DVIJE VILE,SEDAM STANOVA i TRI POSLOVNA PROSTORA!


Vladislav Babić, član DNS-a, odnosno njegova uža porodica, posjeduju u Banjaluci dvije vile, sedam stanova i tri poslovna prostora. Vile Babić nalaze se u ulici Skendera Kulenovića i Duška Trifunovića, dok im se stanovi nalaze u ulicama Vojvode Momčila, Ive Andrića, Krfskoj, Ranka Šipke, Vojvode Živojina Mišića, a u ulici Desanke Maksimović u posjedu imaju dva stana. Poslovni prostori Babića nalaze se u ulici Ivana Frane Jukića, Cara Dušana, Aleji Stepe Stepanovića i Slobodana Kusturića. Babići, pored navedenog, posjeduju još najmanje jedan ugostiteljski objekat. Većina nekretnina je stečena na sumnjivim poslovima vezanim za nabavku i promet medicinske opreme.
"Vrijednost ovih nekretnina je nekoliko miliona maraka, ali njihov broj nije konačan. Posjeduju još nekretnina u Banjaluci. Vladislav Babić&Familija posjeduju i nekretnine u Herceg Novom, i Beogradu", piše Slobodan Vasković.



Ognjen Tadić i Vladislav Babić, političke lisice i profiteri, vješto koriste trenutno stanište-politčke partije u kojima egzistiraju za lično bogaćenje i razbijanje tih istih partija po narudžbi tajkunsko-mafijaških krugova. Ognjen Tadić, politički diletant, i Vladislav Babić dugi niz godina zloupotrebama položaja sebi ili drugima omogućavaju sticanje ogromnog bogatstva, ali kao "opozicionari" nikada nisu bili pod predmetom istrage policijskih organa Republike Srpske. Tadićeve zloupotrebe novca iz budžeta BiH da bi Vladislavu Babiću omogućio sticanje dobiti jasno su razobličene, ali pokretanje tužilačke istrage nije bilo.

Slobodan Vasković piše:

"Vrh SDS izbjegao je zatražiti istragu protiv Ognjena Tadića tadašnjeg potpredsjednika SDS-a, jer postoji osnovana sumnja da je oštetio budžet BiH za najmanje 137.280 KM u periodu od 2010.-2014. godine, kada je bio član Doma naroda BiH, i za još dodatnih 25.680 KM u tekućem mandatu u Domu naroda BiH (2014.-2015.).
Ukupno je to 162.960 KM štete za budžet BiH, što nije mala suma. Štaviše, ona se značajno povećava, jer su na pomenutih 162.960 KM plaćene pripadajuće dažbine, pa je realna šteta po budžet BiH najmanje oko 250 hiljada KM.
U periodu 2010.-2014. Aleksandar Savanović bio je šef kabineta Ognjena Tadića, ali, prema tvrdnjma mojih izvora iz Doma naroda i vrha SDS-a, nikada nije došao na posao u Sarajevo. Nije to bilo ni logično, jer Savanović je, istovremeno, primao redovnu platu i na FPN, gdje je profesor, pa nije mogao odjednom biti u dva grada.
I nakon izbora Tadića u Dom naroda BiH, po završetku izbornog procesa 2014. godine, on ponovo Savanovića postavlja za šefa svog kabineta, i Savanović ponovo ne dolazi na posao u Sarajevo, ali redovno prima platu.
Nije Savanović jedini primao nezarađene plate, već i Vladislav Babić, generalni sekretar SDS-a.
Već sam objavio da je Babić je za juni i juli te godine inkasirao 4441,82 KM, a da nikada nije došao na radno mjesto. Novac je primio za nerad na poziciji Šefa kabineta-savjetnika Borisa Jerinića, zamjenika ministra odbrane za upravljanje resursima.
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ispitaće navode da je Vladislav Babić, generalni sekretar SDS-a, primao platu u Savjetu ministara, a da nijednom nije došao na posao, potvrđeno mi je iz te institucije.
Za nadati se da će Tužilaštvo BiH ispitati i navode da je Ognjen Tadić oštetio budžet BiH za cca 250.000 KM, što je najefikasniji način da pokažu nepristrasnost.

