EBRD I RADOJIČIĆ OJADILI GRAĐANE

Jan Braun EBRD BiH glavni lobista Igora Radojičića

Igor Radojičić i Srđan Amidžić u saučesništvu sa kriminalno tajkunskom organizacijom IEE i Eko topane Banja Luka, direktni su krivci katastrofalnog i opasnog poremećaja cijena drveta i peleta na području Banja Luke i Krajine. Kontaktirajući nekoliko proizvođača peleta na području Laktaša, Srpca, Šipova, M.Grada i Baraća saznaje se da svi u glas okrivljuju Igora Radojičića i tajkunski projekat Eko toplane Banja Luka za nedostatak drvne sirovine za izradu peteta i briketa. Pored nedostatka drvne sirovine za izradu peleta i briketa, značajno je porasla i cijena drveta za grijanje. Proizvođač peleta i briketa N.N. izjavljuje da je poremećaj u nabavci drvne mase za izradu peleta i briketa nastao onog momenta kada je počela sa radom Eko toplana Banja Luka! Onaj ko je pokrenuo ovaj projekat grijanja na drvnu sječku direktan je krivac za drastično povećanje cijena peleta, briketa kao i drveta za grijanje domaćinstava koja se ne griju na gradsko grijanje! Igor Radojičić i Srđan Amidžić u saučesništvu sa kriminalno tajkunskom organizacijom IEE i Eko topane Banja Luka direktno su ugrozili banjalučka domaćinstva koja se griju kupujući drva za loženje ili pelet na tržištu. Stručnjaci tvrde da je poskupljenjem drveta za loženje, peleta ili briketa oko 50 hiljada građana pretrpilo direktnu finansijsku štetu. Cijena peleta prošle godine u junu mjesecu iznosila je 260KM po toni, bez prevoza, a danas ako ga uošte ima na stanju 320KM po toni! Cijena ogrevnog drveta u metricama, prošle godine se mogla nabaviti za 55KM, trenutno se može nabaviti za 80KM, kada se tome doda pilanje i cijepanje, cijena naraste od nepodnošljivih 100KM po metru. Ovo su trenutne cijene koje će se značajno povisiti dolaskom hladnijih dana.



Proizvođači peleta i prodavci drveta na palete tvrde da se u zemljama EU izbacuju kotlovi na drvnu sječku i da će ovaj projekat dovesti do toga da se građani ponovo vraćaju na grijanje na ugalj ili druge energente jer će drvna sirovina svake godine biti sve skuplja, a nabavka nemoguća. Igor Radojičić je pokrenuo projekat Eko toplane Banja Luka na nezakonit način, on je u nezakonit posao uvukao i pojedince iz EBRD za BiH,  koji su odobravanjem kredita za sumnjivi projekat Eko toplane Banja Luka i podršku Igoru Radojičiću postali saučesnici u nezakonitom poslu. Šef kancelarije EBRD za BiH, Jan Braun za koga se tvrdi da je zaobišao utvrđene procedure i garancije koje EBRD propisuje, odobrio je kredit Igoru Radojičiću za sumnjivi projekat EKO toplane Banja Luka. Prema izvorima iz Savjeta ministara BiH, zbog značajnih propusta oko odobravanja kredita Igoru Radojičiću za projekat Eko toplane Banja Luka, EBRD je otvorio internu istragu koja je usmjerena na Šefa kancelarije EBRD za BiH, Jan Brauna. Izvor tvrdi da istragu vodi i EUROPOL i da je zbog svog učešća u ovim sumnjivim radnjama, Šef kancelarije EBRD za BiH, Jan Braun viđen u Hotelu Bosna u Banja Luci kako ubjeđuje male akcionare i radnike stare Toplane da povuku prijave za nezakonite radnje organizovane grupe. Veoma brzo će se pokazati koji su motivi Jan Brauna da vrši pritisak na male akcionare i radnike Toplane da povuku prijave za nezakonite radnje u provođenju projekta Eko toplana Banja Luka. Šta povezuje Jan Brauna, Šefa kancelarije EBRD za BiH i gradonačelnka Igora Radojičića?!
Zbog sumnjivog projekta grijanja grada Banja Luke na drvnu sječku došlo je do apsolutnog poremećaja na tržištu proizvodnje i prodaje peleta, briketa i drveta za ogrev, a 50 hiljada domaćinstava Banja Luke koji se ne griju na Toplanu,  skupo će plaćati nepromišljene i sulude ideje Igora Radojičića i Srđana Amidžića.

Glas Naroda

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?