IMA LI OPOZICIJE U BANJA LUCI ?



Gradska skupština broji 31 odbornika, njih 9 su opozicija ali samo na papiru i za sada ne rade posao za koji se može reći "opozicijo"! Prefiks opozicija ne znači da se u skupštinskim klupama ili iza scene tako i ponašaju. Analitičari tvrde da je gradonačelnik Igor Radojičić vrijedan čovjek koji ne trpi kritiku i bila ona dobronamjerna ili ne, ne prihvata je. Čovjek sa tim manirima ne može da obavlja javnu funkciju i zbog te "mane", on je prinuđen da opoziciju preokrene u vlast.Poznavaoci političkih prilika smatraju da je razbijanje opozicije i pojedinih partija koje su u koaliciji, krenulo kada je Igor Radojičić preuzeo dužnost gradonačelnika. Problemi u banjalučkom SDS- u! Srpska demokratska stranka, čiji ih je odnos prema najvećem gradu Republike Srpske koštao većine poslanika iz Banjaluke, maltene i da ne postoji u Banjaluci. Navodno su konsolidovali redove, izabrali novo rukovodstvo i naravno ostali u sjeni u kojoj su bili i do sada, odajući nezainteresovanost, bezidejnost i svu nemoć u Banjaluci.Izvori u banjalučkom SDS-u kažu da dva odbornika u gradskoji skupštini kontroliše Ognjen Tadić koji je u dnevnom kontaktu sa Igorom Radojičićem a jednog kontroliše Vukota Govedarica.
Partija demokratskog progresa je sa tri odbornika ostala na jednom, na najmlađem odborniku u istoriji Skupštine grada. Misteriozni zajednički put u Beč do tada žestokog opozicionara Zorana Talića i gradonačelnika Igora Radojičića rezultirao je kapitulaciju još jednog lika koji je stajao na Igorovom putu bez kritike.Draško Stanivuković je osvježenje političke scene u Banjaluci ali se i on sve više bavi samopromocijom i ličnim marketingom.Stanivuković izjavljuje da je dosta opozicije koja samo sjedi, uzima platu i ponekad nešto prokomentariše, da je upravo on aktivna opozicija, koja daje bolje prijedloge od vlasti i ne dopušta da loše odluke vlasti po građane prođu nezapaženo. Izvori bliski skupštini i odbornicima kažu da gradonačelnik ispunjava želje golobradom odborniku jer većinu odluka u skupštini grada Stanivuković podržava ali mu i toleriše kritičke diskusije.


Čavićev Narodni demokratski pokret brojao je čak četiri odbornika, ali rodbinskim i kadrovskim uticajima gradonačelnika Igora Radojičića i drugih, uspio je da iz Čavićevog jata ukrade dva odbornika, Dragana Talića i Vladimira Mirošljevića. Po starom oprobanom receptu oko je bacio na odbornike koji su znali da mu održe bukvicu u skuštini garada. Saša Lazić u skupštini je sjena koja se pojavi samo na aktuelnom času kada treba nešto asfaltirati, zamjeniti sijalice na banderama ili urediti stepenice oko zgrada na Starčevici. Naravno, ispunjavanje njegovih želja često se nagradi glasanjem za odluke za koje gradonačelnik Igor Radojičić smatra da mu treba šira skupštinska većina. Analitičari tvrde da gradonačelnik Igor Radojičić u opoziciji uvijek ima tri odbornika spavača.Plan gradonačelnika Igora Radojičića i predsjednika GO SNSD-a Banjaluka je da kvalitetno razbije i koalicione partnere DNS i SP. Taj mu se plan brzo realizuje odlaskom trojice odbornika, Budimira Balabana,Stojana Vukajlovića i Nenada Šibarevića iz DNS a čime je faktički DNS u Banjaluci ostao sa jednim odbornikom, Boranom Bosančićem. Sukob Čubrilovića i Balabana vješto je iskoristio Igor Radaojičić da zada smrtonosni udarac DNS u Banjaluci i time opijene DNS-ovce baci na koljena.U Socijalističkoj partiji opšti je rat između struje Nedeljka i Milana Milakovića i Radenka Komljenovića, kojeg samo interesuje da zadrži funkciju načelnika za privredu u GU Banjaluka dok mu je stranka periferna stvar. Rat struja mora dovesti do pobjednika i poraženog ali se iz prikrajka funkciji predsjednika GO SP u Banjaluci nada preambiciozni mladi Dragan Banjac koji je opcija Petra Đokića. Snaga i moć SP u Banjaluci leži u Milanu Milakoviću,Goranu Selaku,Nedeljku Milakoviću ali oni su opasni za Igora Radojičića .
Plan destrukcije uništenja i razaranja se po nepisanom pravilu završava novim rađanjem i novim početkom da li će se u dogledno vrijeme na političkom nebu Banjaluke pojaviti neka nova snaga koja može biti alternativa svađi,sukobima,razaranju političke konkurencije ostaje da se vidi.
Glas naroda.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?