Blaćenje "saradnika" DEMOSA!!


Gleda me u oči i laže!
Kome u Banjaluci smeta Slobodan Stanarević (DEMOS), Goran Selak(SPS), Stojan Vukajlović i Marinko Umićević (SNSD), porodica Jović?
U posljednje vrijeme iza političke scene se vodi pravi politički rat koalicionih partnera koji čine vlast u banjalučkom parlamentu. Iza napada stoji isti centar moći čiji je interes diskreditacija političke konkurencije. Napadi na gore navedene su sisitematični a koriste se razne metode političke diskreditacije i propagande kojom se utiče na javno mnenje i glasače.

Propagandu možemo ukratko definisati kao namjerno i sistematsko nastojanje uticaja na javno mnijenje. Propaganda se najčešće koristi u političke svrhe (politička propaganda), ali i kao mehanizam uticaja na ponašanja vezana uz očuvanje vlasti ili kada se želi djelovati na ponašanje glasača. Kada je riječ o političkoj propagandi, dva su temeljna cilja takvih poruka: slanje negativne slike o protivniku i nastojanje da se ojača kohezija vlastite grupe. Postizanje navedenih ciljeva posebno je važno u periodu priprema za sukob ili za određeni oblik suočavanja (npr. politički izbori, referendum…), kada je propaganda temeljno sredstvo tzv. „psihološkog rata“. Dok su se kroz istoriju za propagandu prvenstveno koristili pisani mediji – poput novina, letaka, knjiga, od današnjih dana primarni izvori postali su portali, blogeri, televizija i radio. Danas su glavni izvori propagandnih poruka društvene mreže, prvenstveno Twitter i Facebook, zatim web stranice, web portali i blogovi.

Centar koristi metodu dehumanizacije – tehnike koja koristi prikazivanje članova protivničke grupe kao bića koja nemaju ljudske osobine, te samim time njihova politika i politički život postaje manje bitan. Ovom tehnikom nastoji se primatelja poruke moralno i politički distancirati od neprijatelja i opravdati (buduću) agresiju prema njemu.

Izazivanje straha – tehnika koja potstiče strah od druge grupe, putem prikazivanja političkog konkurenta i političkog neprijatelja kao prijetećeg ili zastrašujućeg. Neprijatelj se povezuje s neugodnim emocijama te se stvara negativan stav prema njemu.



Na meti Igora Radojičića
Sve su ovo stanja koja se koriste prema Slobodanu Stanareviću (DEMOS), Goranu Selaku(SPS), Stojanu Vukajloviću i Marinku Umićeviću (SNSD) i porodici Jović, jer onaj koji stoji iza negativne kampanje ne želi uspijeh ovih političkih partija i pojedinaca na lokalnim izborima u oktobru.

Prema nepotvrđenim inormacijama, centar koji diskvalifkuje vlastite saradnike i koalicione partije finansiran i instruisan je direktno iz najbližeg okruženja sadašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića - tvrdi izvor iz vladajućeg SNSD-a!

Radojiić je ušao u veoma opasan i neizvjestan sukob sa gore navedenim jer isti svakim danom gubi podršku Banjalučana i bez jasne podrške koalicionih partnera za budućeg gradonačelnika njegov uspijeh na izborima biće upitan.

Sve je izvjesnije da će opozicija za budućeg kandidata predložiti jedno od tri imena koja mogu izaći kao pobjednici u trci za gradonačelnika Banjaluke. Milan Radović, Jelena Trivić i Mladen Ivanić sasvim izvjesno imaju velike šanse da osvoje Banjaluku, s obzirom da se sadašnji gradonačelnik bavi diskreditacijom političke konkurencije unutar koalicije.

Radojičić ima afiniteta za stvaranje teorije haosa, kao autor i koautor objavio je jednu knjigu i 14 naučnih radova iz oblasti biomedicine, obrade signala i teorije haosa, na međunarodnim konferencijama u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Holandiji i Češkoj Republici.

Kakva će reakcija biti Slobodana Stanarevića (DEMOS), Gorana Selaka (SPS), Stojana Vukajlovića i Marinka Umićevića (SNSD) ostaje da se vidi!

Glas Naroda


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?