RADOVIĆ OBANJUJE GRAĐANE

Laža i paralaža Milana Radovića
Tačno prije godinu dana na predizbornom skupu u Banjaluci Milan Radović izjavi "Izborne apstinente treba da animiramo i zainteresujemo konkretnim programom i ljudima koji svojim znanjem i biografijom mogu biti garancija da će se sve što kažu i realizovati" floskula koju je  koristio za obmanjivanje građana. Milan Radović, poslanik DNS-a u NSRS, grubo je slagao građane Republike Srpske i Banjaluke. Trebalo je sačekati raspodjelu resora u državnim i gradskim institucijama i vidjeti da je Milan Radović još jedan u nizu političkih lažova i manipulatora kojem je jedino stalo da na važne pozicije postavi ulizice, poltrone i  neznalice sa kupljenim diplomama.

"Najbolji moraju prvi da dobiju priliku da rade, a najvredniji mogućnost da se usavršavaju i napreduju" izjavi Radović te za direktora DEPOTA predloži Novu Grujića čovjeka sa kupljenom diplomom, a uskoro se sprema da za načelnika u Gradskoj upravi predloži kadar u čijoj biografiji je najveće dostignuće rad u kancelariji političke partije DNS-a.

Načelnik Odjeljenja u svakoj lokalnoj administraciji predstavlja važno mjesto i kostur rada svake lokalne zajednice, a pogotovo u Gradskoj upravi Grada Banjaluka jer je najveća lokalna zajednica u Republici Srpskoj. Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje u Gradskoj upravi Grada Banjaluka ima funkciju da osmišljava ekonomski i privredni razvoj i na toj poziciji treba da bude kadar koji dobro poznaje privredu.

Do imenovanja za izvršnog direktora za komercijalne poslove u Šumama RS taj posao je obavljao Radenko Laketić, bivši direktor Šuma RS i vrlo stručan čovjek iz privrede. Nakon što to mjesto ostaje upražnjeno, tu poziciju dobija DNS, što nije čudno je je dio koalicije i ostao je bez načelnika jer su i Stanarević i Keserović prešli u DEMOS Nedeljka Čubrilovića.

DNS za tu poziciju predlaže Maju Jovanović, profesoricu srpskog jezika u čijoj "bogatoj" karijeri stoji dve godine radnog staža u političkoj stranci Marka Pavića, a sa privredom se nije srela ni na putu. Pored toga što ne ispunjava stručne kompetencije za to mjesto, njoj se mora prilagoditi sistematizacija jer načelnik može da bude tehničke, pravne ili ekonomske struke, dok je Jovanovićeva profesor srpskog jezika. Jovanovićeva široj javnosti djelimično postaje poznata 2017. godine kada je bila organizator rušenja Budimira Balabana u DNS-u nečasnim radnjama i manipulacijom baze podataka kojoj je, kao stranački činovnik, imala pristup. Nakon toga postaje predsjednik organizacije žena DNS Banjaluka zahvaljujći podršci Radmile Kočić-Čučić, pomoćnice ministra prosvjete i kulture. Vrlo brzo njene ambicije postaju daleko veće i od jula 2018. godine okreće se ekipi Milana Radovića započinjući projekat rušenja predsjednika NS RS, Nedjeljka Čubrilovića kao i Radmile Kočić, osobe koja je prethodnih osam godina gurala u DNS-u i koja je zaslužna za  njeno napredovanje unutar političke partije Marka Pavića.


Nakon izlaska velikog broja članova iz DNS-a poslije oktobarskih izbora, okuplja jedan mali broj žena svoje bliske rodbine, prije svega penzionera, predstavljajući to kao izuzetne rezultate u Banjaluci i namećući se Milanu Radoviću kao "veliki" kadar i osoba koja sve zna i može.

Novo Grujić direktor "DEPOTA" , poltron i junak na jeziku, potpuno je privatizovao i uništio preduzeće "DEPOT" Banjaluka, resurse ovog gradskog preduzeća zlouptrebljava za kreiranje i blaćenje funkcionera DEMOSA i SNSD-a, a omiljeni suveniri za plaćanje naručenih tekstova su mu laptop računari.

