Dragan Risojević kupio diplomu na UPS-u Banja Luka?






Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić Osmica i Dragan Risojević, Radojičićev šef tima za komunikaciju Dragan Risojević zajedno su "studirali" na banjalučkom UPS-u. Ako je diploma Osmana Mehmedagića Osmice pod lupom onda je zasigurno i Risojevićeva. Inače Risojević u maniru Gebelsa naručuje tekstove i blati opziciju i sve analitičare koji imaju svoj stav o banjalučkoj vlasti.
Sloboda medija je osnovni temelj stabilnih demokratija u svakom društvu. Ostvarenje nezavisnog, kritičkog i stručnog mišljenja neophodno je za razvijanje pluraliteta i zastupljenosti svih zdravih interesa koji su u duhu s vremenom, ali i koji se rezolutno suprotstavljaju nedemokratskim tendencijama koje imaju za cilj destabilizovati demokratske vrijednosti u društvu.Autoriteti u medijskom sistemu se slažu da su razvoj demokratije i medijskih sloboda u jednom društvu neodvojivi. Sloboda je osnova postojanja demokratije, isto koliko su demokratiji ključni neprijatelji slabe institiucije sistema i instrumentizovani mediji. To upućuje na snažnu vezu između slobode i odgovornosti, kako medija tako i onih koji štite medije, ali i pravo javnosti da bude informisana o pitanjima od javnog interesa. Demokratska društva sa najvišim stepenom nezavisnosti medija, negiraju i u korijenu uništavaju mogućnost autoritarnim i totalitarističkim sistemima kontrolu medija jer je važna za provođenje njihovih ciljeva.Akademska javnost tvrdi da su mediji jedno od najopasnijih oružja u rukama političkih elita.Običan građanin, koji je zainteresovan za događanja u društvu, veoma teško može imati svoj stav o nečemu, jer njegov stav je je posljedica onoga što mu mediji serviraju.

Analitičari tvrde da se domaći politicari zalažu da, po starom i provjerenom komunistickom receptu, mediji uljepšavaju društvene prilike. Vrlo burno reagujući, nerijetko i uvredama, kada se novinari usude upitati ih kako troše novac poreskih obveznika, kolike su im plate i zašto ne rješavaju probleme građana. Publika u razvijenim demokratijama naučena je da novinar cijedi i „razvaljuje” političara kao sastavni dio svog posla. U razvijenim demokratskim društvima mediji su, uz nevladine organizacije, glavno oružje građana, a kod nas? 

Novinarska profesija je jedna od najhumanijih profesija i kao takva mora imati visoko mjesto u društvenom sistemu, novinari moraju imati riješen radni odnos i primanja koja će novinaru dati stabilnost i neutralnost u radu.

Biti nečiji kreator stvarnosti je zaista neizmjerna moć i to političke elite vrlo dobro znaju, ali i koriste kako bi sprovele svoje ciljeve. Stalna prisutnost u medijima jedne političke ličnosti ili političke partije pokazuje da su zavladali medijima i preko nekih manipulišu s javnošću.Neke izrazito vješte manipulacije u javnosti su sada već „činjenice” kao nanovo osnovani portali koji svakodnevno pišu izrazito negativno o opoziciji i građanskim inicijativama koji se ne slažu sa politikom i radom republičkih ili lokalnih organa. Kritičkog osvrta na rad gradonačelnika i Gradske uprave nema ni na vidiku. Dolaskom Igora Radojičića zaposleno je desetine nepotrebnih novih radnika, inače stranačkih vojnika, ali i ljudi koji su bliski koalicionim strankama. Koga je briga što budžet grada trpi udar od 37 miliona konvertibilnih maraka za lične dohotke zaposlenih? Gradonačelnik Slobodan Gavranović je za četiri godine mandata vratio čak 120 miliona konvertibilnih maraka kredita, a ova administracija na čelu sa Igorom Radojičićem samo za sedam mjeseci grad je zadužila za 13 miliona konvertibilnih maraka. Gradnja novog „Drušvenog doma u Ljubačevu” gdje živi 250 stanovnika? Preuzimanjem vlasti Igor Radojičić je iz Narodne skupštine RS povukao službenika za odnose sa javnošću Dragana Risojevića koji koristi sve nedemokratske metode za manipulaciju medijima. Kolege novinari kažu da je Radojičić ustupio svom šefu tima za komunikaciju Draganu Risojeviću sve moguće resurse da nemilosrdno, preko njemu naklonjenih kuća, napada sve što se nađe na „putu bez kritike”. Dragan Risojević sa kupljenom diplomom i ne zna da je službenik ili namještenik koji ima zakonom propisana prava i obaveze, i da kao takav može odgovarati za povrede radnih dužnosti a koje se odnose na ometanje građana, pravnih lica i drugih stranaka u ostvarivanju njihovih prava i interesa. 

Budžet grada pune građani i tvoju ogromnu platu, Dragane, oni zarađuju.
Postati čovjek je ljepše nego postati kralj. U privatnom sektoru vladaju tržišni principi i nemilosrdna konkurencija, a ne u javnoj upravi.

Dragane Risojeviću, da li je istina da ti je plata  3000 KM? 
Koliko se novca iz budžeta grada potroši na medijske manipulacije i napade na sve i svakoga koji ne misle kao Igor Radojičić?






                                           


Glas Naroda.










Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?