OD BENZINA DO NEPOTIZMA


U Banjaluci i drugim gradovima RS i BiH održan je protest građana nezadovoljnih cijenom goriva. Vozači su blokirali Centar grada i druga mjesta, tačno u 17 sati.  Cijena goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj iznosi oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka (1,12 do 1,2 evra) za litar. Ovo je treće poskupljenje goriva u ovoj godini što je izazvalo nezadovoljstvo kod građana jer to za posljedicu ima i povećanje cijena, usluga i svih životnih namirnica, a posljedica narod gladan u strahu za svoju egzistenciju.
Protest organizuju svi nezadovoljni građani Republike Srpske i Banja Luke. Ovo je bunt ne samo zbog cijene goriva nego i zbog loše ekonomske situacije, ugroženosti stanovnika i bahatosti političara, koji ne brinu o narodu već o svojim ličnim interesima. 

"Tražiću od policije da sklanja automobile koji se budu zaustavljali na ulicama. Svaki protest koji se organizuje mora biti prijavljen i sve što ugrožava druge podliježe zakonskoj odgovornosti. Ne možete da zaustavite automobil negdje na cesti i tako ugrozite druge ili zaustavite saobraćaj izjavi prijetnju građanima", predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Danas se dogodio narod koji protestom želi da pošalje oštru poruku bahatim političarima da je nedopustivo da se cijena goriva za samo 60 dana poveća za vrtoglavih 40 feninga po jednom litru goriva. Podsjetimo, cijene barela nafte na svjetskom tržištu prošle sedmice bila je oko 80 dolara, koja se već drugu nedjelju zaredom smanjuje. Demokratija u eri ekstrema je trenutno agregatno stanje našeg društva.
Političku scenu Republike Srpske obilježavaju dešavanja koja u velikoj mjeri dijagnosticiraju neminovan pad režima! Prefiks „državni“ je u tolikoj mjeri obezvrijeđen da je taj unutrašnji mehanizam i nomenklatura u republičkim institucijama osnovni pokretač raspada svih poluga vlasti! Na licu mjesta na blokiranim saobraćajnicama banjalučani komentarišu "Gdje je gradonačelnik Igor Radojičić da podrži svoje građane koji teško peživljavaju" , komentari su zastrašujući! 

Saradnik A.V. piše:

"Gospodine Radojičiću, odstupanje sa aktuelne pozicije na kojoj se nalazite je neophodno u svrhu mentalne i sveukupne higijene našeg grada! Stoga, pozivam Vas da se povučete, jer niste nam, kao što vidite, ni potrebni! Vaš glas je suštinski lažljiv, uspjeli ste nas prevariti, jednom! Nemate Vi karakter da vodite Banja Luku! To što ste se odrekli naroda uz koji ste trebali biti, pa niste, Vaš je lični izbor. Takvi ste, sagrađeni od sluzavog materijala. Međutim, Vi ste saučesnik u represiji nad građanima Banja Luke, a samim tim i u ubistvima, usljed proteklih tragičnih događaja! Zbog toga, snosićete krivičnu odgovornost! 

Vašu trenutnu funkciju namjerno nisam stavio u prefiksu imena, jer Vi defacto niste vodeći čovjek ovog grada! Gledajući de jure, to već uveliko zloupotrebljavate, jer ste nepoželjni! To što Vas oslovljavam sa „gospodine“ je jedino iz razloga da napravim granicu između Vas i Nas (čitajte građani Banja Luke) koji imaju ovakav stav! U protivnom, da Vas oslovljavam „nasuvo“ i bez personifikacije sa velikim slovom, bili bi isti, što naravno nismo! Za razliku od Vas, Mi držimo bar do primarnog uvažavanja! Dokaz je i stav da ne uzimam za argumente kompromitujuće činjenice lične prirode. Tako, da odmah stavimo stvari na svoje mjesto, te da nedostatak bontona sa moje strane nije u pitanju! Radi se, jednostavno rečeno, o tome da je vrijeme da podnesete ostavku! Takođe, da se i to razjasni, Vi nemate tu moralnu notu, pa se takav čin ne očekuje!"

Igor Radojičić je za kratko vrijeme dobio nadimak "kralj nepotizma" on je širu i užu porodicu zaposlio na rukovodećim pozicijama u državnoj administraciji, a kumu vlasniku kafe bara "Dionis" godinama omogućava da se bogati brzinom svjetlosti.To je Igor Radojičić "bez mrlja".
Prema tvrdnjama izvora iz SNSD-a, gradonačelnik Igor Radojičić izmjenama regulacionog plana Centar pogoduje svom kumu, inače vlasniku kafe bara "Dionis". Radojičić, izmjenama regulacionog plana, omogućava da se na sadašnjoj parceli gdje se nalazi kumov kafe bar "Dionis" izgradi stambeno- poslovni objekat koji se vješto skriva iza formulacije zona za izgradnju objekta kulture, a odnos izgrađenih i neizgrađenih površina u omjeru 80%:20%, u korist izgrađenih površina. Kralj nepotizma Igor Radojičić zapošljavao je rodbinu kao savjetnike u Elektro prenosu BiH, vozače u NSRS, Gradskoj upravi Banja Luka. Na 23. sjednici Skupštine grada Banja Luka, pojedini odbornici opozicije su iznijeli tvrdnje da je Igor Radojičić, organizovao medijski linč bivše direktorice Centra za socijalni rad Banja Luka, radi namjere da na njeno mjesto imenuje Irenu Joldžić, suprugu njegovog bliskog rođaka. Irena Joldžić, kako tvrde opozicion odbornici je supruga bliskog rođaka gradonačelnika Igora Radojičića i rođena sastra načelnice Natalije Trivić inače saučesnika u blaćenju i smjenjivanju bivše direktorice Centra za socijalni rad Banja Luka. Igor Radojičić će opet građanima objasniti da ne postoji sukob interesa u slučaju da izvještaj o radu Centra za socijalni rad Banja Luka, razmatra načelnica resornog odjeljenja inače rođena sestra Irene Joljdžić,direktorice Centra za socijalni rad Banja Luka!

                      Irena Joldžić i Igor Radojičić

                    Natalija Trivić i sastra Irena Joldžić

Igor Radojičić prema tvrdnjama analitičara,predstavlja najgoreg gradonačelnika Banja Luke i njegovo vladanje je posuto najbrutalnijim zloupotrebama, političkom korupcijom, nepotizmom i treba da napusti taj položaj dok su posljedice još na nivou osnovane sumnje za krivično djelo.
Vaša izrečena riječ ne odražava uvjerenje već je „sračunata na efekat“. Vaše ulizice Vam ne smiju, ali ni ne znaju prenijeti da je Vaš „stakleni balon“ providan i prazan i da od „slavnog“ Malog Princa nije ostalo ništa. Vama ostaje da sami nestanete, da se pomirite sa gubitkom grandioznosti, gubitkom pažnje vaših ulizica, tako ćete proći sa najmanje štete, a svima oko sebe ćete donijeti olakšanje.

Vaš početak Kraja je neupitan i ovaj poziv je samo mali doprinos Vašem odlasku!

Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?