IGOR GUBI OD MLADENA



53%           47%

Na Lokalnim izborima u BiH koji se održavaju 
u jesen 2020. godine, građani Banjaluke će birati novog gradonačelnika. O kandidatima još je rano govoriti, ali daleko od javnosti Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, i najuži krug rukovodstva dao je nalog da se sprovede anketa podrške kandidata koji mogu ući u trku za gradonačelnika. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dao je nalog da se sprovede istraživanje i anketa podrške za tri imena koja mogu biti eventualni kandidati ove stranke za budućeg gradonačelnika Banjaluke. Prema dostupnim informacijama rezultati ankete su iznenađenje za vrh SNSD-a i nije isključeno da se u trku za budućeg gradonačelnika pojave nova imena.

Prema našim saznanjima, u vrhu PDP-a je nedavno u tajnosti donesena odluka da Mladen Ivanić bude njihov kandidat na izborima, koji će biti održani u jesen 2020. godine, ali je u isto vrijeme riješeno da se u javnost i dalje plasira da će kandidat biti Stanivuković.

"Postoji čvrst konsenzus u vrhu partije da kandidat bude Ivanić, a na tome je posebno insisitirao predsjednik partije Branislav Borenović. Njihova je procjena da je najava Stanivukovićeve kandidature došla ishitreno i bez bilo kakvih konsultacija unutar opozicije, te na osnovu same želje mladog Stanivukovića koji ima velike ambicije, ali ne i dovoljno političkog i svakog drugog iskustva koje mu je neophodno da se uopšte izbori za kandidaturu", tvrde upućeni izvori. Posljednja istraživanja javnog mnjenja pokazuju na porast rejtinga Mladena Ivanića, a blagi pad rejtinga Draška Stanivukovića.

Dvoboj Mladena Ivanića, počasnog predsjednika PDP-a, i Igora Radojičića, gradonačelnika Banjaluke, završio bi se pobjedom Mladena Ivanića, a dvoboj Draška Stanivukovića,
narodnog poslanika PDP-a, i Igora Radojičića  završio bi se tijesnom pobjedom Radojičića pokazuju rezultati ankete koja je naručena od jedne zapadne ambasade u BiH.

48%          52%
Početni rezultati ankete koju je naručio Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a pokazuju značajan pad rejtinga SNSD-a u Banjaluci i nije isključeno da Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, predloži nestranačku ličnost prepoznatljivu javnosti kao kandidata za budućeg gradonačelnika Banjaluke.

Godinu dana je do lokalnih izbora i izbora za gradonačelnika Banjaluke, već sada je sigurno da će političke stranke pozicije i opozicije glasačima morati ponuditi novi koncept vladanja koji ne podrazumijeva vladanje kupovinom glasova ili odbornika.


Glas Naroda
  

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?