ZORAN TALIĆ PODNOSIO KRIVIČNE PRIJAVE


Zoran Talić, nekada retorički „jastreb“ Partije demokratskog progresa, je političar bez skurpula i morala koji je zarad mrvica koje mu je pružio Igor Radojičić okrenuo leđa partiji, glasačima i građanima. Poltički dil između Igora Radojičića i Zorana Talića kojem se ovom drugom daje fotelja predsjednika Skupštine grada Banjaluka za poslušnost ovom prvom naišla je na oštre reakcije u banjalučkom SNSD-u. "Čovjek koji je 10 godina pljuvao po SNSD-u i podnosio krivične prijave nije zaslužio da ga Igor Radojičić nagradi visokom funkcijom", izjavljuje dugogodišnji član banjalučkog SNSD-a.


Zoran Talić kao odbornik PDP i predvodnik banjalučke opozicije podnio je na desetine anonimnih krivičnih prijava koje su se odnosile na nezakonit rad funkcionera SNSD-a kao i direktora gradskih Javnih ustanova u Banjaluci. Podsjećanja radi njemu se spočitava i anonimna krivična prijava za malverizacije sa nabavkom mazuta za Toplanu a.d. Banjaluka. 
Na osnovu anonimne krivične prijave Uprava kriminalističke policije je protiv Nenada Luburića i Miće Milovanovića podnijela izvještaj zbog  malverzacija sa nabavkom mazuta. Mediji su brujili o podnošenju izvješaja i pisali:
„Aktuelni direktor banjalučke Toplane Mićo Milovanović, vlasnik firme „Ideal kompani”, Nenad Luburić i direktor firme, Nataša Luburić, kao i Mitar Samardžija i Željko Miljković, odgovorna lica firme „Bom impex”, osumnjičeni su da su raznim malverzacijama oštetili banjalučku Toplanu za oko 1,5 miliona KM. Oni su tokom 2015. i 2017. godine dogovarali i zaključivali kupoprodajne ugovore suprotno zakonom o Javnim nabavkama RS i na taj način oštetili Toplanu za 1.445.014 KM. Obe firme su 2015., kako saznaje „EuroBlic”, dogovarale sa Toplanom u Banjaluci ugovore o isporuci mazuta i lož ulja po puno većoj ceni od realne, a 2017. štetan ugovor je potpisan samo sa „Ideal kompani”. “

„Ideal kompani” je 2015. i 2017. na taj način zaradio preko 1.150.000 KM, a „Bom impex” preko 300.000 KM. Uprava kriminalističke policije je protiv pomenutih osoba podnijela izvještaj zbog pomenutih malverzacija. U vrijeme spornih nabavki, tadašnji opozicionar NDP-ovac Vladimir Mirošljević, upozoravao je da se mazut “pozajmljuje” od preduzeća „Ideal kompani” bez prethodno sprovedenog tendera, a da se cijena utvrđuje naknadno i da je znatno viša od tržišne.

Izvori iz Skupštine Grada tvrde da su za ovu nelegalnu radnju upozorenje dobili bivši gradonačelnik Slobodan Gavranović i sadašnji Igor Radojičić, ali da nisu reagovali. Istražni organi su uputili poziv za saslušanje i saslušali Slobodana Gavranovića, Srđana Amidžića i gradonačelnika Igora Radojičića koji su svu krivicu svalili na direktora banjalučke Toplane Miću Milovanovića. Izvor dalje navodi da se u sumnjivom poslu navodnog posuđivanja mazuta Toplani pojavljuje tajni posrednik između gradonačelnika Slobodana Gavranovića i „Ideal kompani” izvjesni D.P. koji je čovjek od povjerenja Slobodana Gavranovića. Izvor iz Skupštine Grada dalje navodi da je Slobodan Gavranović imao uvide u sporne ugovore o nelegalnom posuđivanju mazuta i da ga je na nezakonite rabote upozoravao i odbornik NDP-a, Vladimir Mirošljević, i Zoran Talić iz PDP-a, ali je zažmirio na kriminal. Izvor iz SNSD-a tvrdi da je Slobodan Gavranović imao izričit zahtjev prema direktoru banjalučke Toplane, da potpiše nelegalni ugovor  o posuđivanju mazuta, a sada svu krivicu svaljuje na istog Miću Milovanovića. Odbornik NDP-a Vladimir Mirošljević je upozoravao da se mazut „pozajmljuje” od preduzeća „Ideal kompani” bez prethodno sprovedenog tendera, a da se cijena utvrđuje naknadno i da je znatno viša od tržišne gdje Toplana i Grad gubi direktno 1.5 milona maraka, pojašnjava izvor iz SNSD-a.

Igor Radojičić i Srđan Amidžić koriste sličan obrazac koji je trasirao bivši gradonačelnik Slobodan Gavranović - oni  prihvataju da se mazut „pozajmljuje” od preduzeća „Ideal kompani” bez prethodno sprovedenog tendera, a da se cijena utvrđuje naknadno i da je znatno viša od tržišne i time krše zakon o Javnim nabavkama RS.
Tužilaštvo RS koje je pod kontrolom vlasti mnoge krivične prijave koje se vezuju na nezakonitosti u Gradskoj upravi, a koje je anonimno podnosio Zoran Talić tadašnji odbornik PDP-a je odbcilo ili ih do danas drži u ladicama.





Juda nikad nije kao ostali učenici zvao Isusa Gospodom, već mu se obraćao sa „učitelju“, što znači da za njega nije bio ništa više od toga. Juda je bio toliko zasljepljen pohlepom da ga nije bilo briga što će izdati Isusovo povjerenje, pa ni svoje drugove. Isus je jasno podvukao da Juda snosi odgovornost za svoju odluku i da će odgovarati zbog toga. “Zaista vam kažem da će me izdati jedan od vas - koji jede sa mnom”. 

Na Veliki četvrtak Isusa su se odrekla dva njegova učenika: Juda Iskariotski i Simon Petar. Prvi ga je prodao za 30 srebrenjaka, a drugi ga se odrekao u strahu od smrti. 


Glas Naroda

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?