Maja Jovanović (DNS) prelazi u SNSD.


                                                   



Nekadašnja potpredsjednica Gradskog odbora DNS-a i predsjednica Organizacije žena DNS-a Banjaluka Maja Jovanović ovih dana zavšava pregovore o svom prelasku u SNSD-tvrde izvori u DNS!

Maja Jovanović, nekadašnja potpredsjednica Gradskog odbora DNS-a i predsjednica Organizacije žena DNS-a Banjaluka, broji zadnje dane u DNS-u. Maja Jovanović, svjesna da je izgubila uticaj, pokušala je da izvede puč u stranci preko ostavki predsjednika Mjesnih odbora na koji je imala uticaj, i otkazivanjem skupa proslave osmog marta za dame iz Gradskog odbora DNS-a. Ovo je DNS-u u Banjaluci nanijelo veliku štetu jer je DNS jedina organizacija koja nije organizovala proslavu za svoje dame. Puč je doživio debakl jer niko to nije želio da podrži, a Maja Jovanović je izgubila uticaj u ovoj stranci. Stara narodna poslovica kaze "Možes kako hoćes, ali ne mozes dokle hoćes". DNS se vraća na političku scenu u Banjaluci, a Maja Jovanović ostaje na poziciji načelnika najdalje do oktobra ove godine kao prijedlog DNS-a, osim ako ista ne promjeni stranački dres. 

Pošto je Maji Jovanović pozicija načelnice Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje u Gradskoj upravi Banja Luka pitanje biti ili ne biti, ista je odlučila da pređe u vladajući SNSD.

U vrhu SNSD-a su uvjereni da je "U DNS-u ostala struja koja je na prethodnim opštim izborima otvoreno radila za kandidate opozicije za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH i koja ne krije animozitet prema Dodiku i SNSD-u”, a jedan od tih je i Novo Grujić, direktor DEP-OT-a. "Glavu dajem, fotelju ne dam", kazao je Novo Grujić, direktor DEP-OT-a, i potvrdio da bi prodao vjeru za večeru!

 "Glavu dajem, fotelju ne dam" -Novo Grujić 
Novo Grujić poslije lokalnih izbora gubi čelnu funkciju u DEPOT-u, novi direktor stiže iz DEMOS-a! 

Nakon što je DEMOS dobio tri odbornika i trenutno ima šest odbornika u Skupštini grada Banjaluka, ova stranka može da računa na značajnu potršku glasača na izborima u oktobru, a to će omogućiti preslagivanje i na pozicijama direktora gradskih preduzeća. Naime, DEMOS želi da i dalje ima dobre odnose s najjačim koalicionim partnerom SNSD-om i gradonačelnikom Radojičićem i zato će zatražiti da im u raspodjeli pripadne DEP-OT, na čijem je čelu trenutno kadar DNS-a Novo Grujić- izjavljuje izvor iz DEMOS-a. 
Novo Grujić, direktor DEP-OT-a, je pravosnažnim presudama nadležnih sudova nesavjesnim radom oštetio ovo preduzeće za iznos od 700.000 KM bez kamata, a ovaj iznos će se povećati i na 900.000 KM kada se obračunaju pripadajuće kamate.


Novo Grujić, direktor DEP-OT-a, poznat po aferi sa preduzećem  Eko Euro Tim, koju je oštetio za 700 hiljada konvertibilnih maraka. Nakon iscrpnog sudskog spora preduzeće DEP-OT je dužno da na osnovu prvosnažne sudske presude isplati preduzeću Eko Euro Tim ovaj iznos bez kamata. Postavlja se veliko pitanje zašto je ova afera skrivena od javnosti?

Naime, Dragomir Ilić, brat Draška Ilića i vlasnik firme Eko Euro tim, dobio je presudu protiv preduzeća "DEP-OT", jer mu je nezakonito aktivirana garancija još 2016. godine na iznos od 700.000 KM za izvođenje poslova, čime je oštećena firma Eko Euro Tim. Ilić je podnio i krivičnu prijavu protiv Grujića i Uprave, i tražio nadoknadu štete i sudski spor je riješen u negovu korist. 
Pored toga, Novo Grujić je i javno prozivao, potpuno neosnovano, Mladena Milanovića Kaju, povezujući ga s određenim poslovima vezanim za DEP-OT, iako je sve to samo plod mašte.

Novo Grujić, direktor DEP-OT-a, mora da odgovara za nanesenu štetu preduzeću DEP-OT jer je sudskim presudama dokazano da je u konkretnom slučaju donosio odluke koje su nanijele finansijsku štetu ovom preduzeću. Zašto Grujić nije smijenjen sa pozicije direktora?

Kako Novo Grujić glavu daje, fotelju ne da, saznajemo da je ovih dana imao kontakte sa više funkcionera stranaka koje koaliraju sa SNSD-om u Banjaluci. Da li to znači da bi stopama Maje Jovanović mogao i Novo Grujić znaće se uskoro.

Pismo našeg čitaoca

Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?