NA LISTI DNS-a KRALJ CIGARETA I TAJKUN! GORAN SELAK GENIJALAC

Kraljevi cigareta i kafe, inače kumovi, Predrag Donjak i Slavenko Tadić visoki funkcioneri DNS-a
Član zloglasne grupe "Krug" i jedan od kraljeva šverca cigaretama u Banjoj Luci Predrag Donjak bio je kandidat za odbornika DNS-a na lokalnim izborima 2016. godine u Banjoj Luci!


Na banjalučkoj pijaci  šverceri cigaretama svakodnevno zgrću ogroman novac, jer uspiju prodati mnogo šteka i kutija cigareta u toku dana, a policija nijemo gleda i ništa ne preduzima da se procesuiraju krupne ribe. Saradnik Glasa naoda je prethodnih dana posjetio banjalučku gradsku "Tržnicu" u centru grada i stočnu pijacu u naselju Lazarevo, gdje je kupio nekoliko kutija cigareta bez akcizne markice. Šverceri i dalje nude cigarete bez akcizne markice ili s obilježjem druge zemlje po cijeni nižoj za oko 20 odsto u odnosu na onu u prodavnicama. Ono što posebno daje dodatnu dozu sumnje su akcizne markice s obilježjem druge zemlje za koje se može veoma lako utvrditi da su falsifikat.

Ovaj problem posebno je izražen u Banjaluci, između ostalog, na gradskoj “Tržnici”, gdje nekoliko prodavaca paklice cigareta izvlače iz rukava ili neutralnih kutija i kesa, a policija ne reaguje na ove nezakonite radnje.

Slavenko Tadić, švercer cigaretama i akciznom robom bez legalnih akciznih markica , glavni je snabdjevač uličnih dilera na "Tržnici" a.d. Banja Luka, a Predrag Donjak tajkun iz grupe "Krug" je logistička i finansijska podrška Tadiću u nabavci nelegalne akcizne robe. 
Šverc cigareta i akcizne robe bez akciznih markica na prostoru Banja Luke spojio je ovaj dvojac u organizaciju koja u potpunosti vlada nelegalnom prodajom na lokacijama "Tržnice" a.d. Banja Luka.
Ovaj dvojac ima bliske saradnike u MUP RS, te su na vrijeme obavješteni o racijama a teret nelegalne prodaje pada na ulične prodavače. Štekovi nelegalne akcizne robe bez legalnih akciznih markica nalaze se na više lokacija u Banja Luci.

Slavenko Tadić, švercer cigaretama i visoki funkcioner Gradske uprave Banja Luka, više puta je primjećen kako cigarete i akciznu robu bez legalnih akciznih markica u crnim kesama i kartonskim kutijama u kojima su se nekada nalazili konditorski proizvodi, dostavlja uličnim prodavačima na lokaciji "Tržnice" a.d. Banja Luka, tvrdi izvor sa banjalučke pijace.



Igor Radojičić u društvu Slavenka Tadića i Predraga Donjaka.

Slavenko Tadić je za kratko vrijeme višestruko uvećao svoju imovinu, tako je kupio stan u strogom centru Banja Luke, a Predrag Donjak, logističar i zaštita Tadića, u nezakonitom poslu šverca cigaretama stekao dodatnu zaradu, a osnovano se sumnja da je svoje bogatstvo iznio izvan BiH.
Izvor iz DNS-a tvrdi da su Slavenko Tadić i Predrag Donjak, tajkun, pomagač i logističar Slavenka Tadića u švercu cigaretama i akciznom robom u Banjoj Luci i visoki funkcioneri DNS-a.

Predrag Donjak, član zloglasne grupe "Krug" koja je otimala atraktivna državna preduzeća u Banjoj Luci i RS  i logističar u švercu cigaretama, bio je kandidat za odbornika na listi Radovićevog banjalučkog DNS-a na lokalnim izborima 2016. godine. Predrag Donjak se isfiltrirao i u predsjedništvo gradskog odbora DNS-a iako su mnogi funkcioneri znali za njegove nezakonite poslove, tvrdi izvor iz DNS-a.

Predrag Donjak i Radovan Bajić su glavni akteri afere kupovine banjalučke Robne kuće "Triglav". Sedam banjalučkih biznismena- tajkuna , među kojima je bio i Donjak i Bajić, okupljena u grupi "Krug" kupila je prije nekoliko godina robnu kuću "Triglav" smještenu na atraktivnoj lokaciji u centru Banjaluke. "Krug" je, navodno, najprije izvršio nezakonit prepis zemljišta na kojem je smještena zgrada robne kuće na ovu grupu tajkuna, a kada su došli u posjed zemljišta, stavili su ga pod hipotekarni kredit, kojim su kupili ovaj objekat. Kredit su dobili od VB banke, na čijem čelu je bio Radovan Bajić. Potom je "Telekom Srpske" 1. decembra 2001. godine zakupio manje od 40 kvadrata poslovnog prostora u Robnoj kući "Triglav", za koji su plaćali oko 200 KM po kvadratu. Tačno 8.356 KM, koliko su na ime zakupnine dobijali od "Telekoma", vlasnici Robne kuće "Triglav", među kojima je i Bajić, plaćali su mjesečno upravo VB banci za kredit koji su dobili za kupovinu tog objekta.

Radovan Bajić, koji je kao privatno lice bio jedan od potpisnika ugovora o iznajmljivanju poslovnog prostora "Telekomu RS", istovremeno je bio i predsjednik Skupštine akcionara "Telekoma". U ovom slučaju samo slijepac nije vidio kriminal.

