PROBLEMI U BANJALUČKOM SNSD!



Na održanom zboru građana mjesne zajednice Lauš, gradonačelnik Igor Radojičić imao je namjeru da predstavi projekte izgradnje saobraćajnica, kanalizacione mreže i novog kružnog toka kod  "Sirana", ali ga je dočekalo svojevrsno iznenađenje.

Nekoliko aktivista banjalučkog SNSD-a kao i Momčilo Antonić, odbornik SNSD u Skupštini grada Banja Luka, na Radojičićeve hvalospjeve uputili su oštre kritike i prozivke na rad pojedinih načelnika u Gradskoj upravi i realizaciju planova koje je skupština usvojila.
Odbornik SNSD-a Momčilo Antonić uputio je inicijativu Skupštini grada za osnivanje Odbora koji će pratiti realizaciju projekata u Banjaluci koji se odnose na gradnju komunalne i saobraćajne infrastrukture. Antonić, između ostalog, nije zadovoljan realizacijom projekata i dinamikom radova gdje izvođači radova u sprezi sa ljudima iz Gradske uprave sačinjavaju anekse ugovora koji su na štetu grada.

Momčilo Antonić, odbornik SNSD-a koji je i na opštim izborima prošle godine dobio značajnu podršku glasača, predstavlja bolan kamičak u Radojičićevoj cipeli. Izvori u SNSD-u tvrde da je mnogo  nezadovoljnih članova banjalučkog SNSD-a komunikacijom i rukovođenjem strankom Igora Radojičića, predsjednika banjalučkog SNSD-a.

Momčilo Antonić već duže vrijeme predstavlja značajnu opoziciju samom Igoru Radojičiću i Srđanu Amidžiću unutar Gradskog odbora SNSD-a koji se ne libi da ukaže na mnoge sumnjive radnje najbližih Radojičićevih saradnika. "Odjeljenje za saobraćaj i puteve u posljednje 2,5 godine samo 3 projekta realizovalo na vrijeme, u skladu sa ugovorom. Aneksi ugovora pravljeni su ne samo za produžetak rokova već i za povećanje prvobitne cijene koštanja projekta", rekao je Antonić.
Antonić dalje navodi da pojedini izvođači radova otvaraju nova gradilišta u Banja Luci, iako već imaju 3 otvorena gradilišta na kojima su probili rokove.
Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, na sve načine pokušava da minimizira probleme koji su eskalirali u samom klubu odbornika SNSD-a.
"Igoru Radojičiću ne trebaju odbornici SNSD-a, neka budžet troši zajedno sa načelnicima", izjavljuje izvor iz SNSD-a.
Trenutno trećina odbornika SNSD-a ne podržava Igora Radojičića, predsjednika Gradskog odbora SNSD-a, a ovi problemi svakim danom sve više eskaliraju.





Mladi SNSD-a Banjaluka već duži period su nezadovoljni međuljudskim odnosom unutar Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, a ništa manje osuda nije upćeno ni Srđanu Amidžiću za koga se vežu mnoge afere i nepotizam u zapošljavanju svoje rodbine i kumova u Gradsku upravu i javna preduzeća.

Od konstituisanja banjalučkog parlamenta i preuzimanja funkcije gradonačelnika Igor Radojičić i odbornik SNSD-a, senator i savjetnik predsjednika Marinko Umičević nisu na istim političkim linijama i između njih tinja određena netrpeljivost. Umičevićev kolega iz stranke, Momčilo Antonić, izrazio je slično mišljenje, takođe na društvenim mrežama. On je tada napisao da je Umičević svojom objavom otvorio  ključno pitanje. Antonić izdvaja: "Da li su najbliži saradnici predsjednika GO, Igora Radojičića, unutar GO BL radili za SNSD, Željku i Dodika (što im je posao i zaduženje) ili su radili lične kampanje svojim favoritima na listama? 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i predsjednica RS Željka Cvijanović radikalno ignorišu predsjednika GO SNSD-a Igora Radojičića, što otvara pitanje da li je došlo vrijeme da Radojičić napusti funkciju predsjednika Gradskog odbora SNSD-a.
Ipak se kreće!

Glas Naroda


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?