DUŠKO VUKOTIĆ NA IZBORNOJ LISTI NENADA STEVANDIĆA




Kontroverzni Duško Vukotić takozvani  predsjednik Udruženja vetrana RS i Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, skopili su pakt. Uz saglasnost predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, i potpredsjednice SNSD-a Željke Cvijanović  napravljen je projekat političkog angažovanja Duška Vukotića na opštim izborima u oktobru mjesecu ove godine. Poslije afere „Srbska čast“ i  dovođenje u vezu  Vukotića i Stevandića u obezbjeđivanju skupštinskog prostora za promociju paravojnih formacija, stigao je nalog sa vrha Nenadu Stevandiću da se  Duško Vukotić, kao nosilac liste   za poslanika u NSRS, nađe na listi Stevandićeve kombi partije. Izvor iz SNSD-a tvrdi da se prvi tajni sastanak organizovao u RiTE Gacko početkom marta prošle godine , Nenad Stevandić je u večernjim satima doveo Vukotića u RiTE Gacko gdje su ga dočekali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i Željka Cvijanović.  Na sastanku su Nenadu Stevandiću, predsjedniku Ujedinjene Srpske, izdiktirane naredbe u vezi političkog angažovanja Vukotića na opštim izborima u oktobru i logistička podrška “VETERANA RS” i Vukotića . Dušku Vukotiću se mora obezbijediti pozicija nosioca liste za poslanika u izbornoj jedinici 5, što je Nenad Stevandić prihvatio.
Sukobi unutar organizacije koju vodi Duško Vukotić su kulminirali svađom i razlazom većine čestitih boraca koji nisu htjeli da budu paravan za razbijanje Boračke organizacije RS.
Novica Kapuran  član “VETERANA RS” sa Pala izjavljuje: 
"Previranja i svađe u ovom udruženju boraca VRS su učestale, svakodnevne i žučne, nepomirljive i konačne. Ovoga puta glavni raskol se dogodio između predsjednika “VETERANA RS” Duška Vukotića i predsjednika skupštine VETERANA Dragana Savića".
Duško Vukotić je projekat  koji treba da bude faktor disclipinovanja BORS-a i diskvalifikaciju opozicije u Republici Srpskoj. Politički analitičari tvrde da je Vrh SNSD-a stvorio više patuljastih političkih partija-ekpozitura koje služe za kupovanje poslanika i odbornika širom Republike Srpske i udruženja građana koja služe za logističku podršku za obračun sa opozicijom i slobodnim medijima.
Slobodni mediji su pisali:
TOTALNI RASPAD “VETERANA RS”  
"Sukobi unutar ove organizacije su se pokušali skrivati od boraca i javnosti Republike Srpske, a pogotovo od članova ovog udruženja, međutim isti su toliko eskalirali da povratka na staro više nema. Predstavnici opštinskih odbora i članovi upravnog odbora kao i potpredsjednik VETERANA Risto Jeftić iz Rogatice, a od skoro i najbliži Vukotićev saradnik predsjednik skupštine ove organizacije Dragan Savić iz Istočnog Sarajeva zatražili su realizaciju statutarnih pitanja kao i uvid u kompletan rad udruženja, odnosno kuda ide i gdje se troši godišnji budžet koji iznosi 60 000 konvertibilnih maraka dodijeljen VETERANIMA RS kao organizaciji od posebnog interesa. Na ova pitanja i zahtjeve svojih najbližih saradnika Duško Vukotić nikada nije želio dati odgovor i godinama je vješto izbjegavao ove teme, tako da je i ovo pitanje konačno moralo doći na red. Ovoga puta a po istoj stavki na tvrd bedem naišao je i predsjednik skupštine Dragan Savić, nakon čega je uslijedilo veliko negodovanje, žučna rasprava pa i prijetnje od strane Duška Vukotića Draganu Saviću".
„Koliko je ova organizacija “VETERANI RS” privatizovana od strane Vukotića govori i činjenica da je isti predsjedniku skupštine zaprijetio da se više ne smije pojavljivati u prostorijama udruženja, te da ga "njegove oči ne žele više vidjeti” u svojoj blizini! Ta nesvakidašnja drskost Duška Vukotića i od ranije je prezentovana javnosti jer su se slični ispadi pomenutog događali više puta u proteklom periodu".
Izvori iz BORS-a tvrde da  organizacija „Veterani RS“ ne ispunjavaju uslove za status organizacije od javnog interesa , ministar rada i boračko invalidske zaštite RS Milenko Savanović bio je primoran  da „Veteranima RS“ da saglasnost za status organizacije od javnog interesa, „iako oni to ne zaslužuju, niti ispunjavaju propisane uslove“. Ministar je dobio nalog  sa  vrha!
Milomir Savčić, predsjednik BORS-a, svjestan je uloge Duška Vukotića i njegovih sponzora, ali blokade dolaze sa vrha. Savčić za medije izjavljuje:
Pošto javnost u RS Boračku organizaciju često doživljava kao jedinog predstavnika veterana, na adresu BORS sve češće stižu pritužbe građana Banjaluke, koji se žale na reketiranje“.
„Građani treba da zanju da takvi ne uživaju podršku BORS, naprotiv! Takve sam ja u ratu hapsio! Sada, u miru, to je posao policije -poručuje Savčić i poziva građane da svako nasilje odmah prijave MUP.
Gemišt Nenada Stevandića i Duška Vukotića napravio je savjetnik u kabinetu Milorada Dodika koji desetinama godina predstavlja sivu eminenciju koja de fakto vlada Republikom Srpskom.
Biće interesantno pratiti izborni proces u oktobru a još intersantnije koliko će građana Republike Srpske svoj glas dati nosiocu liste Ujedinjene Srpske za NSRS, Dušku Vukotiću.

 Glas Naroda


Коментари

  1. Ћелије,одржавају тајне састанке у термоелектрани Гацко,вероватно тамо мора бити сваки радник за њи.Ред би био да су и мене тамо зовнули имао би им шта рећи,јер ја сам има 42 године развукао сваки метар и милионе километара ниског напона водова до сваког уређаја и сваке тачке у ТЕ Гацко.Српска се брани и срцем и памети.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?