Borivoje Obradović i banjalučki DNS pod istragom Tužilaštva BiH!


Borivoje Obradović i banjalučki DNS pod istragom su nadležnih organa i Tužiaštva BiH radi političke korupcije! Više kandidata za posmatrače na pretstojećim lokalnim izborima podnijeli su anonime prijave zbog političke korupcije. Naime, banjalučki DNS uslovljava kandidate za posmatrače da uz posao pomatrača na lokalnim izborima dostave 15 sigurnih glasova. Posmatrači za naknadu od 150 konvertibilnih maraka koje posmatračima daje DNS se prisiljavaju da dostave lične podatke lica koje će dati siguran glas DNS-u!

Moje angažovanje na dan izbora kao posmatrač za partiju DNS bilo je uslovljeno dostavljanjem spiska i ličnih podataka 15 mojih prijatelja, kaže kandidat za posmatrača V.V! Naknada za obavljeni posao od 15 sigurnih glasova je 150 konvertibilnih maraka, to je klasična kupovina glasova, kažu V.V. i Ž.K.

Tužilaštvo BiH i CIK BiH je otvorilo istragu, a epilog ove korupcije se očekuje uskoro!

Dok traju preglasavanja, kupovina glasova na izborima više nije tajna. Proteklih dana stiglo je nekoliko potvrda za takvu tvrdnju. Umjesto praznika demokratije, izbori tako postaju vanredno stanje u kojem cvjeta ilegalna trgovina. Izborne prevare imaju dvojak efekat, kaže politička analitičarka Tanja Topić. Određeni broj ljudi prihvata da proda svoj glas ne smatrajući to problematičnim, dok će neki odlučiti da ne glasaju, jer ne vide smisao.

Političku korupciju treba javno osuditi i procesuirat, kaže posmatrač V.V!

Uskoro nastavak!

Glas Naroda

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?