Umjesto u zatvoru završila u upravi Eko toplane!

 


Nema svjetla na kraju tunela, svi su isti!

Nezadovoljni Banjalučanin okačio je danas transparent u blizini vile gradonačelnika Draška Stanivukovića! Na transparentu se pored ispisane parole “Nema svjetla na kraju tunela, svi su isti“ nalaze i slike gradonačelnika Banjaluke, te gradskog menadžera Bojana Kresojevića.

 „Ništa se neće  pomijeniti dok se sami ne promijenite, neka onaj koji želi promijeniti svijet prvo promijeni sebe samog. Uložite vrijeme u vlastito poboljšanje kroz tuđe spise, učite s lakoćom ono što je neko mukotrpno učio. Lažne riječi nisu samo zle same po sebi, one vam truju dušu zlom i prava je mudrost znati da ne znate ništa“,  velike su Sokratove mudrosti!

Konkursi za 34 radna mjesta u, ionako prebukiranoj Gradskoj upravi bili su samo predstava za naivne koji su povjerovali u predizborna obećanja Draška Stanivukovića da će zapošljavanje u gradskoj administraciji biti “pošteno i ni po babu ni po stričevima“. Namješteni konkursi za 34 radna mjesta u Gradskoj upravi direktiva su lično gradonačelnika Draška Stanivukovića, prenosi faktor magazin.

Sudeći po odlukama o izboru najboljih kandidata, obistinule su se najave da će u Gradsku upravu biti primljeni isključivo Stanivukovićevi aktivisti, koji su ga „zadužili“ u predizbornoj kampanji.

A u kojoj mjeri su konkursi bili brutalno izigravanje zakona, najbolje svjedoči bodovanje kandidata, koje zaslužuje da se nađe u rubrici „Vjerovali ili ne“.

Svi kandidati, mahom Stanivukovićevi aktivisti iz kampanje, komisije za izbor su vrenovale sa više od 100 poena, iako su, po zakonu, mogli dobiti najviše 40 poena!

„Odabranom kandidatu su članovi komisije dodijelili nevjerovatnih 107 bodova, iako, po zakonu i praviniku o ocjenjivanju, svaki član komisije može dati najviše 10 bodova, s tim da je najniža ocjena 5 bodova. Budući da ih je bilo četvoro u komisiji, teoretski su najboljem kandidatu mogli dati najviše 40 bodova, a nikako 107, kako su uradili bodovanje. Kao pravniku, jasno mi je da su grubo pekršili zakon i, vjerovatno po nečijem nalogu, izmijenili sistem bodovanja kako bi se napravila što veća razlika između nas, običnih smrtnika, i aktiviste PDP-a, koji je primljen na to radno mjesto.

Baš kao i druga Stanivukovićeva obećanja i ono o videodokumentovanju intervjua sa kandidatima i objavljivanju tog materijala na Jutjub kanalu Grada, koje je obećavao tokom kampanje kao dokaz transparentnosti, isparilo je u vidu magle čim je došao na vlast. Do danas, niti jedan snimak intervjua sa kandidatima, koji su učestvovali u najnovijim konkursima, nije objavljen, kako je obećano, niti su intervjui uopšte snimani.

U stvarnosti, veliki dio novih „službenika“, zapravo, već radi u Gradskoj upravi na osnovu rješenja na „određeno vrijeme“, a primljeni su odmah nakon što je Stanivuković izabran za gradonačelnika.

„Značajan broj novoprimljenih radnika nema potreban nivo znanja i iskustva u procesu rada u Gradskoj upravi, mnogi ne poznaju kancelarijsko poslovanje, administrativno donošenje akata i odgovore na upite stranaka“, tvrdi dugogodišnji službenik Gradske uprave Banjaluka.

Da se obećanja Draška Stanivukovića iz kampanje trebaju okačiti mačku o rep pokazuje i skandalozno imenovanje Dragane Kljajić u Upravni odbor Eko toplane! Umjesto u zatvor, završila u upravi Eko toplana Banjaluka!

Laža i paralaža Stanivukovića

Odlukom gradonačelnika Draška Stanivukovića, Kljajićeva će u iduće četiri godine predstavljati interese Grada u Upravnom odboru Eko toplane, za šta će primati mjesečnu naknadu u visini od 400 KM, odnosno 19.000 KM za četvorogodišnji period.

Imenovanje Dragane Kljajić, koja je na izborima osvojila 948 glasova i time ostala „ispod crte“, najnoviji je primjer biranja stranački podobnih, a ne stručnih kadrova. Stvar je, međutim, gora jer Kljajićeva ima aktivnu krivičnu prijavu iz perioda predizborne kampanje jer je brutalno isprebijala bivšu prijateljicu Vladinku Milašinović Tomičić, navodno zbog sukoba u vezi sa pozicijom na izbornoj listi PDP-a. Prema policijskoj prijavi, Kljajićeva je, zajedno sa sugrađaninom Draškom Mikanovićem, u večernjim časovima, 1. novembra prošle godine, fizički napala prijateljicu. "Oni su je udarili vratima i nasilno ušli u kuću. Mikanović je Milašinovićevu uhvatio za vrat, a Kljajićeva joj je opalila šamar. Vrijeđali su je i nisu joj dali da zove policiju", stoji u policijskoj prijavi koja je, na osnovu prijave oštećene, podnesena Okružnom javom tužilaštvu Banja Luka.

Osim Kljajićeve, poslije izbora, date su beneficije i za brojne druge kandidate PDP-a. Velibor Vukajlović je nagrađen direktorskom foteljom Akvane gdje je, i pored ogromnog viška radnika koje opterećuje ovo gradsko preduzeće, u međuvremenu, zbrinuo desetak Stanivukovićevih aktivista, predvođenih suprugom odbornika PDP-a, Jove Savanovića. Iako nije uspjela da postane odbornica, Ivana Granula primljena je u Gradsku upravu na mjesto pravnika, kao i Tanja Palačković. Palačkovićevu su „smjestili“ u Kancelariju za građane, dok je Stanivuković nekadašnjeg kandidata za odbornika, Ognjena Savanovića, zaposlio kao svoje obezbjeđenje u Gradskoj upravi.

NAPAD PRED DJECOM

Kljajićeva i Mikanović su, u novembru prošle godine, došli u porodičnu kuću Vladinke Milašinović Tomičić u Banja Luci. Odgurnuli su je vratima, a kada je krenula da pozove policiju, oteli su joj telefon te fizički nasrnuli na nju. „Sve se dešavalo pred njenim djetetom. Oštećenoj su ustanovljene vidne povrede u predjelu vrata i glave“, rekao je tada izvor iz policije.

ZA NAROD SAMO PRAZNA OBEĆANJA

Stanivuković je revnosno nastavio sa uhljebljavanjem samo propalih kandidata PDP-a sa prethodnih lokalnih izbora, iako je u predizbornoj kampanji obećavao da će „protjerati“ partijsko zapošljavanje iz Gradske uprave i preduzeća. Kao i mnoga druga, ni ovo obećanje nije ispunio pa je do sada u Gadsku upravu, na namještenim konkursima, zaposlio trideset i četvoro aktivista iz PDP-a. Među onima koji su dobili posao je i dobar dio PDP-ovih kandidata za dbornike, koji nisu uspjeli da se izbore za mjesto u Skupštini grada.

„Prava mudrost je znati da ne znate ništa.“

Nema svjetla na kraju tunela, svi su isti!

Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?