Afera sa preduzećem „Eko Euro Tim“ poznatog biznismena Draška Ilića, mogla bi Novu Grujića direktora "Depota" ispratiti iza rešetaka. Neki kažu bilo je i vrijeme!



Okružni sud u Banjaluci donio je presudu prema kojoj banjalučki „DEPOT“ mora da plati 1,3 miliona maraka kompaniji „Eko Euro Tim“ poznatog biznismena Draška Ilića, prenosi portal MojaBanjaluka.info.

„DEPOT“ je na ovu presudu uložio žalbu i čeka drugostepeno rješenje.

„DEPOT“ je prije nekoliko godina dobio sredstva od Svjetske banke i iz IPA fondova za uređenje deponije u Ramićima. Sredstva su bila namijenjena za izgradnju sanitarne kasete, za prečišćavanje otpadnih voda i degasifikaciju.

Posao je dobio „Eko Euro Tim“. Na tenderu su ponudili 3.250.000 maraka, dok je drugi ponuđač bio daleko skuplji i tražio je 5.600.000 KM. Treći ponuđač prijavio se na taj tender sa cijenom od 7,7 miliona maraka.

„Eko Euro Tim“ je dobio posao zajedno sa slovenačkim „Hisom“ i „Termoklimom“ i „Tektonom“ iz Banje Luke. Izvori našeg portala navode da je Svjetska banka tražila obrazloženje od „Eko Euro Tima“ s obzirom na nisku cijenu radova.

„Svjetska banka je predložila da „DEPOT“ traži izvođačku garanciju u iznosu od 20 odsto. „Eko Euro Tim“ je tu garanciju dostavio. Uskoro je potpisan ugovor o preuzimanju gradilišta i poslije toga se ništa nije desilo”, – kaže izvor našeg portala.

Mašine koje su stigle na deponiju u Ramićima nikada nisu upaljene. „DEPOT“ je zbog toga raskinuo ugovor sa Ilićevom kompanijom, a potom je stigla i tužba. Okružni sud u Banjoj Luci je presudio da „DEPOT“ mora da plati 650.000 KM glavnice, 600.000 KM kamate i 20.000 KM sudskih troškova.

„Jeste, „Eko Euro Tim“ je dobio tu presudu, ali smo se mi žalili na nju i očekujemo novu presudu koja će ići u našu korist. Pravda je spora, ali dostižna i mislim da je u ovom slučaju neupitna i da će prvostepena presuda biti poništena“, istakao je za MojaBanjaluka.info direktor „DEPOT-a“ Novo Grujić.

Vlasnik „Eko Euro Tima“ Draško Ilić podsjeća da je ova kompanija dobila posao za drugu fazu uređenja deponije u Ramićima i dodaje da su utvrdili mnoge nedostatke u dokumentaciji nakon što su potpisali ugovor sa „DEPOT-om“.

Na tenderu su ponudili 3.250.000 maraka, dok je drugi ponuđač bio daleko skuplji i tražio je 5.600.000 KM. Treći ponuđač prijavio se na taj tender sa cijenom od 7,7 miliona maraka.

Postavljaju se sljedeca pitanja:
Da li ekonomski razvoj Banjaluke treba da vodi profesor srpskog jezika u čijoj "bogatoj" biografiji stoji da posjeduje dvije godine radnog iskustva u kancelarijama Gradskog odbora DNS-a?
Da li Milan Radović i banjalučki  Dns nema bolji kadar?
Da li će iskusni politički vuk Igor Radojičić napraviti istu grešku kao Balaban i Čubrilović i dati povjerenje osobi koja je mnoge izdala i koja je sklona spletkarenju?

Vidjeće se u narednim danima.





Pismo našeg čitaoca.

Glas Naroda
 

Коментари

  1. Ако је ово објетивано, онда наздравље.
    Прљаво, подло и трачерски.Даље очито неко неписмен,који каже СНС Дарке Матијашевић.Све те не хебло Дарко је мушко.Новинару како у било ком падежу име Дарко,може бити Дарке.
    Дарко,Дарков,Дарку,Дарка,Дарко,Дарком,Дарку.Страшно и срамотно,неписменост у СДС и ПДП лажи комбинација пропасти!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?