Banja Luka na Radojičićevom respiratoru.


Dodjela preko stotinu najatraktivnijih lokacija za reklamiranje povlaštenim kompanijama bez konkursa na posljednjoj sjednici Skupštine grada Banja Luka je eklantan primjer opšteg rasula u istoj. Apsurdno je i  konstatovati da je takav prijedlog kreacija gradonačelnika Igora Radojičića.

U ovom šerifskom rukovođenju gradom, izgubio se i senzibilet da se bar formalno konsultuju odbornici, pa i predsjednik Skupštine Zoran Talić. Naravno, ta fikcija konsenzusa ne bi promijenila ovo cinično stanje gdje su izabrani odbornici niko i ništa za Radojičića!

Uloga fikusa Zoranu Taliću, predsjedniku banjalučke Skupštine, je i kompatibilna jer je opšte pozato da je Poligraf u praksi politički roster Igora Radojičića. Uvjerenje u sopstvenu superiornost i vladanje strahom sve više zasljepljuje Igora Radojičića. On ne želi da vidi da oni koji ga se boje kada je prisutan, mrze ga kada je odsutan.
Raspad u redovima koalicionih "partnera", tačnije Demokratskog narodnog saveza, Socijalističke partije prisilili su odbornike iz ovih redova da individualno traže svoje mjesto i interese u novom odnosu snaga na lokalnom nivou.

Neki opozicioni odbornici su izgubili taj status i na papiru. Čast izuzecima! U javnost sve više izlaze na vidjelo dilovi i kombinacije iza kulisa. Interesi pojedinih opoziconih odbornika se uglavnom iskazuju u dobijanju ,,latentnih" zaposlenja, funkcija i boniteta, kao i zapošljavanju rodbine u institucije Republike Srpske!


Zoran Talić takozvani vođa ,,Poligrafa,, i njegovi sljedbenici sve više pokazuju potpunu nesposobnost u kreiranju strukture koja će ponuditi ono što iznose u javnosti.
"Rad u opštem interesu grada, privlačenje investicija i rješavanje drugih pitanja značajnih za građane u vremenu koje karakteriše veliki odliv stanovnika iz Banjaluke i iz cijele RS, kao i teška privredna i finansijska situacija, zahtijevaju odgovornost svih da se počne raditi u korist grada, građana i poboljšanja kvaliteta života", naricao je Talić. Zoran Talić nije dorastao da vodi banjalučki parlament osim ako se kalkuliše sa izrekom: ,,što gore, to bolje".

Igor Radojičić radi sve na svoju ruku, nametajući svoje odluke kao jedine relevantne, što je dovelo do opšteg nezadovoljstva odbornika pozicije i opozicije u Skupštini grada Banja Luka. Radojičićevo vladanje iz dana u dan pokazuje da institucionalni sistem u Banja Luci uopšte nije u funkciji, jer je Igor Radojičić prigrabio sve ovlasti Grada!

Ukidanjem vanrednog stanja povodom pandemije počeće friziranje zasluga i ubiranje političkih poena na svim nivoima vlasti. Na republičkom nivou, tu bitku je Igor Radojičić već izgubio. U otimanju bar dijela ,,slave" na lokalnom nivou neće birati sredstva, te će se deregiranje odbornika i Skupštine grada Banja Luka nastaviti jačim intenzitetom.

Pismo našeg čitaoca

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ujedinjena Srpska oštro zamjera Deomosu na spotu Stefana Glavića!

Nenad Grbić na kriminalnan način zaradio milione!

KOME TO KUM DAJE MONOPOL NA GRAĐENJE U BANJOJ LUCI ?