2. Goran Selak, predsjednik GO Socijalističke partije Banjaluka i poslanik u Narodnoj skupštini RS inače "šampion" u parazitskom svijetu Petra Đokića i prevarant bez presedana za kratko vrijeme pokušao je prodati stare i nove partijske drugove. Namjera da na čelu MUP-a RS zamijeni ministra Dragana Lukača vrzma mu se i ovih dana, pa kontaktira sa podzemljem i trećerazrednim političarima iz SNSD-a i traži da se hitno zaustavi bloger Slobodan Vasković.

Lažov u funkciji jačanja svog ličnog pregovaračkog statusa! Svjestan da ima referencu poganog, nehumanog hohštaplera, tipa kojem ništa nije sveto, pa čak ni rodbina, te da kao takav ne može ni prići funkciji ministra u Vladi Republike Srpske, uputio se put kabineta predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Ambicija može mnogo da da, ali i da uzme ako postane nezdrava i destruktivna što je dijagnoza koja se pripisuje Goranu Selaku.

Bolesno ambiciozni narodni poslanik Goran Selak duboko razočaran jer nije postao ministar u Vladi Republike Srpske iz kvote Socijalističke partije uputio se u kabinet Milorada Dodika da pregovara o svom prelasku u redove SNSD-a za fotelju ministra u Vladi RS ili Savjetu ministara BiH. Milorad Dodik predsjednik SNSD-a nije se mogao čudom načuditi šta priča miš koji se do sada skrivao ispod šinjela Petra Đokića predsjednika Socijalističke partije RS.
Prelazak narodnog poslanika SP Gorana Selaka u redove SNSD-a i slijedećeg na listi Socijalističke partije u NSRS Milana Milakovića i odbornika Darka Miloševića iz Socijalističke partije za fotelju ministra u Vladi RS ili Savjetu ministara BiH, bila je Selakova ponuda predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

Goran Selak vrlo brzo je najuren iz kabineta Milorada Dodika te je o njegovoj ponudi obavješten Petar Đokić predsjednik Socijalističke partije RS. Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Socijalističke partije Goran Selak dobra je kopija Saše Čudića, nekada mlade nade Socijalističke partije RS, koji se u jednom trenutku drznuo i krenuo na predsjednika Socijalističke partije RS, Petra Đokića. Istorija se veoma brzo ponovila, te je Goran Selak krenuo na Petra Đokića. Izvori blizak porodici Milaković tvrdi da iza medijskog i opozicionog napada na Petra Đokića svoje priste ima i Goran Selak.
Goran Selak nenarodni poslanik i rođak mu Milan Milaković osoba tupo normalna su klasični kleptomani koji boluju od kompleksa više vrijednosti.

Osoba koja pati od kompleksa više vrijednosti ima stalnu potrebu da drugima dokazuje svoju nadmoć, da nameće svoje mišljenje bez obzira da li je upravu, omalovažava druge na različite načine, itd. Zapravo, radi se o osobama koje pate od kompleksa niže vrijednosti, a da bi dokazali da to kod njih nije slučaj, tretiraju druge kao manje vrijedne i dokazuju vlastitu vrijednost. Sa ponosom ističu da su najpametnij, najljepsi, najbogatiji, naj, naj, naj… Zapravo ove osobe imaju uzore koji su suprotno od njih i oni nastoje dostići njihov uspjeh i slavu, ali u tome neće uspjeti jer za to ima puno razloga, a prvenstveno je da oni nikada nisu original i to drugi budu svjesni prije ili kasnije. Zapravo oni se pokušavaju ponašati kao njihovi uzori ali ih njihova sujeta u tome sprječava, odnosno kod njih je konstantno prisutno ponižavanje, diskriminacija, pogled sa visine jer tako nahrane svoju sujetu, ali to drugi polako otkrivaju. Ko se usudi da im protivrječi ili predstavi pravu sliku odmah će biti prozvani, vrijeđani, napadnuti na najbrutalniji fizički ili neki durgi način. Generalno, radi se o običnim, umišljenim, površnim, zapravo niko i ništa pojedincima.

 "Gotovo je proglašeno da je opšte mjesto ili da je prećutna istina da postoje snažne sprege između podzemlja i najviših slojeva u jednom društvu i šta onda drugo može da se očekuje“, kaže Đorđe Vuković, profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci.

Goran Selak, nenarodni poslanik, i rođak Milan Milaković osoba sa dijagnozom tupo normalna su krenuli od sitog šibicarenja i sticanja dobiti na varanju i preprodaji na kojima je država gubila ogromna novčana sredstva, da bi se korupcijom i kriminalom isfiltrirali u politiku. U konkretnom slučaju pripadnici podzemlja i kriminala su sada "ugledni" narodni poslanici i predstavnici građana, iako su na te pozicije došli prljavim novcem ukradenim od napaćenog naroda Republike Srpske.
Uspon od šofera u KPZ "Tunjice" do direktora ove ustanove Goran Selak dužan je Veliboru Šotri, veoma bliskom saradniku Milorada Dodika. Šotrino lobiranje za šofera Gorana Selaka ima cvoju cijenu!

Potpuno je poražavajuće da se visoki funkcioneri Republike Srpske i Banja Luke ne libe družiti i slikati sa osobama ovakvih reputacija.






Završićemo izrekom od nepoznatog autora:
„Sujeta je od čovjeka napravila lešinara, koji na kraju pojede samog sebe.“
Glas Naroda




Коментари

  1. Što se tiče Predraga Donjaka, to je čovjek koji se u sve upliće radi svoje koristi. Osamdeseti godina je tadašnju robnu kuću Triglav pokrao samo sa jednim šleperom televizora.
    Danas taj Donjak stoji na čelu Pravoslavne crkve Dragočaj. ŽALOSNO ALI NIŠTA MU SE NEMOŽE JER JE ZAŠTIĆEN.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?