MILAN RADOVIĆ i VEDRAN JARIĆ VODE DNS U OPOZICIJU


Milan Radović, predsjednik banjalučkog Gradskog odbora DNS-a vodi ovu stranku u opoziciju! Tvrdili smo tačno prije dva mjeseca, sada se pokazalo da smo imali pouzdane informacije. Pisanje Glasa Naroda o kolaboraciji Milana Radovića, predsjednika banjalučkog Gradskog odbora DNS sa opozicijom i stranim ambasadama, te  njegovo stalno djelovanje protiv Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, i Željke Cvijanović, predsjednice Republike Srpske, potpuno se potvrdilo. Stranka Marka Pavića u Banjaluci je u rasulu, a krug ljudi koji se vrte oko Milana Radovića, šefa banjalučkog odbora, sve je uži.

Na sjednici Predsjedništva DNS-a, koja je održana krajem prošle nedjelje u Banjaluci, definitivno su na čistinu izašle dvije struje u okviru te stranke, koje su nastupile sa dijametralno suprotnim stavovima o daljem političkom djelovanju.


Pojednini učesnici u raspravi tražili su da se, u skladu sa stranačkim statutom, DNS kao stranka ugasi, “jer  nije u stanju da djeluje na programskim principima i da zaštiti svoje ljude po dubini”. Izvor iz DNS-a navodi da su na sjednici prezentovani rezultati istraživanja na osnovu kojih DNS u Republici Srpskoj ima podršku manje od pet odsto građana, nakon čega je zaključeno da neko mora preuzeti odgovornost za sunovrat stranke.
“Potpredsjednik DNS-A Milan Radović zatražio je da se odmah usvoji odluka o istupanju iz koalicije i da se sa opozicionim partijama, koliko sutra, sjedne za pregovarački sto i da se utvrde principi zajedničkog djelovanja na narednim izborima”, navodi isti izvor.

Prema njegovim riječima, Radović je podvukao da će, bez obzira na konačan stav stranačkih organa, u Banjaluci dogovarati zajednički nastup na izborima u oktobru naredne godine sa opozicionim partijama, dodajući da su pregovori sa banjalučkim odborima PDP-a i SDS-a, ali i sa grupom ’’Pravda za Davida’’ u poodmakloj fazi.


Milan Radović na centralnoj slavi SDS-a na Palama

Na iznenađenje prisutnih, prema tvrdnjama izvora, najveće protivljenje Pavićevim ’’umjerenim tonovima’’ izrazio je potpredsjednik stranke Marko Aćić, koji je otvoreno stao na stranu Radovića, ističući da “SNSD-u treba uzvratiti istom mjerom’’ i da stranka ’’više ne može podvijati rep pred Dodikom”.
Aćić je potom pitao Pavića da li u DNS-u ima Dodikovih ljudi, koji su zaštićeni kao medvjedi, tvrdeći kako je javna tajna da su tri poslanika DNS-a u NSRS na ulaznim vratima SNSD-a, a da je DNS na Romaniji samo Dodikova filijala.
“Aćić je potom ustvrdio da je i posljednjim slijepcima u DNS jasno da pojedinci iz stranke igraju po Dodikovim notama, a onda je postavio pitanje zašto se oteže sa njegovim imenovanjem na poziciju u jednoj republičkoj instituciji. Na to pitanje sam je i odgovorio navodeći da se sa njegovim imenovanjem oteže  zato što znaju da bi tamo SNSD bio postrojen i da bi mnogi letjeli naglavačke”, tvrdi izvor.
U Aćićevoj diskusiji očigledno se našao prozvan Nenad Nešić, koji mu je poručio da, kao potpredsjednik stranke u Federaciji BiH,  ima pravo da se za riječ javi samo onda kada DNS u FBiH postigne rezultat kao u sarajevsko-romanijskoj regiji.
Naš izvor napominje da je Nešića podržao, doduše između redova, ali dovoljno jasno, Darko Banjac, poručivši Aćiću da niko, pa ni on ne može biti vječiti stranački funkcioner i da je i do sada svoje lične interese stavljao ispred interesa stranke.
“Banjac je poručio Aćiću da je upravo on taj koji svojim nepromišljenim istupima na društvenim mrežama slabi poziciju DNS-a i da nijedno imenovanje, pa ni njegovo, ne može biti razlog za sukob sa najvećom strankom u okviru koalicije”, tvrdi opcija.net
"Više članova Predsjedništva DNS-a, uglavnom sa istoka RS,  potom je osulo drvlje i kamenje po Radoviću, optužujući ga da je svojim nepromišljenim potezima i otvorenim radom za kandidate opozicije na prethodnim opštim izborima nanio ogromnu štetu DNS-u, a da to radi i sada", prenosi opcija.net.
Prije mjesec dana održana druga sjednica Regionalnog odbora DNS Banjaluka gdje je razmatrana aktuelna politička situacija, te je analizirano stanje u svim lokalnim organizacijama regije.
Potpredsjednik DNS i predsjednik Gradskog odbora Banjaluka Milan Radović, izjavio je da je trenutno potrebno preispitati odnose unutar same koalicije. Milan Radović priprema teren i stranačke kolege na ono što je dogovorio sa predstavnicima stranih ambasada i opozicijom. Okrenuti leđa SNSD-u u Banjaluci, podržati opozicionog kandidata za gradonačelnika Banjaluke i eventualno napraviti skupštinsku većinu koju bi činili PDP, SDS i DNS.

"Tamo gdje se DNS ne bude poštovao mi ćemo nastupati samostalno, a nezavisno od toga i sa svojim kandidatima za načelnike, gdje god budemo imali kapacitet za to", rekao je Milan Radović".  
Milan Radović, predsjednik Gradskog odbora DNS-a je politička neznalica a njegovo političko djelovanje nanijelo je nesagledivu štetu po njegovu partiju u Banja Luci.

Na predizbornom skupu u Banjaluci Milan Radović je izjavio "Izborne apstinente treba da animiramo i zainteresujemo konkretnim programom i ljudima koji svojim znanjem i biografijom mogu biti garancija da će se sve što kažu i realizovati", što je floskula koju je  koristio za obmanjivanje građana. Milan Radović, poslanik DNS-a u NSRS, grubo je slagao građane Republike Srpske i Banjaluke.  
"Najbolji moraju prvi da dobiju priliku da rade, a najvredniji mogućnost da se usavršavaju i napreduju", izjavio je Radović te za direktora DEPOTA predložio Novu Grujića, čovjeka sa kupljenom diplomom, a uskoro se sprema da za načelnika u Gradskoj upravi predloži Maju Jovanović, kadar u čijoj biografiji je najveće dostignuće rad u kancelariji političke partije DNS-a.
Trebalo je sačekati raspodjelu resora u državnim i gradskim institucijama i vidjeti da je Milan Radović još jedan u nizu političkih lažova i manipulatora kojem je jedino stalo da na važne pozicije postavi ulizice, poltrone i neznalice sa kupljenim diplomama.

Poslije Radovićevog izliva bijesa i djelovanja protiv SNSD-a sasvim je izvjesno da će DNS u Banja Luci biti izbačen iz koalicije i pored dobrih odnosa između gradonačelnika Igora Radojiića i Milana Radovića, predsjednika banjalučkog DNS-a.


Glas Naroda





Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?