KOME SMETA BUDIMIR BALABAN?



Budimir Balaban bivši predsjednik Skupštine Grada Banjaluka i nekada potpredsjednik GO DNS a Banjaluka, istrpio je najbrutalnije medijske napade koji su projektovani u različitim stranačkim kuhinjama. Plan za smjenu sa tadašnje funkcije predsjednika Skupštine Grada Banjaluka i progon iz stranke koju je osnovao, počeo je u rano jutro 3. oktobra 2016.godine poslije lokalnih izbora. Nedeljko Čubrtilović, predsjednik GO DNS a i njegov nećak odbornik Boran Bosančić potučeni do koljena od strane Budimira Balabana, Nenada Šibarevića, Nove Grujića i Stojana Vukajlovića definitivno su prelomili da Budimir Balaban i njegovi ljudi u DNS u moraju otići milom ili silom. Nedeljko Čubrilović je panično gledao u izborni rezultat Budimira Balabana koji je na lokalnim izborima 2016.godine osvojio zavidnih 3.676 glasova i postigao rezultat koji Čubrilović nije dostigao ni na jednim izborima u BiH i RS.Tog momenta Budimir Balaban je postao opasna konkurencija Nedeljku Čubriloviću jer slijede opšti izbori u  RS i Budimir Balaban ima siguran prolaz u Skupštinu RS a mjesta ima samo za jednog iz DNS a . Projekat se nije mogao realizovati planiranom dinamikom, jer većinu u GO DNS - a  ali i u Klubu odbornika DNS- a je imao  potpredsjednik GO DNS a Budimir Balaban.Čubrilović je još u predizbornoj kampanji preko svojih savjetnika za medije plasirao spin da Demokratski narodni savez (DNS) u Banjaluci neće jedinstveno podržati gradonačelničku kandidaturu Igora Radojičića.
Spin je stvarao lažnu sliku da , među banjalučkim DNS-ovcima postoji jasno vidljiv razdor na najmanje dve političke struje, od kojih jedna, ona koju predvodi aktuelni predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, među svojim pristalicama agituje da treba podržati Radojičića. S druge strane, struja na čijem čelu se nalazi predsednik Skupštine grada Budimir Balaban koji smatra da članovi i simatizeri DNS, kako kaže, ne treba da se na bilo koji način angažuju u Radojičićevoj kampanji što je bila notorna laž. Nedeljko Čubrilović je znao da će se Igor Radojičić upecati na ovaj spin i da će čekati priliku i realizovati hladnu osvetu  Budimiru Balabanu. Pakleni plan diskreditacije i smjene Budimira Balabana i drugih      zajednički dogovaraju Nedeljko Čubrilović i Igor Radojičić u decembru 2016.godine. Za medijsko blaćenje i spinovanje, družina, zadužuje medijskog gurua Igora Radojičića,Dragana Risojevića i Mirjanu Kusmuk,savjetnicu za medije, Nedeljka Čubrilovića u Skupštini RS,  nekada urednica Glasa Srpske i Nezavisnih novina.Većina medija danima je prenosila spin : Balaban okuplja novu skupštinsku većinu, Radojičić mu “provalio” plan, Nakon poraza u unutrastranačkim izborima u DNS, aktuelni predsednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban ovih dana pokušao je da prikupi novu skupštinsku većinu suprostavljenu gradonačelniku Igoru Radojičiću i još mnogo laži vješto su plasirali i time javno mnenje ubijedili da je laž istina. Izvori iz DNS a tvrde da su unutarstranački izbori u GO DNS a Banjaluka sporovedeni flagrantnim kršenjem Statuta DNS a i da predstavljaju klasični falsifikat nakon čega su  Nedeljko Čubrilović i Igor Radojičić krenuli u akciju nazvanu "BUNTOVNIK" koja planira smjenu tadašnjeg predsjednika Skupštine Grada Budimira Balabana i na tu funkciju  dovođenje  Zorana Talića.  U realizaciji paklenog projekta logističku i medijsku podršku pruža Igor Radojičić koji je osmislio način i vrijeme ustoličenja Zorana Talića na obećano mu mjesto predsjednika Skupštine grada. Kolege novinari iz bratske nam Srbije koji pomno prate politička dešavanja u Republici Srpskoj kazuju da se prilikom dovođenja Zorana Talića na obećano mu mjesto dogodio spin neviđenih razmjera. Naime, spin veličanja lika i djela Zorana Talića je zapravo trik kojim se laž pretvarala u istinu, a činjenice su se toliko zavrtile da ih se i bez iznošenja očitih laži-tada moglo prikazati u posve drukčijem, pozitivnom svjetlu od stvarne istine koja je vrlo ružna i negativna za Zorana Talića. Medijski guru Igora Radojičića, Dragan Risojević i savjetnica Mirjana Kusmuk se tada služe svim dostupnim komunikacijskim metodama da zaustave  pad popularnosti lika i djela Zorana Talića i da Budimira Balabana u javnosti predstave kao buntovnika. Medijski prostor je značajno pokriven spinom i samo mali broj nezavisnih portala i medijskih kuća se kritički osvrnuo na Talićev prelazak iz opozicije u poziciju i stvarnim stanjem u GO DNS a Banjaluka.
Akcija "BUNTOVNIK" obuhvatala je i  izbacivanje iz skupštinske većine svih odbornika i direktora gradskih preduzeća bliskih Budimiru Balabanu a plan je predviđao da se kvalitetno kupe novi papci iz opozicije koji bi kompenzovali broj ruku u Skupštini Grada Banajaluka.
Izvori u DNS tvrde da su mnogi istaknuti članovi svjesni da su nasamareni  jer  gradonačelnik Igor Radojičić ima plan da  kvalitetno razbije i koalicione partnere DNS i SP. Taj mu se plan brzo realizuje odlaskom trojice odbornika, Budimira Balabana, Stojana Vukajlovića i Nenada Šibarevića iz DNS a čime je faktički DNS u Banjaluci ostao sa jednim odbornikom, Boranom Bosančićem. Sukob Čubrilovića i Balabana vješto je iskoristio Igor Radaojičić da zada smrtonosni udarac DNS u Banjaluci i time opijene DNS-ovce baci na koljena.


Politički analitičari tvrde da je dvogodišnji projekat uništavanja opozicije u Banjaluci u završnoj fazi i da su stranke  SDS,PDP i NDP u Banjaluci razorene i svedene na ljušture.
Budimir Balaban, Nenad Šibarević, Stojan Vukajlović i Milenko Jaćimović koji čine novoformirani Klub odbornika Sloboda imaju zavidne izborne rezultate jer su zajedno na lokalnim izborima  osvojili oko 11 hiljada glasova i ogromno stranačko iskustvo. Prema informacijama Glasa Naroda, pripreme za formiranje političke stranke su u završnoj fazi. Prazan prostor nastao razaranjem opozicije u Banjaluci prilika je koja se nepruža svaki dan, toga je svjestan i Budimir Balaban.
Analizirajući tekst može se vidjeti da Budimir Balaban smeta Igoru Radojičiću(SNSD), Nedeljku Čubriloviću(DNS), Nenadu Stevandiću(US) i opoziciji koja je još ostala u gradu na Vrbasu.


Glas Naroda.   

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?