Babić stoji iza firme “GrossOptic”, iako se ne vodi na njemu. Bave se trgovinom naočara.

Vlado Babić je uvezan sa kriminalnim krugovima i njihov je predstavnik u vrhu SDS-a. Za generalnog sekretara stranke instalisao ga je Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a.

Najmanje dvoje pripadnika Babićeve najuže porodice završili su/studiraju na univerzitetu “Bocconi” u Milanu.

Cijena godine studija na ovom prestižnom univerzitetu iznosi 11.000 evra. Na to treba dodati i 4.000 evra za smještaj. Za tri godine to je 45.000 evra, a za dva člana porodice to je ukupno 90.000 evra i to samo za smještaj i studije. Hrana nije uračunata u ovu cijenu, kao ni ostali troškovi.

Očito je da su i ti troškovi baš veliki, jer je Babić, osim ilegalnih/legalnih privatnih poslova, potražio i državni: lani je bio uposlen u Ministarstvu odbrane BiH, na poziciji savjetnika zamjenika ministra Borisa Jerinića. U junu i julu 2015. inkasirao je 4441,82 KM, a da nijednom nije došao na posao. Jerinić mu je početkom avgsta dao otkaz.
Babić je bio glavni operativac kriminalne struje u banjalučkom SDS-u, koji je, koristeći se najprljavijim, najnižim, najgnusnijim metodama, ucjenama, pritiscima i potkupljivanjem... učinio sve da spriječi izbor Davora Šešića, jedinog preostalog poslanika te stranke iz Banjaluke u parlamentu RS.   
  
Babić je već cijelu deceniju dio Škrbićevog tima, što mu je omogućilo monopol na nabavku materijala za potrebe Očne klinike u Univerzitetsko bolnici - KC Banjaluka. Babić nije ekskluzivni dobavljač samo za UBKC Banjaluka, već i za ostale bolnice, u Prijedoru, Gradišci i ostalim gradovima. Babić te poslove radi već deceniju.
Riječ je o milione maraka vrijednim poslovima, a Babić ih realizuje preko svoje firme “Medietik” d.o.o. Banjaluka, smještenoj u ulici Slobodana Kusturića.


Ako se imaju u vidu ove činjenice, postaje potpuno jasno zbog čega je Babić učestvovao u rušenju Gradskog odbora SDS Banjaluka i po čijem zadatku. 
S njim se na tim poslovima iskazao i Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a. 
Babić je odlično odradio posao rušenja Gradskog odbora, zbog čega je samo krajem 2015. godine i početkom 2016. dobio tri vrijedna posla sa UBKC Banjaluka. 


Tako je 14.10.2015. godine, Babićeva firma “Medietik” dobila posao sa UBKC Banjaluka u vrijednosti 44.483,38 KM. Riječ je o nabavci fakosondi za ultrazvučnu operaciju katarakte na Klinici za očne bolesti."




Ekipa za sahrane političkih partija Ognjen Tadić i Vladislav Babić korijenje puštaju i u banjalučkom Gradskom odboru DNS-a, što znači da kontrolu i uticaj na dešavanja u banjalučkom DNS-u ima direktno Ranko Škrbić. 
Vladislav Babić, član DNS-a, odnosno njegova uža porodica, posjeduju u Banjaluci dvije vile, sedam stanova i tri poslovna prostora. Vrijednost ovih nekretnina je nekoliko miliona maraka, ali njihov broj nije konačan. Posjeduju još nekretnina u Banjaluci kao i nekretnine u Herceg Novom, Beogradu i Jahorini.


Teški dani predstoje i banjalučkom DNS-u.




Glas Naroda


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?