POLITIKA POSVAĐALA SOCIJALISTE



Socijalistička partija se hvali talasom novih članova u Banjaluci, kažu da su ukupno primili 1.200 novih članova SP od ustoličenja novog predsjednika banjalučkog Gradskog odbora Socijalističke partije Gorana Selaka. Sve je dobra medijska predstava za naivne i napaćene građane Banjaluke, izrežirane u marketinškoj agenciji "Aquarius". Rejting Socijalističke partije kao i  moćnog političkog partnera SNSD-a u Banjaluci značajno pada, te se očekuje da Socijalistička partija RS neće preći cenzus u izbornoj jedinici Banjaluka. Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Socijalističke partije Goran Selak, inače rodbinski vezan sa porodicom Milaković, reže granu na kojoj sjedi! Prema izvorima u Socijalističkoj partiji RS, sloga i rodbinska ljubav Gorana Selaka i Nedeljka Milakovića, narodnog poslanika u NSRS, je prošlost. Nedeljko Milaković iz Socijalističke partije RS jedini je iz ove stranke koji je s oko 3.500 glasova osvojio direktan mandat u Narodnoj skupštini RS na opštim izborima 2014.godine. Na ovaj način i s tolikim glasovima Milaković je praktično socijalistima omogućio prelazak cenzusa i ulazak u Narodnu skupštinu RS, u kojoj je uz njega SP dobila još četiri kompenzaciona mandata sa ukupno pet poslanika. Goran Selak želi pobjedu nad Nedeljkom Milakovićem i vodi agresivnu političku kampanju.

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Socijalističke partije Goran Selak želi po svaku cijenu da iz trke za poslanika u NSRS izbaci Nedeljka Milakovića, aktuelnog narodnog poslanika u NSRS. Iako su rodbinski vezani, politika i moć koju ona nosi po nepisanom pravilu okreće brata na brata sa teškim ličnim diskvalifikacijama. Milan Milaković, potpredsjednik Skupštine grada Banja Luka i porodica Milaković, prema izvorima iz SP, stala je na stranu Nedeljka Milakovića, narodnog poslanika u NSRS,  a njihova podrška značajan je vjetar u leđa kandidatu za narodnog poslanika. Goran Selak ima podršku odbornika Skupštine grada Banjaluka, Darka Miloševića inače zaposlenog u Kazneno-popravnom  zavodu (KPZTunjice, i Čede Ševarike, sumnjivog sportskog radnika, ljudi koji su više političari u pokušaju nego ozbiljne političke figure. Hendikep Gorana Selaka, predsjednika banjalučkog Gradskog odbora Socijalističke partije je nepremostiv, jer porodica Milaković dobro zna na koji način se Selak dokopao svih titula i fotelja, te otvaranje rata sa Milakovićima za Gorana Selaka bi značio brutalan poraz na svim poljima.




Porodica Milaković ("Novo-teks" d.o.o. Banja Luka) ima monopolske ugovore sa većinom preuzeća ,agencija, Javnih ustanova Grada Banjaluka, JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj, JZU Dom Zdravlja Banja Luka, Elektroprenos BiH a.d. Banja Luka, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, JU Centar za predškolsko vaspitanje Banjaluka, JU Studentski centar Nikola Tesla Banja Luka, JU Centar zaštiti me Banja Luka, JU Dom za starija lica Banja Luka, JU Gernotološki centar Banja Luka, JU Srednjoškolski dom Banja Luka, JU Srednjoškolski centar Banja Luka, JUSZ Socijalno gerijatrijski centar Banja Luka, JZU Univerzitetski klinički centar RS (u 2015. god oko 800 hiljada maraka), Kazneno-popravni  zavod (KPZTunjice kojim gazduje njihov rođak Goran Selak isplatio je "Novo-teks" d.o.o. Banja Luka za nabavku prehrambenih artikala za kantinu, mrkog uglja, kal.vrijednosti 4800-5000, kocka, ogrevnog drveta- bukva u periodu od 2013-2015.godine, nevjerovatnih 450 hiljada maraka. Spisak preduzeća sa kojim posluju Milakovići je kilometarski. Porodica Milaković posjeduje nekretnine širom RS, a  njihovo bogatstvo   se procjenjuje na 15 milona maraka koje su zaradili na sumnjivim poslovima nabavke i isporuke  potoršnog materijala, opreme i hrane preduzećima i institucijama po cijenama koje su značajno veće od tržišnih. Milan Milaković  je vlasnik marketinške agencije "Studio Design" iz Banja Luke, suvlasnik privatnog preduzeća zajedno sa SNSD-ovim odbornikom Momčilom Antonićem, vlasnik ugostiteljskog objekta restorana Konoba u banjalučkom naselju Lauš i još čega sve ne?! Prema pisanju Žurnala,  firma Milana Milakovića, zajedno sa Aquariusom, početkom godine kupila je zgradu banjalučkog Mikrokreditnog društva „Sinergija plus“ u stečaju za duplo manju cijenu od procijenjene. Procijenjena vrijednost poslovnog objekta u ulici Stepe Stepanovića iznosila je 8,5 miliona maraka, a Aquarius i Studio Design kupili su zgradu za 3,5 miliona marakaMilakovići su svjesni da su ogromno bogatstvo stekli na sunjiv način te se mudro filtriraju u politiku koja im  služi za zaštitu monopolističkih poslova i zaštitu od procesuiranja. Njihovo investiranje na političkom tržištu je krenulo na lokalnim izborima 2012. godine kada su na listu Socijalističe partije RS postavili Milana Milakovića koji je uz pozamašnu kupovinu glasova osvojio mandat odbornika u banjalučkoj Skupštini Grada, a nastavilo se na opštim izborima 2014. godine kada su na listu socijalista postavili rođaka, Nedeljka Milakovića.  
Kako se približavaju opšti izbori i trka za poslanička mjesta u NSRS, za očekivati je sve veći sukob na relaciji Gorana Selaka, predsjednika banjalučkog Gradskog odbora Socijalističke partije i Nedeljka Milakovića, narodnog poslanika. Pod pretpostavkom da Socijalistička partija RS  pređe cenzus u izbornoj jedinici Banjaluka i ostvari direktan mandat, fotelju narodnog poslanika obezbijedio bi samo jedan kandidat!
Goran Selak bez podrške porodice Milaković nema nikakve šanse da osvoji mandat narodnog poslanika, a njegov poraz od Nedeljka Milakovića i porodice Milaković automatski bi značio i ostavku na mjestu predsjednika banjalučkog Gradskog odbora Socijalističke partije.  "Bog je prvo sebi bradu stvorio" i pobjednik dobija sve, a poraženi gubi mnogo!

Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?