PODRŽAVA LI ZAPAD POGREŠNOG ČOVJEKA?

„Podržava li zapad pogrešnog čovjeka? Igor Radojičić vodi Banja Luku na tragu komunističkih diktatora!“

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je čovjek  međunarodne zajednice kojeg na zapadu vide kao umjerenog, demokratičnog i modernog političara u Republici Srpskoj. Istina je dijametralno suprotna.  
Zapad preko masonjerije, rotarijanaca i drugih organizacija priprema Igora Radojičića za preuzimanje SNSD-a od Milorada Dodika. On ima podršku Velike Britanije već dugi niz godina koja je spremna da izvrši diplomatsku intervenciju da bi maksimalno zaštitila njihovog igrača. Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, vodi politiku saradnje i bratske bliskosti sa Rusijom i Vladimirom Putinom, što Zapadu smeta i sprema Igora Radojičića za dan D. Igor Radojičić je više puta pokazivao neposlušnost predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku. Tako je 2013. godine na zajedničkom sastanku  Milorad Dodik obavijestio vrh Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)  o svojoj namjeri da smijeni Vladu Aleksandra Džombića i izbaci socijaliste iz vlasti. Poručio im je da se taj posao mora završiti što prije.
Tome se usprotivio Nebojša Radmanović. Nakon njega, negativan stav o Dodikovoj namjeri iznosi  i Igor Radojičić.

Tok dijaloga između Dodika, Radmanovića i Radojičića, nakon što je lider SNSD-a saopštio da će smijeniti Džombića je tekao na ovaj način:  

Radojičić: „Nije korektno prema Džombiću, mnogo tereta je prihvatio na svoja leđa, kojeg smo trebali i mi nositi. Šta ja mogu očekivati poslije ovog sa Džombićem?Nemoj se iznenaditi na poteze koje ću povući. Ja neću biti ničija ikebana! “

Dodik: „Nisam došao da čujem Vaše mišljenje, već da Vam kažem šta ću uraditi“.

Politički analitičari i blogeri opisuju Igora Radojičića kao :

Čovjeka koji je sa svojim kolegom Nebojšom Radmanovićem dobrovoljno utopio čitavu jednu političku partiju sve sa članstvom u mrtvo more SNSD-a. To je čovjek koji je skupštinskim čekićem, ali i likom i djelom aminovao sve odluke svih Dodikovih nakaradnih vlada. To je čovjek koji NIŠTA, ama baš ništa ne radi, osim što izigrava „fino djete“, šta god to značilo. To je čovjek koji je kao potpredsjednik SNSD-a, bio desna i lijeva ruka Miloradova u većini političko-ekonomskih rabota u Republici Srpskoj. To je čovjek, koji u najmanju ruku ZNA šta rade ale kao i  tajkunske interesne organizacije i pogađate, sjedi začešljanih usta, očiju i ušiju.. 

Milorad Dodik krajem 2014.godine dolazi do saznanja da postoji nezadovoljstvo unutar SNSD-a zbog izbora Željke Cvijanović za mandatara, i da preko 50 posto članova stranke ne odobrava njegov postupak. Izvještaji su pokazali da je nezadovoljstvo značajno generisao Igor Radojičić, Nebojša Radmanović, Željko Kovačević i drugi.



Dodikova procjena je da će Radojičić, koji je tada kontrolisao sigurno osam poslanika, još jedno vrijeme poštovati stranačku disciplinu, što će mu, kako je smatrao lider SNSD-a, dati dovoljno vremena da najveći broj tih poslanika vrati pod svoju kontrolu.

Stoga je odlučio da se krene u hitan obračun sa onim funkcionerima SNSD-a, koji su se tada smatrali najvećom opasnošću. Izvori iz vrha SNSD-a tvrde da su mete tada bili Igor Radojičić, Nebojša Radmanović, Radislav Jovičić, Željko Kovačević i Aleksandar Džombić.

Stranci 2015. godine rade  analizu odnosa unutar SNSD-a koja je pokazala da Milorad Dodik predsjednik SNSD-a  potpuno kontroliše  sve struje unutar stranke i da ima instrumente diskvalifikacije buntovnika.  Milorad Dodik je prejak, zaključak je analize stranaca. Igoru Radojičiću se savjetuje da promjeni metodu djelovanja- „Pobjediti bez borbe jeste najbolje" i da drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže. Radojičić  prestaje sa tihovanjem i ulazi u obračun sa neistomišljenicima Milorada Dodika, Nebojšom Radmanovićem, Slobodanom Gavranovićem i drugim i time pokušava pridobiti izgubljeno povjerenje predsjednika SNSD-a.

