RADOJIČIĆ SE MIJEŠA U RAD PRAVOSUĐA!


Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, nastavlja da se ponaša kao slon u staklarskoj radnji. Neodgovornim  ponašanjem uništava sve i svakoga oko sebe nanoseći ogromnu štetu građanima i gradu. Na ulici, u institucijama, restoranima i prodavnicama građani sve više komentarišu i osuđuju odluke i vođenje grada Banja Luke od strane Igora Radojičića. Sujeta i narcisoidnost zanesenog gradonačelnika dostigla je kritičnu tačku jer se polako ali sigurno otkriva istina da nema znanje i kompetencije da vodi Grad. Banjalukom se  tiho i šapćući sve više komentarišu afere Igora Radojičića, Srđana Amidžića i kupljenog papka Zorana Talića ali ta „tišina“ i šaputanje je noćna mora za pomenute tribune. U Rimu na početku bilo je samo dva narodna tribuna, ali je njihov broj 471. godine p.n.e. povećan na pet te su smatrani nepovredivima. Imali su pravo da se miješaju u rad konzula i svih drugih magistrata. Igor Radojičić se miješa u sudbine i živote građana, radnika i penzionera zarad vlastite političke koristi. Nakon što je osramoćen i ponižen presudom Okružnog suda u Banjaluci, Igor Radojičić pritisnut neizlječivom bolesti sujete javno priznaje pisanje Glasa Naroda da vrši pritisak na pravosuđe i sudije prilikom donošenja presuda koje su vezane za njegov rad. Iz više pravosudnih izvora nam je potvrđeno da se Igor Radaojičić otvoreno miješa u rad pravosuđa i sudija. Zanesen vlašću  Igor Radojičić za ATV danas izjavljuje:
„Vjerovatno ćemo se žaliti na ovu odluku, jer je njen rok za izvršenje 30 dana. Vjerovatno ćemo se žaliti ili VSTS-u, ili Vrhovnom sudu RS. Ova presuda suda se ne odnosi na povratak na mjesto. Akt je poništen, mi ćemo na idućoj sjednici skupštine do kraja februara ponovo donijeti akt, koliko god čudnovat bio“.  
Ovo nepobitno dokazuje da Igor Radojičić vrši pritisak na pravosuđe, sudiju i Okružni sud u Banja Luci samo zato  što su radili svoj posao profesionalno i u skladu sa zakonom.
Pravni stručnjaci tvrde da ovakvu izjavu na presudu Okružnog suda u Banjaluci ne bi dao ni laik bez akademskog zvanja, a ne gradonačelnik grada Banja Luke koji ima armiju savjetnika. Izvori Glasa Naroda tvrde da su na adrese međunarodnih  institucija koje se bave zaštitom ljudskih prva i građanskih sloboda kao i evropskih administracija upućeno pismo kojim se upozorava na kupovinu odbornika, političku korupciju i pritisak na pravosuđe Igora Radojičića i njegove administracije.
Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, i Zoran Talić, predsjednik Skupštine Grada Banja Luka, dobili su pravni šamar u vidu sudskog poništenja odluke banjalučke Skupštine grada kojom je Vera Sladojević razriješena sa mjesta direktora gradskog Centra za socijalni rad. U sudskoj odluci se navodi da je razrješenje Sladojevićeve nepravilno i nezakonito, jer rješenje o njenoj smjeni ne sadrži obrazloženje, odnosno u njemu nisu navedeni razlozi smjene. Osporeni akt ne sadrži obrazloženje, pa prema tome niti razloge njegovog donošenja, kao ni pouku o pravnom sredstvu. Pravni eksperti tvrde da je presuda morala biti donesena u korist tužitelja jer su akti doneseni na nezakonit način, a da je gradonačelnikova izjava data ATV-u smiješna.
Život prije ili kasnije pokazuje narcisoidnom i sujetnom čovjeku da njegove sposobnosti nisu tako velike koliko bi on to želio, da nije baš toliko savršen koliko bi to želio, da mu mladost i ljepota prolazi. Uvijek se pojavljuju novi, pametniji, jači, sposobniji ljudi koji ugrožavaju superiornu viziju ovog čovjeka i tada se javlja bolno razočarenje koje donosi velike nepogodnosti. Svaka sreća koju čovjek nezasluženo ostvari pomoću laži nužno dolazi nazad na naplatu u obliku bola.

Glas Naoda


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?