Rejting stranaka u Banjaluci!

Istraživanja rejtinga političkih stranaka u Banjaluci

Incko i skup na Kozari zaustavio pad SNSD-a!

Istraživanje rejtinga političkih partija u najvećem gradu Republike Srpske, naručen od strane jedne ambasade u BiH, pokazuje da su nedavna politička dešavanja u BiH znatno uticala na stabilizaciju SNSD-a u ovom gradu!

Inckovo nametanje zakona o negiranju genocida u BiH i reakcija političkog establišmenta u Repulici Srpskoj značajno su uticali na stabilizaciju partije SNSD-a Milorada Dodika u Republici Srpskoj i Banjaluci, pokazuje istraživanje rejtinga političkih stranaka u Banjaluci. Istraživanje je rađeno na uzorku od preko hiljadu ispitanika a period anketiranja je 1.8 do 25.8. ove godine i pokazuje značajan pad podrške građana političkim strankama u gradu, ali ono što je zabrinjavajuće je činjenica da se značajno povećava broj neopredjeljenih ili onih koji su izrazili stav da ne žele glas dati nijednoj političkoj stranci u Banjaluci.

Što se tiče rejtinga političkih partija u najvećem gradu Republike Srpske, najveću podršku ima SNSD za koji bi glasalo 21,8 odsto građana, slijedi ih PDP sa podrškom 16,5 odsto, dok je na trećem mjestu Ujedinjena Srpska sa 5,4 odsto. Socijalistička partija Srpske (SPS) u Banjaluci trenutno ima 4 odsto podrške građana, SDS i pored dolaska Milana Radovića na čelo Gradskog odbora ima podršku 3,7 odsto građana. Socijalističku partiju Petra Đokića podržava 2,7 odsto Banjalučana, Demos podržava 2,4 odsto a DNS 2,2 odsto građana Banjaluke. Narodni pokret "Banjaluka zove" trenutno podržava 2,1 odsto, Pokret pravde 1,6 odsto, SDP BiH 1,5 odsto, a NDP Dragana Čavića 1,2 odsto građana Banjaluke. Neopredjeljenih je čak 34,9 odsto ispitanika.

Ako se uporede rezultati lokalnih izbora 2020.god i rejting političkih partija 2021.godine može se vidjeti začajan pad interesovanja građana za političke procese i njihova podrška političkim strankama u najvećem gradu u Republici Srpskoj.

Rezultati izbora 2020.godine u Banjaluci

Lideri srpskih političkih partija prije tačno mjesec dana su usaglasili zaključke u vezi sa odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida i uprkos pokušajima određenih centara i nižerangiranih stranačkih funkcionera da ga dovedu u pitanje, zajednički stav nije narušen.

Posljednji primjer u vezi sa spornom odlukom bivšeg šefa OHR-a i prepoznavanjem pukotina političke prirode kod pojedinaca, pokazuje da dnevna politika koja u sprezi i po narudžbi određenih medija truje već zatrovane političke odnose. To je ozbiljna bolest politike, koja je kao virus duboko nagrizla samo biće politike bez šansi za brzi oporavak - zaključuje prof. Drago Vuković.

Građani su svjesni raznih političkih malipulacija i negativnog uticaja društvenih mreža na političko jedinstvo srpskog naroda, te žestoko osuđuju istupe drugog ešalona političara partija opozicije koji su se utrkivali da razbiju srpsko jedinstvo, ali se pokazalo da su sami sebi dali autogol.

"Draško Stanivuković gradonačelnik Banjaluke, neznalica u načelu i detalju, pozer koji je isključivo posvećen egomanijaku u sebi i luzer, što je od Dečka koji obećava došao u poziciju Dečka Teškog Političkog Pacera , zamjenio je prvu postavu kraka građevinske mafije u gradskoj upravi tako što je na pozicije Šefova Mafije doveo njihove direktne izvršioce. Jednostavnije rečeno, Stanivuković je umjesto prljavih i zlih doveo još prljavije zlikovce, koji su u vrijeme Radojičića bespogovorno izvršavali sve naloge tadašnjih šefova građevinske mafije. I tako pokazao da mu je samo do vlasti, a ne istinskih, suštinskih promjena", piše Slobo Vasković. Izgleda da Čudo od Dečka ipak nije drugačiji!

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, organizacijom skupa na Kozari pod sloganom "Živjeće Srpska" potpuno je matirao ošamućene opozicionare, iako su se utrkivali da skup na Kozari proglase propalim, došao je hladan tuš. U vremenu pandemije i teškog političkog i socijalnog stanja društva okupiti 15 hiljada svojih pristalica na jenom političkom skupu dodatno je stabilizovalo rejting ove stranke kod građana, tvrdi prof.dr Milan T.

Političari su svagdje isti: obećaju da će sagraditi most i tamo gdje rijeka ne prolazi!

Glas Naroda


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?