KRIMINALCI NA ZADATKU


 Slavenko Tadić saradnik Nebojše Antonića i M.C. kraljeva cigareta i kafe.
Glavni odbor SNSD-a je izabrao Željku Cvijanović, Radovana Viškovića, Nikolu Špirića, Nebojšu Radmanovića i Igora Radojičića za potpredsjednike stranke, dok je Luka Petrović ponovo izabran za generalnog sekretara stranke. Od novih potpredsjednika to je Radojičić, dok su ostali već bili potpredsjednici stranke.
O ispravnosti i prednostima određene politike možemo da raspravljamo, ali surove metode kojima su se tokom istorije služile neke vođe da bi ostvarile svoje ciljeve, ne ostavljaju prostora za diskusiju - za čovjeka koji je naredio da se napravi kula od živih ljudi, koji će biti zacementirani , može jedino da se kaže da je bio brutalan! Ipak će istorija da zabilježi i period u kojem vlada i sa kim vlada Igor Radojičić. Položaj i funkcije koje obavlja gradonačelnik Banjaluke, ne ostavljaju prostora da se Radojičić u pojedinim trenucima eksponiranja u javnosti pojavljuje u društvu ljudi za koje se osnovano sumnja da su tajkuni, kriminalci, dileri, osuđeni kriminalci i narkomani.




 
 Slavenko Tadić saradnik Nebojše Antonića i M.C. kraljeva cigareta i kafe.
Ovih dana u javnosti su se pojavile fotografije koje su potvrdile ove sumnje!

"Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji s Upravom za indirektno oprezivanje BiH nastavili su akciju kodnog naziva "Kafa”, usmjerenu na hapšenje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, pranje novca te utaju poreza i krijumčarenje. Banjalučka Alternativna televizija objavila je večeras da se aktivnosti SIPA-e na pretresu određenih lokacija provode u Srednjobosanskom kantonu, da su pretreseni određeni objekti na području Gradiške i Mostara te da je privedeno nekoliko osoba.Devet osoba ranije uhapšenih u akciji “Kafa” na osnovu odluke Suda BiH nalazi se u pritvoru. Radi se o Ivici Ćuku, Rasimu Žigiću, Senadu Svraki, Milanu Novakoviću, Miroslavu Crnčeviću, Nebojši Antoniću, Nenadu Vulinu i Mariji Ćuk" prenosi Fena 2011.godine.
"Nebojša Antonić, vlasnik preduzeća „Antonić trade“ i većinski vlasnik banjalučke Fabrike duvana nalazi se u pritvoru zbog sumnji da je umješan u organizovani kriminal u vezi sa carinskim prevarama, milionskim utajama poreza, falsifikovanjem i fiktivnim uvozom kafe, na osnovu kojeg je dobijan povrat pdv-a. Malo ko, međutim, vjeruje da će Antonić ostati iza rešetaka.
Iskustvo nas uči da u Bosni i Hercegovini i njenim entitetima onaj ko ima pare, po pravilu, uspjeva sebi da obezbijedi slobodu, bez obzira na ozbiljnost i težinu počinjenog kriminala. Nebojša Antonić i njegov kum/poslovni partner/visoki funkcioner MUP RS M. C. godinama su se bavili švercom visokoakciznih roba, pranjem para, utajom poreza i mnogi su to znali, ali niko iz nadležnih institucija nije ni mrdnuo prstom da to spriječi", prenosi žurnal.info.

U zatvorima širom BiH tada je završilo još tri do pet osoba koje su za račun Antonića i M.C. prale porez. Jedan od njih je Novica Simić, navodni vlasnik firmi „MC Trgoprom“ i „MN Simić“, koji je zaglavio u zatvoru jer je prao novac za M.C. Antonićeva grupa sedmično je na pranju novca, utaji poreza i povratu PDV-a putem falsifikovanih dokumenata zarađivala između 250 i 300 hiljada maraka.
Nelegalna trgovina cigareta i kafe rađena je tokom rata i deceniju poslije rata, a grupa M.C i  Antonićeva  grupa razvili su mrežu dilera koji su vozilima prevozili nelegalnu akciznu robu preko graničnih prelaza sa BiH i Republikom Srpskom.
Jedan od najodanijih saradnika i vozač nelegalne akcizne robe za M.C. i  Antonićevu grupu je Slavenko Tadić, blizak saradnik Igora Radojičića. Slavenko Tadić, nakon procesuiranja Nebojše Antonića i M.C., kuje plan da stekne političku podršku vlasti te se filtrira u strukture banjalučke politike.
Nelegalno bogaćenje, šverc cigaretama i akciznom robom pokušava zamijeniti poslovima u državnom aparatu, tako naprasno za samo 2 mjeseca stiče falsifikovanu i sumnjivu diplomu kojom se zapošljava u Gradsku upravu Banja Luka.
Kako i biva kod nas šverceri i sumnjivi tipovi u današnje vrijeme napreduju brzinom svjetlosti, tako i diler i švercer cigaretama Antonićeve i M.C. grupe, Slavenko Tadić. Tadić je za kratko vrijeme postao funkcioner u MZ Dragočaj i zaposlenik u Gradskoj upravi Banja Luka, iako su mu sve "stečene" diplome nelegalno stečene.

Ono što olakšava saradnju i doprinosi razumijevanju političara i kriminalaca jeste činjenica da partije i kriminalne organizacije počivaju na istim principima: stroga hijerarhija na čijem čelu se nalazi neprikosnoveni vođa od koga idu direktive, dok prihodi idu drugim smjerom (od članova ka vođi), finansiranje iz nelegalnih aktivnosti i potpuna netransparentnost u tim pogledu, ozbiljne sumnje u pranje novca, odanost partiji (organizaciji) i prihvatanje da je ona važnija od svakog pojedinca. 

Glas Naroda







Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?