U DOMAĆINSTVIMA", a spin majstor Igor Radojičić drugi put u samo tri mjeseca zakazuje "sjednicu" Vlade Republike Srpske na lokaciji  sistema "Crno vrelo", ali bez rezultata. 
"Očekujem da bi se radovi na izgradnji fabrike za preradu vode mogli do kraja godine privesti kraju", izjavljuje Igor Radojičić, gradonačelnik  Banjaluke. Nije ni trepnuo, a već je slagao!
Igor Radaojičić je osoba koja ima potrebu da kontroliše i upravlja drugima, da sve konce drži u rukama pri tome često ne preza ni od čega te koristi razna manipulativna sredstva ne bi li ostvario cilj, igra na kartu povjerenja, pohvala, komplimenata, prijetnje, ucjene, emocija, pa i izazivanja krivice. Emocije drugih su moćno sredstvo, zato što je priroda osjećanja takva da zaslijepi racionalno razmišljanje, a samim tim i mogućnost uočavanja prevare.

Istina je kao vodauvijek negde procuri. 

Glas Naroda.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?