RADOJČIĆ DAO RIJEČ DA ĆE IMENOVANJE NAČELNIKA ZAVISITI ISKLJUČIVO OD UČINKA!

Sedam mjeseci je od imenovanja v.d. načelnika nove administracije u Gradskoj upravi Grada Banja Luka.Ako se obistini obećanje gradonačelnika Igora Radojičića, da će imenovanja načelnika zavisiti isključivo od učinka trenutnih vršioca dužnosti, onda su na ledu mnogi. Gradonačelnik Radojičić je najavio da će tokom idućeg mjeseca biti raspisan konkurs za izbor svih načelnika gradskih odjeljenja, pošto su svi šefovi odjeljenja trenutno u statusu vršioca dužnosti. Poslovi u Gradskoj upravi Grada Banja Luka organizuju se u okviru 12 odjeljanja, dvije službe i šest odsjeka, koji čine jedinstven proces rada ove sprecifične lokalne zajednice. Nevladine organizacije smatraju da većina v.d. načelnika ne može pratiti tempo gradonačelnika. Raspodjela izbornog plijena prema koalicionim dogovorima i težnjama predsjednika stranaka da uhljebe svoje poslušnike polako ali sigurno doživljava fijasko. Stručnost, ikustvo rada u javnoj upravi i dugogodišnji rezultati u upravljanju ljudskim resursima mora biti osnovni uslov za imenovanje načelnika odjeljenja. Igor Radojičić je nastavio tradiciju imenovanja stranačkih vojnika za načelnike odjeljenja, pri tome ne vodeći računa o njihovom učinku i stručnosti za pojedinu oblast. Rame uz rame su ga pratili i koalicioni partneri iz DNS-a, SP-a,US .U kuloarima GU i skupštine Grada Banja Luka, ali i među građanima, kao v.d. načelnika koji je zaslužio da nosi titulu načelnika je Slaviša Sandić koji uspješno vodi Odjeljenje za saobraćaj i puteve.Za njega kažu da je stručan, ima ogromno iskustvo rada u javnoj upravi, spreman na sve izazove koji se pred njega postave i smrtno ozbiljan hladnog izraza lica.Bezkompromisan stranački vojnik!Objektivna ocjena njegovih referenci je DEVET!



Titulu načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove zaslužuje i Janko Kecman, koji je na početku mandata v.d. načelnika izgledao i djelovao kao da je "pao sa Marsa" iako je profesionalni pilot. Janko Kecman je dokazao da se upornim radom i zalaganjem mogu dostići nedostaci koji se odnose na rad u administraciji i rad na poslovima inspekcijskog nadzora.Važi za stručnog, poštenog i pristupačnog čovjeka koji izgara na svoj radnom mjestu. Objektivna ocjena njegovih referenci je OSAM!



Titulu načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje zaslužuje i Slobodan Stanarević (Bobi). Za njega kolege kažu da predstavlja odličan spoj privatnog preduzetništva i javne uprave. Karakteriše ga brzo djelovanje na terenu i još brže rješavanje predmeta. Stručan, sa ogromnim iskustvom na poslovima građevinarstva ali poznat i po nekim smiješnim ispadima u javnom istupanju. Objektivna ocjena OSAM!


Titulu načelnice Odjeljenja za finansije zaslužuje i Božana Šljivar koja predstavlja staru tradicionalnu školu administrativnog radnika, spremna na rad i zalaganje do granica izdržljivosti.Stručna i moralna ličnost koja je privržena svom nadređenom i u slučajevima gdje se ne slaže sa naredbama pretpostavljenog.Objektivna ocjena SEDAM!


Titulu načelnika Odjeljenja komunalne policije sa zadrškom zaslužuje i Milenko Letić za koga se kaže da je stranački vojnik na lokaciji banjalučkog naselja Lauš.Kolege iz odjeljenja za svog šefa kažu da se radi o stručnom,odgovornom službeniku koji ponekad pomješa posao službenika i šefa reonskog odbora stranke.Specifičnost Odjeljenja komunalne policije traži da na njegovom čelu bude čovjek bez mana ali kod nas je uvijek problem što takvih službenika nema ni na puškometu.Objektivna ocjena ŠEST!


