SUMNJIVA POSLA IGORA RADOJIČIĆA


Dok Dodiku pred očima sijeva revolucionarni kolorit, tačnije obojena revolucija sa kistom britanske ambasade, Radojičić pravi prijem za britanske parlamentarce u Gradskoj upravi!
Igor Radojičić, još uvijek aktuelni gradonačelnik je predložio formiranje foruma za bezbjednost građana Banja Luke, te će se o ovoj odluci Skupština grada izjasniti 26. juna o.g.! Podsjećanja radi, u aprilu tekuće godine je ovaj isti šarlatan sa svojom fekalnom „većinom“ odbio prijedlog odbornika partije Sloboda da se održi Vanredna sjednica o bezbjednosti građana! Kao što je poznato, može se reći i u svjetskoj javnosti, Banja Luku i Republiku Srpsku karakterišu nerazjašnjena ubistva, političke likvidacije, krvoproliće sa vatrenim i hladnim oružjem, raketiranje objekata, paljenje automobila, protesti, hiljade ljudi na ulicama i trgovima sa svjećama u rukama..... Sadržaj u potpunoj anarhiji popunjavaju prostitucija, orgijanja, narkotici, uz već utemeljenu partokratiju, korupciju i nepotizam! 


Anatema svih ovih dešavanja je usmjerena na krucijalne državne institucije, tačnije na sam politički vrh koji aparat vlasti koristi kao represiju nad vlastitim narodom! Igor Radojičić, gradonačelnik bez grada i građana, ovakvim naivnim, ali samo njemu svojstvenim potezima hulje, nastavlja da ponižava institucije i narod Banja Luke! Ponovo „ubijanje“ Banja Luke je očigledno kroz oblik i formu samog naziva „inicijative“ tj. Foruma! U očima običnog čovjeka to bi trebalo stvoriti impresiju Radojičićeve zakašnjele, ali ipak zabrinutosti za sigurnost svojih građana. Pokušaj ološa bez karaktera! Spin lažova nad lažovima! Prljavština neurednog u mentalnom i svakom drugom pogledu, eksterno i interno, oralno i moralno! Floskula u formi tzv. Foruma o bezbjednosti se odlikuje u okupljanju raznoraznih predstavnika, formiranja nekog tijela koji će se ko zna kada, jednom ili nijednom sastati, analizirati, popravljati nepopravljivo..... Klasična maskarada i varanje naroda u jeku godišnjih odmora i izborne kampanje! Pa tako, od foruma do foruma, od komisije do komisije, dolazimo do Darvinovog majmuna kao sinoninoma Radojičića i njegovih postupaka! Izvinjenje primatima u ovom slučaju se podrazumjeva!

Jeftina amortizacija ovog velikog problema od strane Radojičića se očituje u u činjenici da se radi o jednopartijskom, SNSD forumu! Ta otpadnička struja bi trebala, po ovoj ideji, štititi građane od režima koji je jedini krivac za ugrožavanje života istih, a oni integralni dio njega! Režimski i partijski podanici u svojoj podloj namjeri tamponiranja javnosti nisu ni sagledali mogućnost da bi taj forum možda i imao smisla da ga čini nestranačko tijelo.
Vrijeđanje inteligencije i ponižavanje građana Banja Luke od strane Radojičića je već viđena, ali prevaziđena stvar! Grad je obezglavljen, a narod samoodrživ već duže vrijeme! Neupitno, Radojičić je u svojoj bolesnoj političkoj ambiciji i obračunu sa Miloradom Dodikom žrtvovao bezbjednost Banja Luke!


