ŠĆEPAN MALI NAPADA


Svakoga dana susrećemo se sa stvarnim nasiljem i fikcijama nasilja protiv žena na vijestima, TV emisijama i filmovima, u reklamama, u našim domovima i na radnim mjestima. Nasilje je postalo činjenica naših života, ali verbalni napad na nezaštićenu ženu prvi put se dešava na skupštinskom zasjedanju banjalučkog parlamenta. Igor Radojičić je pokazao da koristi razoran bijes kako bi verbalno odgovorio nezaštićenoj ženi, odbornici NDP-a, Mirni Savić Banjac. Diskusija odbornice Mirne Savić Banjac o nelogičnostima seta odluka o grijanju u Banjaluci na 19. sjednici Skupštine Grada Banja Luka u jednom trenutku je razljutila gradonačelnika Igora Radojičića koji je verbalno nasrnuo na nedužnu odbornicu. Izvor iz NDP-a tvrdi da se Radojičić u jednom trenutku okrenuo prema odbornici NDP-a i razornim bijesom prigovorio na stavove o grijanju koje je  Mirna Savić Banjac iznijela na njenom profilu i stranici. Još jednom se potvrđuje tvrdnja Glasa Naroda o špijuniranju odbornika i političara opozicije i istaknutih građana od strane Radojičićevog tima za praćenje.
Bijes je negativan osjećaj koji čovjek doživljava kad ljutnja postane nekontrolisana. Kao takav, bijes je destruktivni osjećaj i često su njegove posljedice izrazito negativne jer u boljim slučajevima bijes se izražava na stvarima, u gorima na ženama. Igor Radojičić je svoj bijes  usmjerio na nedužnu ženu!
Najopštije gledajući, nasilje protiv žena je svaki nasrtaj na ženinu ličnost, psihički ili fizički integritet ili slobodu izražavanja, i uključuje sve načine na koje naše društvo daje primjedbe i vrši pritisak na žene.  
Igor Radojičić i Srđan Amidžić su završili sumnjivi posao i napravili preduzeće "EKO-TOPLANE" d.o.o Banja Luka koji će prema tvrdnjama izvora iz SNSD-a biti njihov izvor finansiranja dugi niz godina. Očekuje se vrlo brzo da se njihov posao proširi na druge dijelove grada gdje ne postoji toplovodna mreža. U prilog ovoj tvrdnji ide podatak da su Igor Radojičić, Srđan Amidžić i tajkun Borko Torbica preduzeće nazvali "EKO-TOPLANE"!
Sve više banjalučana korisnika društvenih mreža Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, posljednjih mjeseci su izloženi neviđenom špijuniranju od strane pojedinih političara i stranaka vlasti. Sve više istaknutih banjalučana sportista, naučnih radnika, glumaca, pjevača i predstavnika političkih partija opozicije tvrde da su izloženi šijuniranju njihovih profila i stranica. Špijuniranje samo po sebi nije preveliki problem koliko su pozivi i pretnje vlasnicima profila i stranica da se ne oglašavaju kritički na rad političara i institucija kojim upravljaju stranke vlasti. Desetine istaknutih banjalučana čija su imena poznata Glasu Naroda tvrde da su ih kontaktirali saradnici gradonačelnika Igora Radojičića i predsjednik jedne kombi-partije i tražili da svoje komentare ili objave izbrišu sa svojih profila ili stranica. Izvori iz SNSD-a tvrde da je gradonačelnik Igor Radojičić formirao TIM za praćenje društvenih mreža. Tim za praćenje otvorio je stotine lažnih profila - botova koji šalju zahtjeve za prijateljstvo političarima partija opozicije kao i istaknutim banjalučanima kako bi ih lakše špijunirali i targetirali. Izvori tvrde da se špijuniraju i članovi SNSD-a koji nisu struja Igora Radojičića kao i koalicioni partneri.
Gradovi gdje se nedužne žene verbalno napadaju ne može biti Evropska prestonica kulture.


Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?