FOTELJA VODI U BRAK SA BAKIROM



 

STEVANDIČ SE POBRATIMIO SA ERDOGANOM I BAKIROM!
Puno je velikih zaokreta u političkoj karijeri Nenada Stevandića, ali sinošnje javno bratimljenje sa Turcima, Erdoganom i Bakirom u programu RTS-a mnoge je iznenadilo. Stevandić je u emisiji Upitnik na RTS-u izjavio da je pobjeda Redžepa Taipa Erdogana, koga naziva mudrim političarem, na predstojećim izborima sasvim izvjesna i da je Turska saveznik Republike Srpske. Trenutna vlast predvođena Miloradom Dodikom treba da iskoristi poziciju Turske kao saveznika u narednom periodu!?
Stevandić se tu nije zaustavio, pa se pohvalio da ima dobre odnose sa turskim diplomatama, da je razgovarao sa poslednjih 5 turskih ambasadora u BiH a poslednja dva su mu bili gosti u kabinetu. Između „saveznika“ nema teških riječi i nesporazuma, a njegove izjave su samo za unutrašnje potrebe, spinovanje javnosti i širenja straha! U odbrani nove braće i saveznika Turaka,  Stevandić je otišao toliko daleko da je čak otvoreno kritikovao svog novog mentora Milorada Dodika, istakavši da je neprimjerena njegova izjava kako su Bakir i Erdogan u Sarajevu orgijali!? Za Erdogana je imao samo riječi hvale, i čak ga je branio kada je Boško Jakšić govorio o masovnim hapšenjima „gulenista“, kršenju ljudskih prava, slobode medija.. Da voditeljka Olivera Jovićević nije prekinula emisiju, stekao se utisak da bi se Stevandić otvoreno bacio u naručje i Sebiji Izetbegović, i otvoreno pozvao Kongres SDA da podrži njenu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH, garantujući dobru saradnju.
Stevandić je između redova poručio da nema ništa protiv članstva BiH u NATO-u, pa je izjavio da se ne protivi ni evro-atlanskim integracijama Bosne i Hercegovine ukoliko se očuva položaj entiteta i odustane od unitarizacije BiH! Poslije neprikosnovenog konvertita Nikole Špirića, Nenad Stevandić čvrsto drži drugu poziciju u promjeni stavova, mišljenja i partija. Dug je niz od SDS-a, Krajiške demokratske stranke, Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke za Banjaluku i Krajinu, Patriotske demokratske inicijative do Srpske stranke Krajine i Posavine, Srpske stranke Republike Srpske, povratka u SDS do osnivanja filijale SNSD-a. Zbog toga dobre poznavaoce političkih prilika njegov najnoviji zaokret treba posmatrati kao prirodnu i očekivanu pojavu. Problem je u tome što Stevandić u Beogradu nije govorio u svoje ime, već u ime režima i tzv „Patriotskog bloka“ koga predstavlja. Ne znam da li kamere RTRS-a i ATV-a negativno utiču na Stevandića, ali sinoć na RTS-u je bio umiljata i tiha dobrica koju bi neupućeni stavio kao melem na ranu. Nije bilo pomena niti riječi o Bakiru, poturicama, Sarajevu, islamizaciji, neoosmanizmu i izdajnicima, kojima Dodik i Stevandić godinama bombarduju svoje građane šireći neosnovano strah i dijeleći nepotrebno svoj narod kako bi podjelama i sukobima opstali na vlasti.



Režim u Republici Srpskoj nažalost se ponaša kao guske u magli, tumara jer nema nikakve strategije, plana i jasnih pravaca, a politika se neozbiljno mijenja po potrebi iz dana u dan. Takva kratkoročna politika bez bilo kakve vizije i plana, koja vodi računa samo o trenutnim interesima čelnika režima, je pogubna za Republiku Srpsku i njen narod.Dugo tumaranje nas ne vodi nikuda osim u duboku provaliju, i svakako da savremeni janjičari ne mogu biti na čelu naroda i voditi ga u mirnu luku u nemirnim vremenima.
nebojsavukanovic.info

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?