VRAĆA LI SE 1992. GODINA?!


Samopromocija i ogromna želja za prisustvom u javnosti često je hodanje po tankoj žici koja razdvaja politički benifit za pojedinca i nesagledivu političku štetu za državu. Želja da se predstavi kao važna politička figura u Republici Srpskoj, Nenad Stevandić omogućava skup Veterana RS i „Srbske časti“ u Narodnoj Skupštini RS! Skupštinski prostor za djelovanje Veterana RS i „Srbske časti“, prema izvorima iz NSRS,  pismeno je zatražio Duško Vukotić, navodni predsjednik UG ,,Veterani RS“, a korišćenje prostora je omogućio Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine RS. Eskalacija i problematizacija prisustva paravojnih formacija u prostoru Narodne Skupštine RS se nije očekivala. Mnoge svjetske medijske kuće su prenijele ovaj politički gaf koji se najviše fakturiše Republici Srpskoj, a nesagledive posljedice će tek uslijediti. Po već oprobanom receptu kada nastane šteta njegovim neprimjerenim ponašanjem, Nenad Stevandić se sakrije u mišiju rupu iz koje ne izlazi .
 Mediji dalje pišu: 
„U skupštinu ih je doveo Nenad Stevandić, koji to demantuje; On je sklon paravojnim jedinicama - SOS, koji je iza sebe 1992. ostavio desetine mrtvih civila (Bošnjaka, Hrvata, Albanaca, Srba), a svoju ulogu u tim zločinima Stevandić, takođe, demantuje!
Nedeljko Čubrilović bi morao reći Ko je doveo Fantomke u Narodnu skupštinu! On je predsjednik skupštine i mora to znati; Mora za to ponijeti i odgovornost!!!“
Nepromišljenom akcijom nastupila je nesaglediva politčka šteta za Republiku Srpsku, a krivac za prisustvo paravojnih formacija   u NSRS, Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine RS svojim poricanjem odgovornosti krivicu prebacuje na Nedeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne skupštine RS. Nedeljko Čubrilović treba javnosti da ogovori na jasna pitanja: Ko je omogućio da paraformacije dobiju prostor u Skupštini RS? Koja je uloga Nenada Stevandića u obezbeđnju prostora? Kako su se  u prostoru NSRS, našla lica iz kriminalnog miljea?
Nenad Stevandić je politička kukavica, sklon podmetanju krivice drugim političkim protivnicima, a pravi je trenutak da ponovo nanese političku štetu DNS-u i Nedejku Čubriloviću, tako što će odgovornost za prisustvo paravojnih formacija u prostoru Narodne Skupštine RS negirati i tako krivicu prenijeti na predsjednika Narodne Skupštine RS. Narodna Skupština Republike Srpske je posebno štićena institucija u koju se ulazi po posebno propisanoj proceduri i Nedeljko Čubrilović bi morao reći ko je doveo paravojne formacije u skupštinski prostor?
Tokom obilježavanja Dana RS-a pripadnici ove paravojne formacije su, takođe, učestvovali u defileu na ulicama Banjaluke. Međutim, njihovo prisustvo zabilježeno je i dva dana poslije, kada su automobili srbijanskih registarskih oznaka, sa grbom „Srbske časti“ bili parkirani na nekoliko mjesta u RS-u.
Mnogo je nepoznanica koje su ostale  nerazjašnjene prilikom defilea „Srbske časti“ na ulicama Banjaluke. Jedna od nepoznanica je prisustvo Radovana Grajića, pomoćnika ministra za izbjegla i raseljena lica RS, svečanom defileu zajedno sa paravojnim formacijama „Srbske časti“. Koja je uloga Radovana Grajića u formacijama „Srbske časti“ i da li bi državni službenik i funkcioner Vlade RS trebao da se nalazi u društvu paravojnih formacija?


Radovan Grajić je nekadašnji pripadnik DB i saradnik Ljubana Ećima, bivšeg načelnika banjalučke DB, a prema pisanju blogera Slobodana Vaskovića, Radovan Grajić se nalazi u Savjetu za zaštitu ustavnog poretka RS, koji nikada zvanično nije osnovan, ali djeluje duže od godinu dana.
Jedan od članova tog paratijela, koji već mjesecima kroji bezbjednosnu politiku MUP-a RS i ostalih parastruktura, koje čine Dodikov štit, jeste Predrag Ćeranić, bivši DB-ovac i neostvareni ministar policije i šef OSE. Član tog paratijela je i Radovan Grajić, nekadašnji DB-ovac i sadašnji član Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.


Davne 1997.  godine Predrag Ćeranić je podržao Plavšićevu, kao i Radovan Grajić. Ćeranić je tada bio visoki funkcioner DBRS, a Grajić je bio u banjalučkom DB-u. Grajić je sada član Gradskog odbora SNSD-a, a Ćeranić Dodikovog Savjeta.
Građanima Republike Srpske treba posla i hljeba, a ne zveckanja oružjem, demonstracije sile paravojnih formacija i buđenje već zaboravljenog ratnog i poslijeratnog perioda u kojem su carovali ubistva, pritvaranja i pljačkanje građana.


Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?