OTVORENO PISMO RADOJIČIĆU


Objavljujemo pismo našeg čitaoca u potpunosti: A.V.
- POZIV NA OSTAVKU-

"Gospodine Radojičiću,

Odstupanje sa aktuelne pozicije na kojoj se nalazite je neophodno u svrhu mentalne i sveukupne higijene našeg grada! Stoga, pozivam Vas da se povučete, jer niste nam, kao što vidite, ni potrebni! Vaš glas je suštinski lažljiv, uspjeli ste nas prevariti, jednom! Nemate Vi karakter da vodite Banja Luku! To što ste se odrekli naroda uz koji ste trebali biti, pa niste, Vaš je lični izbor. Takvi ste, sagrađeni od sluzavog materijala. Međutim, Vi ste saučesnik u represiji nad građanima Banja Luke, a samim tim i u ubistvima, usljed proteklih tragičnih događaja! Zbog toga, snosićete krivičnu odgovornost! 

Vašu trenutnu funkciju namjerno nisam stavio u prefiksu imena, jer Vi defacto niste vodeći čovjek ovog grada! Gledajući de jure, to već uveliko zloupotrebljavate, jer ste nepoželjni! To što Vas oslovljavam sa „gospodine“ je jedino iz razloga da napravim granicu između Vas i Nas (čitajte građani Banja Luke) koji imaju ovakav stav! U protivnom, da Vas oslovljavam „nasuvo“ i bez personifikacije sa velikim slovom, bili bi isti, što naravno nismo! Za razliku od Vas, Mi držimo bar do primarnog uvažavanja! Dokaz je i stav da ne uzimam za argumente kompromitujuće činjenice lične prirode. Tako, da odmah stavimo stvari na svoje mjesto, te da nedostatak bontona sa moje strane nije u pitanju! Radi se, jednostavno rečeno, o tome da je vrijeme da podnesete ostavku! Takođe, da se i to razjasni, Vi nemate tu moralnu notu, pa se takav čin ne očekuje!

Vi zadovoljavanje vlastite psihičke potrebe, grandiozan Ego sa neutaživom glađu za divljenjem,
bolesnom ambicijom za nekakvim kvazi uspjehom, idejom veličine, to nikoga ne interesuje. Privid Vam stvaraju ulizice i dodvorači potput Zorana Talića i sličnih mnogobrojnih članova Vašeg „tima“.

Vaša izrečena riječ ne odražava uvjerenje već je „sračunata na efekat“. Vaše ulizice Vam ne smiju ali ni ne znaju prenijeti da je Vaš „stakleni balon“ providan i prazan i da od „slavnog“ Malog Princa nije ostalo ništa. Vama ostaje da sami nestanete, da se pomirite sa gubitkom grandioznosti, gubitkom pažnje vaših ulizica, tako ćete proći sa najmanje štete, a svima oko sebe ćete donijeti olakšanje.

Vaš početak Kraja je neupitan i ovaj poziv je samo mali doprinos Vašem odlasku! Svakako Vas i čeka
peticija i građanska inicijativa za opoziv! Samo, još se borimo za goli život, kao što iz svog grmlja
primjećujete, pa o miševima naknadno.

Taksativno nabrajati sve Vaše niskosti je suvišno, jer Vaše ime je Ništa! Nekulturni ste, ponašate se kao najveća hulja, bez karaktera ste! Nemate manir poštovanja saučešća i ispraćaja! Vrijeđate i mrtve i žive! Dok „selo gori baba se češlja“-„baba kači šarene kišbrančiće i sadi po betonu cvijeće“. Niste dostojni ovog grada i naroda, izdali ste sve! Vršite i ekocid, razarate floru i faunu! Vi ne poznajete osjećaj sramote, obližete se, ma šta Vam ko rekao, napisao! Krijete se po svojim katakombama, sa manirom primitivne varalice da ukradete i jaje ispod kvočke, ako se može. A, narod Republike Srpske i Banja Luke Vas prezire, javno, tajno, na portalima, društvenim mrežama...

Sve pozive da odete Vi ćete svesti pod politički kod. Tako Vam je najlakše, jer ste politički parazit! Jedino je skupštinski čekić teži od kašike koju ste do tada jedino, drhtajući, uzimali u ruke! U politici ste Niko, samo locirani sa glavom i prstima u pljačkanju grada!  Tako, neuporedivi ste i sa prethodnim „šefovima“ grada Banja Luka! Za razliku od Vas,oni su bar bez osvrtanja i tjelohranitelja hodali kroz grad. Za kratko vrijeme ste puno uzeli, od naroda, a izgleda i od nekih drugih. Daleko od toga da su bili idealni, ali u poređenju sa Vama, još ćemo i žaliti za njima. I da, držali su integritet institucije koju vode, pa kako god sve ostalo bilo.

Da je Vaše ime Niko, potvrdila je i Narodna skupština Republike Srpske! Ipak, zasijedaće na posebnoj sjednici, jer je ugrožena bezbjednost u Banja Luci i Republici Srpskoj! Pravilno je ocjenjeno da ste Vi u dekadentnom stanju! Posluša baza vladajuće koalicije slobodarske odbornike iz opozicije u gradskoj skupštini Banja Luke! Bolje i opozicija nego Niko i Ništa! Pametnom dovoljno!

Znate, gospodine Radojičiću, u javnosti je i pitanje, kako Vi uopšte ulazite i izlazite iz zgrade gradske
uprave?! Iz pravca Gospodske ulice, sa mučninom Vas gledaju sa Davidovog trga i iz okolnih kafića nad kojima vršite represiju i demonstrirate silu! Na vratima sa pogledom na tzv. Krašov parking, svim
vozačima padne mrak na oči kad Vas vide, karambol je pitanje trenutka! Na glavnom ulazu imate
problem sami sa sobom, s obzirom da „udarate“ direktno u Saborni hram Hrista Spasitelja, totalni antagonizam onog što Vi jeste!

Prema tome, poštedite nas Vaše pojave, izaziva gađenje! Svaka rečenica koju ne kažete, jedino tako i ima smisla! Jednostavno Vi ste Niko i Ništa!" 

Glas Naroda



Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?