Titulu načelnika Odjeljenja za komunalne poslove sa zadrškom treba da zasluži Petar Bilčar.Komunalni poslovi traže da na čelu tog odjeljenja bude stručna osoba sa završenim građevinskim, arhitektonskim ili saobraćajnim fakultetom a ne diplomirani ekonomista. Igor Radojičić je pokazao da ga manje zanima struka i stručnost već poslušnost i stranački vojnici.Radnici Gradske uprave tvrde da se radi o moralnom i poštenom čovjeku kojem treba dati šansu.Objektivna ocjena ŠEST!
                               


Titulu načelnika Odjeljenja za privredu ne zaslužuje Radenko Komljenović. Stručna javnost ga osuđuje jer je na čelu tog odjeljenja pet godina a pomaci su nikakvi ili beznačajni.Prioritet njegovog rada je njegovo učešće u što više nadzornih odbora gradskih preduzeća kao predstavnik državnog kapitala a za taj posao inkasira značajna novčana sredstva.Karakteriše ga loša komunikativnost sa službenicima i još lošija sa strankama, narcisoidnost.Rezultati pokazuju da Radenko Komljenović ne može pratiti tempo gradonačelnika Radojičića.Objektivna ocjena ČETIRI!

                                                   

Titulu načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu ne zaslužuje Dragomir Keserović.Čovjek čiji je hobi skupljanje što više funkcija i radnih mjesta istovremeno iako je penzioner.Keserović je kalsičan primjer nemoralnog političara koji ne haje što mladi nemaju zaposlenja i što je baš on za to djelimično zaslužan jer je zauzeo tri radna mjesta a uredno prima penziju.Odjeljenjem ne upravlja v.d. načelnika već je upravljanje prepustio raznim mešetarima u odjeljenju koji se kriju pod okriljem komisija.Sazrelo je vrijeme Keseroviću da odeš u penziju na svim radnim mjestima.Keserović kasni u trci koju je nametnuo gradonačelnik stotinu godina. Objektivna ocjena ČETIRI!
                                          

Titulu načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu ne zaslužuje Dragan Banjac.Kolege iz SP-a za njega kažu da je klasičan primjer mladog i preambicioznog čovjeka bez radnog i životnog iskustva.Rad u javnoj upravi je za njega misaona imenica a svoje nedostatke nevješto prikriva arogantim ponašanjem i napadima na stranke.Plan Igora Radojičića je okupljanje oko sebe što više mladih ljudi kojim može manipulisati i koji ga ne smiju pogledati u oči ali šta je sa strukom.Mladi v.d. načelnika ne može pratiti tempo gradonačelnika. Objektivna ocijena ČETIRI!

                                 

Titulu načelnice Odjeljenja za kuturu, turizam i socijalna pitanja ne zaslužuje Natalija Trivić za koju službenici u GU Banjaluka kažu da se više bavi Dukat festom nego poslom načelnika.Trivićeva se ne snalazi u uređenom sistemu kao što je javna uprava i državna služba jer njeni kvaliteti su vezani za voditelja televizijskog programa a nikako za odgovorne funkcije.Stručnjaci u sistemu marketinga za nju kažu da je sposobna napraviti novac ali ga lako i potrošiti.Gradska uprava Grada Banajluka nije privatno preduzeće i takvima nije mjesto u javnoj upravi.Objetkivna ocjena ČETIRI!


Titule načelnika Odjeljenja za ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić i Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović nije moguće procijeniti jer je opšte uvjerenje da su sjena svoje sjene.Nemaju moć upravljanja bez tutora i čak je disanje dovedeno u pitanje ako to ne odobri veliki šef.Stranačke kolege kažu da su pravi primjer stranačkih vojnika koji su se više svojom poslušnošću i stranačkim radom vinuli na najviše funkcije a ne rezultatima.


Glas naroda.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?