Izborom Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke se pokazuje da je čovjek  međunarodne zajednice. Na zapadu ga vide kao umjerenog, demokratičnog i modernog političara u Republici Srpskoj dok je istina sasvim drugačija. Igor Radojičić je prikriveni diktator. Politički analitičari tvrde da je on samo za godinu dana vladanja gradom pokazao da mu nisu strane diktatorske metode i da se sve češće dovodi u vezu sa tajkunima.

Igor Radojičić koristeći poluge vlasti i resurse nastavlja da razara opoziciju i dio pozicije u Banjaluci! Izvori iz SNSD-a tvrde da sve više vlada gvozdenom rukom, a prvi koji su to osjetili su kadrovi nekadašnjih gradonačelnika Dragoljuba Davidovića i Slobodana Gavranovića. Desetine istaknutih SNSD-ovaca,  nekadašnjih i sadašnjih odbornika i funkcionera je zbrisano sa spiska članova GO SNSD Banjaluka. Slobodana Gavranovića, nekadašnjeg predsjednika GO SNSD-a i gradonačelnika, Radojičić je smijenio  sa pozicije potpredsjednika GO SNSD-a, a odbornika Draška Kremenovića nema u banjalučkom GO SNSD-a. Vješto koristi medije i stvara sliku da u organizaciji koju vodi nema problema što nije istina! Mnogi se sklanjaju u stranu iz straha da ne izgube posao u administraciji ili državnoj upravi i pristaju da pognute glave izvršavaju naredbe!
Ako želite da ispitate nečiji karakter, tom čovjeku se mora dati moć. Karakter se, dakle, provjerava po načinu kako i na koji način pojedinac koristi vlast i moć, bilo da upravlja gradom, državnom silom, novcem ili državom, odnosno vladom.
Politički analitičari tvrde da Igor Radojičić sve više liči na nekoga ko se sprema da preuzme SNSD-e ili da formira političku stranku. Radojičić okuplja škart političare koji ga ne smiju pogledati u oči i koji su spremni da bez pogovora provode njegove odluke. Radojičić okuplja i provjerene političke neprijatelje SNSD-a  i političkom korupcijom kupuje Zorana Talića, Vladimira Mirošljevića, Dragana Talića, Ljubu Ninkovića, Predraga Vulina. Igor Radojičić je izborom Zorana Talića za predsjednika Skupštine Grada udario šamar SNSD-u.
Zapad maksimalno pomaže Radojičića na poziciji gradonačelnika Banjaluke i šakom i kapom dijeli donacije, kredite, i strategije. On je glavni pik zapada kojem se mora pomoći jer njegova politika nije bliska Rusiji i Vladimiru Putinu kao Dodikova.




Igor Radojičić se na funkciji gradonačelnika Banjaluke ponaša kao da je na državnoj funkciji, što nije slučajno. Susreti sa ambasadorima, ministrima evropskih zemalja i državnicima nisu poslovi svojstveni funkcionerima lokalnih zajednica, te pokazuje da Radojičić ima cilj.
Prema dobro obavještenim izvorima Igora Radojičića uskoro čeka put ka Vašingtonu, Briselu i Londonu gdje će se definisati budući pravci djelovanja. Stranci stvaraju preduslove za smjenu Milorada Dodika i instaliranje svog čovjeka na čelo najjače političke stranke u Republici Srpskoj ili pak stvaranje prozapadne političke stranke na čelu sa Igorom Radojičićem, koja bi se u dogledno vrijeme obračunala sa Miloradom Dodikom. Radojičić može odigrati ulogu istovjetnu ulozi Jadranke Kosor u Hrvatskoj, koja je  pravosuđu isporučila Ivu Sanadera. Projekat zapada predviđa maksimalnu finansijsku podršku Igoru Radojičiću na funkciji gradonačelnika Banjaluke i njegovo poltronisanje sa Miloradom Dodikom da bi zadobio njegovo povjerenje koje bi u datom momentu bilo iskorišteno za dolazak dana „D“.



Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?