Pokretanje ovog famoznog Foruma za bezbjednost je samo nastavak te priče! Apostrofirajući i stavljajući akcenat na „aktivno uključenje u analizu trenutnog stanja i predlaganju mjera za podizanje stepena bezbjednosti u gradu“, pompezno, ali kao fukara sam sebe asimilira od svih dosadašnjih poteza viših, republičkih instanci, uzimajući stvari u svoje ruke od, po njemu, neuravnoteženog i u velikoj mjeri izgubljenog Dodika! Uokvirujući ovu „aktivnost“ u level Gradske uprave i resornih institucija posebno naglašava „potrebu za boljom komunikacijom između građana i policije“! Poruka je jasna, Radojičić je taj, navodno, mesija koji treba počistiti nered i brlog iza Dodika, te vratiti povjerenje u institucije kao što je MUP RS. Dokaz bez presedana u rušenju državnih institucija! Definitivno skidanje lažnih optužbi sa opozicije i raje na ulici! U toj pohlepi i nagonu za svrgavanjem Vođe, nije mu važno odsustvo naroda! Jadan i neupućen da izborni inžinjering više neće biti na snazi!


Dio tima predmetnog Foruma za bezbjednost, osim ostalih relevantnih i nerelevantnih predstavnika bi bila i Irena Joldžić, novoimenovani direktor Centra za socijalni rad Banja Luka! Postavlja se pitanje kakve veze sa bezbjednosti ima ovaj svježi primjer nepotizma i rodbinskog ustoličenja? Irena Joldžić, bliski rod Igora Radojičića, te rođena sestra Natalije Trivić, načelnice Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku u Gradskoj upravi Banja Luka, sa podužim spiskom reketiranih preduzetnika, očito je kompetentna za bezbjednost Banja Luke?! Narodnim žargonom rečeno- nigdje veze! U svojoj fikciji, Radojičiću se vjerovatno javlja potreba za pandanom Željke Cvijanović, pa da zajedno mogu formirati jedan, bar prosječan mozak, zbir svojih sabiraka u glavi, sumu pojedinačnih IQ! Veoma važna je i činjenica da u timu nema Predraga Ćeranića, isforsiranog dekana Fakulteta za bezbjednost i zaštitu u Banja Luci, jer tu kontaminaciju bi bilo teško izdržati! Sreća, blizak je Dodikovoj struji, pa je neutralisan u ovom bleferskom projektu!


U međuvremenu, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, držeći se međusobno za rep, lutaju po Evropi, obilazeći improvizovane šatore i davno prevaziđene muzičke gaže! Ono što je sa mikrofonom planirao u dijaspori skupiti, u Banja Luci je već davno izgubio! Izgubio je i lični integritet,pa kao državnik ne može impresionirati ni seosku policiju, uzvodno, lijevom obalom Save, sve do Skandinavije! Teški dani mu tek idu, jer međunarodna zajednica ne trpi pojedinca koji svojim bogatstvom, stečenim političkim uticajem, kreira ambijent jednog prostora po svojoj volji! Direktive o ukidanju sudova i dirigovanje odlukama Narodne skupštine RS će samo ubrzati neupitan politički kraj! Brukajući se po inostranim zborovima, ostavio je prostor Radojičiću, unutrašnjem karcinomu da hara u svojstvu parazita! Nelogično tolerišući da mu je stanište pantljičare prirodni areal! Tako imamo situaciju, dok Dodiku pred očima sijeva revolucionarni kolorit, tačnije obojena revolucija sa kistom britanske ambasade, Radojičić pravi prijem za britanske parlamentarce u Gradskoj upravi! Da nije žalosno, bilo bi smiješno! Žrtva je i gore pomenuti Ćeranić! Uzalud je ovaj najamnik istezao vijuge izmišljajući scenarija dizanja buna, ustanaka..... Nije neka šteta, totalno je netalentovan za piskaranje po narudžbi! Istina, ima i gorih! Savjetnik Predsjednika RS Aleksandar Vranješ je sagorio u pokušaju obrazlaganja revolucionarnih tokova! Isto se bavio britanskim uticajem, ali na paritetu osnovne škole, valjda da pokaže javnosti, na svom primjeru, kakve sve gluposti i likovi okružuju vodećeg čovjeka Republike Srpske! Pored takvih, intelektualno limitiranih savjetnika, nije ni čudo što će u oktobru ova vlast biti prošlost!
Izgubljene godine sa pogrešnim i bezvrijednim ljudima!

Objavljujemo pismo našeg čitaoca u potpunosti: A.V.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?