Radnici Toplane održaće sutra štrajk upozorenja!


Sindikat radnika banjalučke Toplane, uz podršku republičkog Sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti, održaće sutra štrajk upozorenja. Razlog je neizvjestan položaj radnika stare Toplane nakon prelaska djelatnosti grijanja na novu Eko toplanu.
Radnici banjalučke Toplane strahuju za svoju sudbinu. Traže da im se jasno odgovori šta će biti sa njihovim radnim mjestima. Na štrajku upozorenja, predstavnici radnika će, kako saznajemo, nadležnim ispostaviti četiri osnovna zahtjeva:
- Ostanak svih radnika AD Toplana na radnim mjestima
- Zadržavanje iste visine plata radnicima stare toplane
- Da prestane obmanjivanje javnosti da nova toplana može sama da grije Banjaluku
- Da se utvrdi odgovornost direktora stare Toplane Miće Milovanovića, za dovođenje radnika u neizvjestan položaj
Štrajk podržava i granski Sindikat građevinarstva i stambeno komunalne djelatnosti. Poručuju da je neprihvatljivo da radnicima koji su u Toplani odradili i više od pola svog radnog vijeka niko ne daje nikakve garancije.
Nakon što je Eko toplana 1. februara preuzela isporuku grijanja, pojavile su se informacije da novo preduzeće nema dovoljno kapaciteta da grije grad, pa stara Toplana i dalje radi.
U međuvremenu je potvrđeno i da nova toplana radi bez upotrebne dozvole, a mnogi strahuju od zagađenja zbog gustog dima i pepela koji izlazi iz dimnjaka Eko toplane.
Štrajk upozorenja će biti održan u 10 časova ispred kapije stare Toplane.
Portal BNTV



Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?